Agata Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Ja dorzucę swoje dwa grosze co do wytrzymałości szkieletów. Głowica faktycznie ma znaczenie, ale jeżeli masz dobrze dopasowany O-ring i w cylindrze nigdzie nie ucieka powietrze, to wtedy uderzenie tłoka jest bardzo pięknie amortyzowane i szkielet dłuugo wytrzymuje :) Przynajmniej ze swoich praktyk wiem że to się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 sakamuto22 rozumiem że chodzi Ci o szkielet G&P na łożyskach 8mm. Jeżeli tak to pokaż mi sklep na którym są dostępne te szkielety. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 @Agata: Jak dla mnie to jest oczywiste ;) Gdy brakuje szczelności to tłok (na czele z głowicą) o wiele szybciej uderza o głowicę cylindra i uderzenie jest mniej amortyzowane, co skutkuje nadwyrężeniem szkieletu ;) Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 U mnie, gdy przepycham tłok z głowicą przez cylinder ostatnie 2cm trzeba dusić z całej siły, głowica jest plastikowa, więc nie wiem dlaczego szkielet poległ tak szybko(na pewno mniej niż 10tys BB). A jak już mowa o głowicy tłoka to polecam stok JG, śmiga już z 2 lata(M120 i Sp140). Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Ja wszędzie gdzie się da pcham wyciszone głowice. Btw ostatnie 2cm...Trochę słabo. Ja mam tak, że od razu na początku jak wsadzam tłok do cylindra to "chwyta go szczelność" i głębiej niż 1-1.5cm go nie mogę wepchnąć. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 No i dobrze, że dla Ciebie to oczywiste jest :) Sakamuto, jak sprawdzasz, to włóż cylinder z tłokiem do jednej połówki szkieletu, żeby tłok miał prowadzenie, bo w rękach może łapać ładnie szczelność, a w GB nie, albo i odwrotnie. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Mhmm, Agata dobrze prawi ;D Sprawdź potem szczelność z wysuniętą na maxa dyszą ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts