Funakoshi Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Jakie repliki waszym zdaniem są najlepsze pod tuning? Mówię tu o tuningu mocowym w AEGu. Którą replikę można najtaniej złożyć na 450fpsów? Moje pytanie bierze się z tąd że sprzedaję replikę i zamierzam następną zrobić na taką moc. Co wyjdzie najbardziej ekonomicznie? Chciałbym zaznaczyć że nie chodzi mi o złożenie samej sprężyny tylko chodzi też o żywotność. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 M-ki G&P nowych serii Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 30, 2010 Author Report Share Posted August 30, 2010 Prosiłbym też co w nim wymienić by mówione 450fpsów osiągnąć. Wydaje mi się że z chinola taniej wyjdzie;P Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Jak 450 to praktycznie kazda. Ale jaki rof ? Liczy sie celnosc ? (dluga lufa) czy kompaktowosc ? Liczy sie miejsce na duza baterie czy masz to gdzies i styka ci ladowanie co tydzien (a nie co miesiac). Liczy sie metalowe body czy styka plastik ? Stykaja ci mechaniczne przyrzady optyczne czy planujesz kolimator lub optyke ? Dostepne magazynki low cap, czy raczej w druga strone drumy ? ps. Kup cos co ci sie podoba ... to zawsze dziala. Kupisz cos co ci sie nie podoba - zmienisz szybko. Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 30, 2010 Author Report Share Posted August 30, 2010 Koniecznie metal jeżeli metal jest w oryginale, lufa minimum 300mm. Szybkostrzelność raczej nienajważniejsza, miejsce na batkę ważne ale jeżeli to koniecznie obejdzie się bez. Optyka, to już zależy od repliki. Najbardziej pasują mi Mid-Capy. Raczej coś długiego. Koszty takiej repliki to około 800zł, może byś używana replika + nowe komponenty. Pytam czy lepiej kupiś firmową używkę i wymienic sprężyna na m130 czy kupiś za połowę ceny chinola i troszke powymieniać. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Kazdy doradzi ci inaczej. Po pierwsze zalerzy jak trafisz. Uzywka moze byc dobra ... ale mozesz tez trafic na dobity model. Chinol nowka moze byc swietna ... albo wlasnie miec mankamenty ktorych na pierwszy widok nie widac. A co do full metal - to wlasciwie tylko emki i akcze. Nowoczesniejsze ostre sa z kompozytow, wiec repliki tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Wystarczy, że wymienisz samą sprężyne. Reszta wytrzyma oczywiście w zależności czy będziesz strzelał midami za jednym pociągnięciem czy krótkimi seriami. Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 30, 2010 Author Report Share Posted August 30, 2010 raczej na trymie pojedyńczym chciałbym mieć zasięg celny i skuteczny z 60m a maksymalny z 80m, myślę oprócz precki i HU dobrego te 450fpsó będzie konieczne. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 80 m nie uzyskasz przy 450 fps na zadnej replice. Moze maksymalny przy duzym hopie i po trajektori balistycznej, ale to wtedy zerowa celnosc jest. Sprawdzane z miarka w lapach - 70 m przy 470 fps. Ale juz ciezko bylo trafic w cel wielkosci a4. Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 31, 2010 Author Report Share Posted August 31, 2010 Jaka jest maksymalna prędkość wylotowa którą możemy uzyskać, dosyć niskim nakładem finansowym? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 650fps? Lipo 11,1V, ładowarka, M210. Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 31, 2010 Author Report Share Posted August 31, 2010 650fps? Lipo 11,1V, ładowarka, M210. ... Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Zadajesz glupie pytania. 450 fps uzyskasz z praktycznie kazdego chinola (a duza czesc ma tyle w stocku). Markowe repliki (te nowsze) to kwestia wymiany springa na m120 zeby uzyskac 450 fps (no moze m130 jak nie masz borka i dosc nieszczelna replike). Praktycznie w kazdego chinola wcisniesze m150 na semi czyli 500-550 fps. Gearboxy v3 sa mocniejsze niz v2 wiec myslac o tuningu lepiej cos z v3 wybrac. Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 31, 2010 Author Report Share Posted August 31, 2010 Zadajesz glupie pytania. 450 fps uzyskasz z praktycznie kazdego chinola (a duza czesc ma tyle w stocku). Markowe repliki (te nowsze) to kwestia wymiany springa na m120 zeby uzyskac 450 fps (no moze m130 jak nie masz borka i dosc nieszczelna replike). Praktycznie w kazdego chinola wcisniesze m150 na semi czyli 500-550 fps. Gearboxy v3 sa mocniejsze niz v2 wiec myslac o tuningu lepiej cos z v3 wybrac. Taka odpowiedz mnie zadowala. Nie mam więcej pytań. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Możesz też dać słabszą sprężynę np. m130 i do tego bore-up. Przy dobrym skręceniu i szczelności powinno wyjść ok.500 fpsów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts