pieczka23 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Czy wie ktoś może skąd wziąć taki rysunek. A może wśród wmasgmaniaków jest ktoś tak uzdolniony, że zechciałby mi pomóc i taki rysunek zrobić? Mam standardowego AK 47. I tu jest ból bo 47-mka jest pozbawiona montażu bocznego do założenia orisowania. Co innego AK 74. Mój ojciec jest tokarzem i na technologi CNC zna się jak mało kto. Ale rysunek musi być konkretny a ja nawet jakbym chciał to nie mam jak go zrobić. Taki montaż to 40 zł, a staruszek podjął by się tego za darmo. Liczę na waszą pomoc. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 no to jak ojciec tokarz top zna rysunek techniczny. A na CNC-ku wyprodukowanie jednej sztuki montażu jest nie opłacalne. Napisanie programu to są koszta spore.... Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Nie żebym na kogoś donosił, ale KicpA robi fajne rysunki :P ale obawiam się że go AKpodobne nie będą interesować ;] Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 (edited) Agata, ale oprócz rysunku technicznego trzeba napisac program na maszynę :) no i proces technologiczny :P jednym słwoem gra nie warta świeczki dla jednego elementu... --------------- też robię fajne rysunki ;) i programy pisze na cnc ;] Edited August 17, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 A słyszałeś Segerze o czymś takim jak frezarka? Taka zwykła? Fajnie się obrabia i łatwo ;-) . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 tak słyszałem :) frezowałem na czymś takim co miało luzy nawet do 3mm :P a i tak przedmioty miały dobre wymiary :D Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 A słyszałeś Segerze o czymś takim jak frezarka? Taka zwykła? Fajnie się obrabia i łatwo ;-) . Po co? Przecież czajnis repliki montażu są tez bardzo dobre wytrzymałe i TANIE! Kombinujecie za dużo, chyba nauczka po poprzednim ustroju. Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Cóż może dlatego że nie wszyscy lubią montaże z gównolitu, stal to stal. Nie wiem jak programuje maszyny CNC ale narysowanie tego elementu mając wzorzec w autocad to kwestia myślę jednego dnia. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 ok 20 godzin roboczych cały montaż z risem, program ok 50 godzin. :) Quote Link to post Share on other sites
pieczka23 Posted August 18, 2010 Author Report Share Posted August 18, 2010 Ojciec robił mi już zatrzaski do kałachowych magazynków, bo plastiki szybko odmawiają posłuszeństwa. Wiem, że dla niego to nie problem. A nie raz i nie dwa robi coś dla znajomków to i dla pierworodnego może. Seger a ty nie miał byś mozliwości zrobienia tego rysunku... ja nie chce nikogo wykorzystywać. Ale może... jednak :) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Seger, wbrew pozorom taki zrobienie takiego programu to nie jest wielki problem, dla kogoś kto się na tym zna. Kiedyś się znajomego z Berlina pytałem jak byłoby ze zrobieniem programu pod CNC dla szkieletu V2. Powiedział że generalnie sam program to dla niego 3-4h zabawy, bo trudniejszymi elementami się zajmuje, największy problem jest ze zrobieniem rysunku (ale akurat tutaj mamy kwestię GB, a nie montażu) Quote Link to post Share on other sites
pieczka23 Posted August 18, 2010 Author Report Share Posted August 18, 2010 Dobra. Udało się znalazłem na alegro ten cholerny montaż w takiej cenie włącznie z wysyłką, że w sklepach internetowych sam tyle nie kosztował. Ale troche to zajęło. Dzięki wszystkim za pomoc i zaangażowanie. Temat zamknięty ( chyba że zamiast montażu przyślą mi ziemniaka. ;P) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Buahahahaha. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts