Magnus14 Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Witam Czy graliście już w grę Mafia II ? Osobiście jestem już w połowie gry i muszę powiedzieć że gra jest świetna. To co piszą w recenzjach ( Take 2 Interactive sporo się napracowało i widać wymierne efekty) zgadzam się z tym w 100%. Jakie są wasze opinie wrażenia z gry? Chętnie je poznam :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 A to to już wyszło? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Niedawno. Ja się przymierzam do wersji konsolowej (choć demo PC poszło na medium w 30 klatkach, więc nie jest tragicznie). Magnus14 długo grasz żeby nabić 50% gry? Na ile godzin mniej więcej starczy ten tytuł? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Wczoraj była premiera, właśnie jestem w 10 rozdziale. Interaktywny film gangsterski. Pierwszą część pozwolę sobie porównać do "Ojca Chrzestnego", a drugą do "Ojca Chrzestnego 2" nawet ramy czasowe się zgadzają. Czesi jak już zrobią grę to nie ma bata... Activision i EA ze swoimi markami może się schować. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Jeszcze, żeby zrobili wersję na ps3 taką jak się należy. Co prawda da się grać, ale na pewno nie za 200 zł. Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Niech ktoś napiszę, na ile godzin starczy kampania, bo z tego co gdzieś czytałem, to misji pobocznych jako takich chyba nie ma. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Właśnie przeszedłem na średnim poziomie trudności, steam pokazuje mi, że grałem 12 godzin (nie zebrałem wszystkich listów gończych i playboy'i). Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Właśnie przeszedłem na średnim poziomie trudności, steam pokazuje mi, że grałem 12 godzin (nie zebrałem wszystkich listów gończych i playboy'i). Znajomy na najtrudniejszym przeszedł na PS3 też w dwanaście godzin, więc to będzie mniej więcej tyle. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 (edited) Do tego trzeba jeszcze doliczyć zbieranie tych wszystkich listów i pisemek. No i dla hardkorowców zdobycie wszystkich achievementów. Choć brakuje trochę trybów ekstremalnej i wolnej jazdy z pierwszej części. Edited August 28, 2010 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Ja właśnie ściągam demko(23%). Aciepk@ Zawsze sequel jest gorszy od oryginału. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Aciepk@ Zawsze sequel jest gorszy od oryginału. Jeżeli chodzi o te dodatkowe tryby to owszem, ale fabuła dorównuje oryginałowi. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Właśnie przeszedłem na średnim poziomie trudności, steam pokazuje mi, że grałem 12 godzin (nie zebrałem wszystkich listów gończych i playboy'i). Damn, strasznie krótko. Rozumiem jednak że jest intensywnie? Spytam proforma-jak rodzima wersja? Quote Link to post Share on other sites
kaju83 Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Ja grę przeszedłem w 11 godzin ale nie interesowały mnie poboczne pierdoły. Fabuła rewelacja, szkoda tylko, że gra jest do bólu liniowa. Co prawda można pojeździć po mieście ale to tylko daje iluzję wolności jaką znamy z gta. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Damn, strasznie krótko. Rozumiem jednak że jest intensywnie? Spytam proforma-jak rodzima wersja? Tłumaczenie jest w porządku, chociaż mogli by się nieco pohamować z bluzgami, momentami na prawdę nie były konieczne. BTW. Obiło mi się o uszy, że szykują dlc które podobno ma zaawierać coś w rodzaju wolnej jazdy z pierwszej części. Wiadomo komuś coś więcej na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
Satu Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Jestem szczęśliwym posiadaczem Mafii na PS3. Co tu dużo mówić gra jest krótka, sytuacje ratują nieco wszelakie ”znajdki”. Fabularnie rewelacja, niektóre rozdziały są po prostu genialne, w kilku przypadkach wywołała u mnie emocje. Gra w wersji na PS3 wydana z polskimi napisami. Tłumaczenie jest w porządku, chociaż mogli, by się nieco pohamować z bluzgami, momentami naprawdę nie były konieczne. Jeśli chodzi o”bluzgi”, gra posiada klasyfikacje PEGI 18+. Osobiście spodziewałem się ogromnego, wręcz gigantycznego miasta (GTA4, The Saboteur)jakież było moje zdziwienie, gdy ujrzałem mapę miasta. Jest ono niewielkie, lecz zróżnicowane, ciężko się w nim zgubić. Moim zdaniem pozycja obowiązkowa dla fanów GTA i podobnych tytułów. Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Ja ściągnąłem i nie działa. Pewnie za słaby komputer. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 (edited) Jeśli chodzi o”bluzgi”, gra posiada klasyfikacje PEGI 18+. Klasyfikacja PEGI nie ma tu nic do rzeczy, bo język tak czy inaczej jest barwny, po prostu momentami tłumacze na siłę wciskali ostrzejsze bluzgi. Przykład? Gdy ktoś (nie powiem kto zagrajcie to się dowiecie) nazywa głównych bohaterów assholes, ktoś bardzo "mondry" miast przetłumaczyć to na dupki walnął k..wie syny. Niby szczegół ale takie ubarwianie przynajmniej mnie dość mocno kuje w oczy. Edited August 30, 2010 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Pojawił się nieoficjalny mod dodający Free Ride (sprawdzone - działa), i pierwsze filmiki z prób zrobienia multiplayera... mam nadzieję że to nie fake :) Oczywiście to wszystko na PC. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 (edited) Jeszcze, żeby zrobili wersję na ps3 taką jak się należy. Co prawda da się grać, ale na pewno nie za 200 zł. Dlatego, że nie robią to gra właśnie jest świetna. Pamiętam czasy jakie gry były jak wychodziły tylko na PC :mrgreen: Nie nie zaczynam flamewar - stwierdzam fakty. Ja jestem w 10 rozdziale ;-) Aciepk co do porównania do Ojca Chrzestnego - owszem zgadzam się w 100%. Ja bym dodał także inspiracje Chłoapaczkami z Ferajny (przyjaciele od dziecka, pobyt w pace i ta świetna cela). Edited August 30, 2010 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Ja tam już przeszedłem - szkoda, że tak szybko się dało skończyć, ale gierka i tak miażdży. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Do tego trzeba jeszcze doliczyć zbieranie tych wszystkich listów i pisemek. No i dla hardkorowców zdobycie wszystkich achievementów. Choć brakuje trochę trybów ekstremalnej i wolnej jazdy z pierwszej części. Co masz na myśli pisząc o wolnej jeździe? Limit prędkości? - nie zrozumiałem :mrgreen: Aktualnie z achievementów zostało mi: - zebranie Playboy'ów - zebranie "WANTED" - przejście gry na najwyższym poziomie Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Być może podałem złą nazwę, ale w pierwszej części był tryb w którym można było się po prostu obijać po mieście. Wolna albo swobodna jazda się nazywał. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Aaa, o free roam Ci chodzi? :D Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Było Freeride i freeride extrime(w tym drugim wykonywałeś zadania) Quote Link to post Share on other sites
bender Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 (edited) .... Edited August 31, 2010 by kenmi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts