t0m3k Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Witam, przed chwilą natknąłem się na następujący problem. Moja replika nie strzela, nie słychać silnika, usłyszeć można jedynie spust. :poddanie: Bateria świerzo po naładowaniu mikroprocesorową ładowarką. Po kilku próbach strasznie nagrzała się bateria, a bezpiecznikiem to prawie się poparzyłem :roll: Jeśli ktoś wie o co chodzi proszę o pomoc :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Zwarcie? Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted August 31, 2010 Author Report Share Posted August 31, 2010 może... dodam, że wcześniej na strzelance spodziewałem się, że lada moment się wyładuje. I nagle przestała strzelać więc w domu ładowałem ją na full Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Zwarcie? Przy zwarciu raczej poszedłby bezpiecznik Silnik w ogóle chce ruszyć? Bardzo możliwe że tłok lub zębatki się się zablokowały i silnik nie może ruszyć, przez co batka się grzeje. Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 może... Jak nie wiesz to czemu nas pytasz ? Idź i sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 (edited) wogle nie słychać geaboxa. Choć gdyby się zablokowal nie sądzę, by bezpiecznik się tak nagrzewał Edited September 1, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 a jeżeli jest to zwarcie, jak to jaklepiej naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 (edited) Wyciąg całe GB, wykręć silnik I sprawdź czy zębatki w gb się dadzą obrócić. Jak nie, to trzeba będzie rozebrać GB i wypodkładkować zębatki. Miałem taką nietypową sytuacje z zębatką silnikową, miała krzywe zęby i ją po prostu podczas obrotu przekrzywiało i opór w mechanizmie był spory, przez co silnik jak i bateria po połowie magazynka były bardzo ciepłe. Druga możliwość to spalone styki, ale obstawiam bardziej na zacinke w gb. Edited September 1, 2010 by Aliant Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Jest możliwość, że połamała się ta plastikowa obejma która zasłania zęby i wpadł Ci w zębatki. Wiem, że wygląda to dziwnie ale kumplowi tak się stało. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Wyciąg Wyciągnij! Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Wyciągnij! No cóż zdarza się :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Nie słychać w ogóle GB? Czy jest cykanie silnika? Miałem podobną sytuację w m14, przy naciśnięciu spustu silnik nie mógł ruszyć i zaczynała się palić izolacja na kablach. Najlepiej odkręć silnik i zobacz czy sam się kręci. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted September 2, 2010 Author Report Share Posted September 2, 2010 Odłączyłem silnik, nacisnąłem spust i zobaczyłem jak radośnie podskoczył :) odłączyłem, podłączyłem, i usłyszałem tradycyjny huk wytstrzału, tak więc poszedłem przesterzlić replikę i wszystko hula :) wszystkim, którzy udzielili się należy się napradę duuuuuuże piwo :) pozdrawiam serdecznie temat do wywalenia Quote Link to post Share on other sites
Kosa30 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Mistrzu mam taki sam problem z moim akms... Najgorsze ze był na stole operacyjnym i wszystko ok... przesmarował mi go serwisant. Przez trzy sesje ok i znowu to samo... Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 (edited) Serwisant ze sklepu czy kolega ? Jeśli ze sklepu to wiadomo czemu jeśli kolega to zrób tak samo jak wyżej. Najczęściej repliki nie działają z powodu złych serwisantów. Zrób to sam i tyle. Edited September 6, 2010 by zolbo Quote Link to post Share on other sites
Kosa30 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Hm...wychodzę z założenia że jak czegoś nie potrafie to sie za to nie biore... Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Kieydś musi być ten pierwszy raz nie ? :D Quote Link to post Share on other sites
Kosa30 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 No niby tak :-D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts