Mike Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 (edited) Witam. Mam problem z magazynkami King Arms (plastik). Magazynki kupowałem jako mid-capy i jako takie sklep je też sprzedawał, nawet na pudełku było napisane 120. Okazało się jednak, że wszystkie 10 da się naładować do około 70 BB max czyli wszystko wskazywało, że jednak są to low-capy. Poza tym początkowo nie było z nimi żadnych problemów. Używałem ich na 3 - 4 strzelankach bez smarowania silikonem i wszystko było ok. Na kolejnej przed samym strzelaniem coś mnie tknęło i przesmarowałem je silikonem, załadowałem i około godziny po tym żaden z magazynków nie działał. Mianowicie sprężyna nie wypychała kulek, a te zachowywały się jakby były posklejane, czasem kilka wyleciało, a głębiej widziałem kulki które wyglądały jakby przyklejone do ścianek magazynka. Gdy dość mocno popukałem magazynkiem czasem sprężyna wypchnęła kilka kulek i znów zacinka sprężyny, a kulki dalej jak posklejane. W domu z wszystkich powyciągałem sprężyny tzn. na dole magazynka jest zawleczka którą da się odkręcić, przesmarowałem jeszcze raz silikonem (innej firmy) bardzo delikatnie, ale naciągnąłem sprężynę. Załadowałem po 60 kulek po odciągnięciu blokady wszystkie wyskakiwały idealnie, sprawdzałem kilkakrotnie. Następnie zostawiłem załadowane magazynki na godzinę. Z 10 magazynków 1 wypchnął kulki reszta znów tak jak wcześniej opisałem. Wziąłem jeszcze raz jeden magazynek rozkręciłem wyjąłem kulki załadowałem (60 BB) i po pół godziny zwolniłem magazynek. Kulki znów zostały w magazynku, uderzyłem nim kilka razy o nogę i wtedy magazynek zaskoczył i wywalił wszystkie kulki. Magazynki zachowują się jakby był w nich jakiś klej, który gdzieś po godzinie ściąga i skleja kulki i sprężynę. Czy ma ktoś pojęcie co się może z nimi dziać??? Bo ja niestety zielonego :roll: Magi do M16 Edited August 21, 2010 by Mike Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 (edited) Magi do czego? Wyczyść magazynek. Alkoholem lub benzyną jakąś. Edited August 21, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 A może za dużo silikonu w środku? :-P Quote Link to post Share on other sites
Mike Posted August 21, 2010 Author Report Share Posted August 21, 2010 Myśle, że nie, psikłem raz od góry i raz od dołu. Jeden wymyłem wodą (nie wiem czy to zmyło silikon), gdy wysechł złozyłem i niestety to samo. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Woda Ci nie zmyje... :roll: Przez wodę bardziej galareta Ci się zrobi. Weź chociaż płyn do naczyń, a najlepiej jakąś benzynę ekstrakcyjną. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 płyn montażowy/ benzyna/ rozpuszczalnik. Quote Link to post Share on other sites
Mike Posted August 29, 2010 Author Report Share Posted August 29, 2010 Benzyna ekstrakcyjna, dała rade. Musiałem przemyć kilkakrotnie magazynki i zostawić zalane na jakiś czas bo dość ciężko było je wyczyścić, ale po każdym przepłukaniu coraz lepiej podawały. Dziękuje wszystkim za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Sporo zależy od kulek i jak bardzo rozciągnąłeś sprężynę. W moich midach KA (85) kulek po przesmarowaniu nie było problemów z podawaniem ale w zależności od maga jeden ładował się ciężko po 50 kulce albo 40, 60. Quote Link to post Share on other sites
Mike Posted August 29, 2010 Author Report Share Posted August 29, 2010 Używam kulek G&G i tak jak pisałem początkowo nie psikałem do magazynków niczego i było wszystko ok. Magazynki miałem w zestawie (po małej zamianie w sklepie z 2 hi- na 5 mid-capów podczas kupowania repliki), kolejne dokupiłem osobno (takie same). Od początku wchodziło do nich w ciężkich bólach do 80, ale ładowałem do nich zazwyczaj 60 i tak samo jak napisałeś mi też w jedne magazynki wchodziło gładko do 60 kulek, inne po 40 już dawały opór. Mimo to podawały idealnie, do czasu przesmarowania, a jak naciągałem sprężynę w sumie niewiele to zmieniło co do ilość wchodzących kulek. Tak czy inaczej teraz jest już ok i nie ma co gdybać, zamiast midów mam lowy, ale ważne, że znów działają :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts