Manis Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Witam, zakupiłem ten zestaw: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3303. I mam problem z głowicą cylindra, otóż otwory w głowicy mają kształt lekko spłaszczonego koła i za cholere nie pasują do szkieletu stockowego CA. Są dobrze wykonane czy powinny być jednak okrągłe? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 do tej pory zawsze widziałem okrągłe... ale wystarczy poprawić pilnikiem okrągłym. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Jezeli chodzi co o otwory wentylacyjne, to moga byc nawet na ksztalt gwizdy dawida czy swastyki. Ksztalt nie ma znaczenia. Wazne, aby tlok i pierscien tloka przylegal szczelnie to scian cylindra. W wyciszonym tkoku sysyemy otwory wentylacyjne sa na ksztalt lezki.. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Jezeli chodzi co o otwory wentylacyjne, to moga byc nawet na ksztalt gwizdy dawida czy swastyki. Ksztalt nie ma znaczenia. Gratulacje! I mam problem z głowicą cylindra Czasem tak bywa, że jedne części do innych nie pasują. Trzeba dopasowywać na własną rękę. Pilniczek będzie myślę dobrym rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 (edited) @johny13 Czytaj najpierw a dopiero potem odpisuj, autorowi chodzi o głowicę cylindra i otwory osadzające. @Manis hagaloscen Musisz dopasować te otwory, najlepiej by to było rozwiercić na odpowiednią średnicę (tylko osiowo) ewentualnie pilnik. Edited July 31, 2010 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Ja do tego typu przeróbki użyłem diaksa, nie miałem cierpliwości do pilnika a tak spasowałem idealnie, otwory powiększałem natomiast pilnikiem okrągłym. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Przepraszam. Zle przeczytalem :( Moj blad Tak jak pisali wczesniej - pilnik okraglak i jechana , ewentualnie rozwiercenie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts