bamper12 Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Witam. Mam ten kolimator. No i dzisiaj pojawił się problem. :wink: Gdy poruszałem trochę mocno repliką, w kolimatorze coś zaczęło stukać. :strach: Patrze a w środku lata te "szkiełko zółte" od przodu kolimatora. Teraz proste pytanie: Ma ktoś przepis aby to naprawić?? Czy leci to do kosza :roll: :poddanie: ??? Proszę tylko nie piszcie mi tu zdań typu, mogłeś dołożyć i kupić lepszy "bla bla bla" Ten kolimator miałem okazje kupić tanio- teraz chyba już wiem czemu :wink: Jeżeli pomyliłem dział to proszę moderatora o przeniesienie- z góry dzięki ;-) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Sprawdź czy żadnego szkiełka nie da się odkręcić, tak jak to ma miejsce w lunetach ;) Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted July 22, 2010 Author Report Share Posted July 22, 2010 Wydaje mi się, że da się odkręcić z obu stron. Od zewnątrz widać w środku gwinty. Tylko teraz czym to odkręcić?? Ma ktoś pomysł?? Może ktoś już się w takie coś bawił :wink:? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Nie chcę mi się szukać, ale wpisz sobie w wyszukiwarkę: aimpoint i zaznacz opcję wyszukiwanie tylko w tytułach tematów. Będzie taki co ma minimum 2 strony i tam ktoś miał problem z odkręceniem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts