Punisher Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 Witam! Czy ta maska ma standardowo szybkę balistyczną? Bo kupiłem sobie tę: http://allegro.pl/show_item.php?item=37487831 i nie wiem czy będzie w niej mozliwość postrzelania czy tylko posłuży do fitrowania?? 8) Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 chcesz biegac w masce pgaz 8O przeciez zerwiesz ja z twarzy podczas pierwszego truchtu bo oddychanie przez maske przy zwiekszonym wysilku nie jest zbyt komfortowe, polazilem kiedys troche w masce ktora jest uzywana obecnie u nas standardowo w wojsku, obronie cywilnej itp i to nie jest przyjemne raczej imho ta maska nie wytrzyma bliskiego strzalu nawet ze stockowego AEGa, nie mowiac juz o serii Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 17, 2004 Report Share Posted December 17, 2004 Czy ta maska ma standardowo szybkę balistyczną? sama oslona maski jest "gumowa" i barzo miekka. ale standardowo w tych maskach jest nakladana lexanowa oslona balistyczna. z tego co widze na fotce (ale mala wiec pewnosci nie mam) to tutaj tez jest. zprawdz, widac od razu czy masz nalozona na maske sztywna skorupe czy masz miekka gume polaczona z maska :) zerwiesz ja z twarzy podczas pierwszego truchtu bo oddychanie przez maske przy zwiekszonym wysilku nie jest zbyt komfortowe true, true :) imho ta maska nie wytrzyma bliskiego strzalu nawet ze stockowego AEGa, nie mowiac juz o serii bull shit... polskie MP-4 (bo chyba o niej mowiles) oczywiscie nie wytrzyma, ale nie kazdemu psu Burek. Jesli MCU Punishera ma oslone balistyczna to spokojnie wytrzyma nawet upgreda PS Punisher, ladna cene trafiles :) gratuluje i zazdroszcze :) za taka kase kupilbym druga 8) Quote Link to post Share on other sites
Rainbow Posted December 17, 2004 Report Share Posted December 17, 2004 bull shit... polskie MP-4 (bo chyba o niej mowiles) oczywiscie nie wytrzyma... Dzięki Navy bo miałem zamiar wziąść sobie ją na pare scenariuszy. Uratowałeś mi oczy :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 17, 2004 Report Share Posted December 17, 2004 ale juz MP-5 podobno wytrzyma. pytanie ktora masz :D PS... chciales nosic nieprzetestowana ochrone oczu?? 8O Quote Link to post Share on other sites
Rainbow Posted December 17, 2004 Report Share Posted December 17, 2004 MP4 mam A co do tych oczu... to opieprzcie mnie bo nie pomyślałem ( aż wstyd się przyznawać). Jedyne co pomyślalem żeby założyc na szybki gogle. Ale poruta... Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted December 17, 2004 Author Report Share Posted December 17, 2004 bull shit... polskie MP-4 (bo chyba o niej mowiles) oczywiscie nie wytrzyma, ale nie kazdemu psu Burek. Jesli MCU Punishera ma oslone balistyczna to spokojnie wytrzyma nawet upgreda Z tymi MP4 jak komuś bardzo zależy można pokombinować. Do maski dołączane są zimowe nakładki na szkła. Są one wykonane z tak samo badziewnego plastyku co te w masce, ale między nimi i szkłami maski jest około 2-3mm szczelina. Jeśli ktoś zrobi sobie plexi, o takiej grubośći, które wytrzyma strzał to może sobie tam włożyć i się bawić. Oczywiście jakość widzenia się pogorszy ale jak ktos chce mieć klimat to mu to nie będzie aż tak bardzo przeszkadzać. PS Punisher, ladna cene trafiles :) gratuluje i zazdroszcze :) za taka kase kupilbym druga 8) Zrobiłem sobie prezent pod choinkę, a w zasadzie moja dziewczyna mi go zrobiła. Zagadaj do Kuby Medyka od którego ją kupiłem może ma jeszcze jakieś na stanie. Kiedyś widziałem M40 i M42 na allegro ale ceny pojebane 450 i 999zł 8O Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted December 18, 2004 Author Report Share Posted December 18, 2004 Szyba balistyczna jest :twisted: więc będzie można się strzelać. Zostało nam jeszcze trochę chloropikryny więc maska nie jest tylko zbędną zabawką :wink: Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 tylko przed zabawą tą chloropikryną sprawdz czy pochłaniacz nie jest przeterminowany i czy chłonie tego typu rzeczy, bo AFAIK nie wszystkie pochłaniacze chłonaą wszystko... ale to tak tylko gwoli przypomnienia :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts