Macias13_84 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Jak w nazwie tematu. Gearbox V.2, nagle znikł ogień pojedynczy, przestawienie selektora na single powoduje strzał serią, podejrzewam przerywacz ognia, ale czy to możliwe że po krótkim okresie czasu jakieś pół roku element mający styk z krzywka na zębatce tłokowej uległ starciu na tyle, iż nie uruchamia blokady, chyba że to coś z płytka selektora Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Przerywacz. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Zgodzę się z przedmówcą, ale jest jeszcze jedna możliwość: uszkodzeniu uległ stycznik i przerywacz go nie podnosi. Mnie się tak zdarzyło i po wymianie tego elementu: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2368 ogień pojedynczy wrócił :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 no niestety ściera się jego lewa strona. ( jak mi były takie niepotrzebne to sprzedawałem po 2zł, a teraz mi potrzeba ich :( ) Quote Link to post Share on other sites
muraaas Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Nie chcę zakładać nowego tematu bo brzmiał by on tak samo, chociaż mój problem jest inny. Mam składaka: gb od P&J wszystkie trzewia od jg. Wszystkie części z wyjątkiem szkieletu są praktycznie nowe. Problem polega na tym że w trybie single, spust jakby się "zawiesza" po strzale. Wygląda to tak, ze po przełączeniu na single pada strzał po czym spust wraca do swojego położenia ale po ponownym naciśnięciu nic się nie dzieje. Trzeba przełączyć na auto, strzelic, i po przełączeniu na single znowu można oddać tylko jeden strzał. W gb wszystko wygląda OK, nic o nic nie haczy, nie zacina sie itp. Zaznaczam ze auto działa bez zarzutu. Jakieś pomysły ? Edited September 9, 2010 by muraaas Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Jeżeli na rozebranym gb wciśniesz spust i obrócisz zębatką tłokową, to rozdzielacz powinien podnieść stycznik i powinien on (stycznik) wrócić na swoje pierwotne miejsce. Następnie gdy cofniesz język spustowy, to powinien zahaczyć o tenże stycznik i w tym momencie jest gotowy do dalszej pracy (można go ponownie wcisnąć. Jeżeli po cofnięciu spustu nie zahacza o stycznik konieczne jest podpiłowanie spustu w miejscu gdzie powinien się zaczepiać o stycznik. Tyle ode mnie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts