Ari Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Nie. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Dzięki za info. Kupię jeden z magazynków magpula i porzucam nim trochę. Jak się nie rozleci, to będę co 3 - 6 miesięcy kupował nowy :) Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 (edited) No i zabawna sytuacja. Kupiłem tego emaga i mi się nie chce zakleszczyć w komorze i można go wyjąć bez wciskania przycisku. Siedzi dość ciasno, ale i tak jest strach, że może wylecieć. Muszę jeszcze jednak chyba zakupić oryginalnego Pmaga i zobaczyć, ponieważ te ACMowskie nie pasowały, ale może oryginalny będzie. Powiem, że nie wiem dlaczego, normalne magi Boja do M4 pasują idealnie, lekko na boki się chleboczą, ale to w żaden sposób nie przeszkadza, siedzą pewnie. Chodź na dłuższą metę, wydaje mi się, że i oryginalny P i E nie wchodzą, bo coś z komorą maga jest, może gdzieś podpiłować wejście w magazynku. albo coś? Edited September 26, 2012 by kfercik Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 (edited) Korzystał ktoś z tych magów? Link do boxa: http://redwolfairsof...d_x10_Black.htm Edited October 29, 2012 by axelrybaczewski korekta Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Znajomy korzysta, ja przymierzałem je do tavora aresa ale mi nie podeszły. Co konkretnie chcesz wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Chce je zamówić jako alternatywę dla PMAG do HK 416. Intersuje mnie jak podają - używam G&G, czy dadzą się rozebrać - jak wygląda sprawa z czyszczeniem, czy nie wypadają ze standardowych ładownic m4 itp. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Jedyną opcją rozebrania Emagów jest wyjęcie sprężyny, ale na kulkach G&G nie uraczyłem zacinki. Nie zaważyłem żeby wypadały z ładownic - używam MCR AO i pewnie siedzą nawet bez zabezpieczania gumkami. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 (edited) Podają dobrze (kulasy G&G 0.25). Mam EMAGa tylko MC. W standardowych ładownicach nie trzymałem, więc się nie wypowiem. Dają się rozebrać jak normalny magazynek od Boja. Wyciągasz wnętrze, odkręcasz multum śrubek i otwierasz, potem problem z wsunięciem wnętrza do skorupy, ponieważ atrapy nabojów i szkiełka są luźne, ale da się. Wszystko co napisałem wyżej odnosi się do MidCapa. Jeśli pomoże, to proszę ;) Edited October 29, 2012 by kfercik Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Dzięki, pewnie w przyszłym miesiącu je zamówię. G&G także potrafią się w magu zaciąć. Wszystko zależy gdzie się tarzasz :icon_smile:. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Tylko ja w swoim HK416 miałem problem jak wyżej. Musiałem troszkę powiększyć otwór na zwalniacz magazynka by dobrze wchodził ;) Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 (edited) Kupiłem jakiegoś ACMowskiego PMaga z TG i bez piłowania nie wchodził do HK416 ani do M4 - nota bene magazynek totalny syf. Orginalny P ECO bez piłownia wchodzi do M4 ale nie do HK416. W obu przypadkach przednia ścianka musi być starta na płask. Chcę mieć w miarę uniwersalne magi do HK i do eMki, ciekawe czy te Emagi bedą odpowiedzią na to. Edited October 30, 2012 by axelrybaczewski korekta. NO TABENE doprowadziło do oplucia monitora. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Pmagi do HK 416 nie pasują. od tego są Emagi. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Dokładnie, zasada ta działa również w ostrych. Quote Link to post Share on other sites
DJanos Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Jaka jest tak naprawdę różnica między pmag a emag magpula? Przymierzam sie do zakupu i poza chropowatą fakturą w pmag nie widze różnicy. Podobno emagi lepiej się wpasowują w tavora i inne repliki a pmag raczej wylacznie detykowane do M4/M16 i HK416. Proszę o odp i wskazanie gdzie dorwę pmag lub emaga poniżej 100 zl za sztukę. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Pmag nie bardzo pasuje do 416. Na ehobbyasia.com ostatnio były. Quote Link to post Share on other sites
DJanos Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Oki dzięki, faktycznie były bo nie ma już dostępnych :) A jest jakaś różnica w sensie niezawodności. Na militaria.pl są dostępne emagi o zgrozo za 120 zł i są nawet droższe od pmag'ów. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 EMAGi mają również lekko chropowatą fakturę, są wykonane z tych samych elementów (cała buda), tylko nie mają tych żebrowań. To chyba jedyna różnica. Mają zaślepkę z napisem (o zgrozo!) PMAG :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts