lukasinio96 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Witam! Od niedawna rozglądam się za nową repliką, która będzie mi służyła tylko do strzelania podwórkowego. Szukam po sklepach, czytam forum i ogólnie teraz mam mętlik w głowie ;) Kryteria: powiedzmy, cena tak do 300 zł, miło byłoby żeby miał Blow back, no i najlepiej żebym nie musiał go co chwilę oddawać na gwarancję. Co do wyglądu, wybredny nie jestem, większość klamek mi się podoba. Pistolet nie będzie za bardzo męczony, gdyż z powodu wieku i braku ekipy nie będzie używany na strzelankach. Jakbyście mogli, podawajcie propozycje z linkami. Będę wdzięczny za każdą pomoc :) Ps. Co powiecie na AEGa Galaxy g5? jest w podobnej cenie i dobre opinie widzę. No a Full auto... hmm wygląda ciekawie ;) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Polecam od siebie Sigme 40F na co2, dostępna jest na military za około 250zł (wersja z plastikowym zamkiem), miałem ją, spodobała mi się i zmieniłem ją na droższą wersję z metalowym zamkiem (różnicy we flaczkach nie ma). Do tego musisz jeszcze doliczyć koszty co2, ale "lans na dzielni" to w pełni zrekompensuje :lol: Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
lukasinio96 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 Co do Co2, mam pewne wątpliwości, bo mocne to jest ( nie mam konkretnych danych, bo internet chodzi na tyle wolno, że tylko tu udało mi się wejść, sprawdzę jutro). A czy dostać z 300 fps, czy 400 to jest różnica, nie ;) Ew. byłaby możliwość dołożenia jeszcze kilku groszy do czegoś, co będzie jak najbardziej niezawodne, bo mam dwie lewe ręce i hmm... mogłoby być ciężko samemu coś naprawić ;) Co powiecie na KWA/ KSC? Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 KSC/KWA System 7 ma paru kolegów i widziałem to, i naprawdę nieźle strzela. Poza tym jest niezawodny. Jednak inny "towarzysz repliki" ma Taurusa na CO2 od Cyber Guna i nie jest on jakiś super mocny. Ale niestety skupienie jest gorsze niż w KSC/KWA. PS. Boli tak samo, ale ślad jest potem większy :D Quote Link to post Share on other sites
lukasinio96 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 System 7 czyli? jeśli chodzi o asg, to moje doświadczenie opiera się na sprężynowym cyber gunie m4 za 100 zł. Który (teraz mnie to nie dziwi) umarł po tygodniu. a jak sprawowało by się coś takiego - http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2565 ? Glock 19 KWA I w jakim sklepie internetowym ( polskim) repliki są w miarę tanie? Bo ten glock ... trochę kosztuje ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=104159 sądzę że posłuży ci długo Quote Link to post Share on other sites
lukasinio96 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 Nie powiem, cena okazyjna i do tego jeszcze kabura, ale z tego co widzę i czytam co do wymiarów, jest to dość mały pistolet. a ja dłonie to mam dosyć spore. I jeszcze jedno - jestem uprzedzony do rzeczy używanych, mimo tego często bardziej się opłacają od nowych sklepowych replik. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Jeśli się dołoży do 500 zł (wiem, wiem, miało być 300), to ma się nowszą wersję klocka: http://casg.pl/product-pol-326-KSC-Glock-1...wa-wersja-.html Strzelałem z tego i sam zamierzam zakupić M9 z tej serii. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Ale czy KSC się różni od KWA czymś poza oznaczeniami? Ta nowa wersja KSC to nie jest po prostu KSC z innymi (wydaje mi się nieoryginalnymi) oznaczeniami? Kiedyś były dostępne glocki KWA z plastikowymi zamkami. Pojawiają się czasami na allegro (teraz jest glock 17) w granicach 200-250 zł. Jeśli chcesz nówkę to trzeba się wykosztować na KWA z metalowym zamkiem. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Nie, ta nowa wersja, to nie jest różnica w oznaczeniach. Widać już po tym, że stare magi nie pasują do nowych. Nowe wersje mają system 7, który poprawia działanie repliki, ogranicza syfony i pozwala strzelać w niższych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
lukasinio96 Posted September 2, 2010 Author Report Share Posted September 2, 2010 a co powiecie na tego glocka KWA http://www.madonion.eu/Glock_19_KSCKWA_z_m...mkiem_p562.html ? cena dobra co nie? Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 To jest też ta starsza wersja KSC/KWA. Quote Link to post Share on other sites
lukasinio96 Posted September 2, 2010 Author Report Share Posted September 2, 2010 Zdaję sobie z tego sprawę, ale czy do strzelania stricte podwórkowego trzeba czegoś takiego za 500 zł? Rozstrzał cenowy mam ogromny, tydzień temu pewna była beretta m9 od KJW za 180 :) Więc chyba skończy się zakupem tego KWA ode mnie z linku, żeby dało się postrzelać póki nie jest za zimno. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Nie mogę dużo powiedzieć o tej replice (starszej wersji), ale jeśli chodzi o strzelanie podwórkowe, to rozumiem, że replika ma pełnić rolę "puszkobijcy"? Jeśli chodzi o niskie temperatury to system 7 na pewno lepiej się sprawdzi. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) Lukas, uwierz mi, moja SIGMA miała gdzieś 320 fps na co2, ale BB był mocniejszy ;) Celna gdzieś do 20-22m na 0.25, magazynek na 39BB, piękna sprawa ogólnie... Niestety jak coś się spieprzy, to nie ma części zapasowych, aczkolwiek moja miała przebieg ponad 2500 BB, sprzedałem ją i działa doskonale u mojego kolegi ;) Kup, nawet wersję z plasticzanym zamkiem - nie zawiedziesz się ;) Pozdrawiam forza Edited September 2, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Nie, ta nowa wersja, to nie jest różnica w oznaczeniach. Widać już po tym, że stare magi nie pasują do nowych. Nowe wersje mają system 7, który poprawia działanie repliki, ogranicza syfony i pozwala strzelać w niższych temperaturach. Niestety, Glock'ów nie produkują w wersji System 7. Różnice między starą a nową wersją to głównie zawartość zamka - a konkretniej mocniejsza sprężyna oporowopowrotna oraz inaczej skonstruowany BB. Różnice subtelne, aczkolwiek są. Zewnętrznie to jedynie zamek z metalu i oznaczenia na całej replice (tj. także na szkielecie). Glocki sprawdzają się na chłodzie identycznie jak wszystkie System 7. Z drugiej strony zawsze lepiej się sprawdzały od innych pistoletów starszych serii KSC, możliwe że z tego powodu nie są udoskonalane. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Zwracam honor. Napisałem system 7, ale chodziło mi o nową wersję, która właśnie bardzo podobnie się sprawuje. I przy okazji zadam pytanie, jak będzie działać M9 system 7 (ta metalowa) w porównaniu z najnowszym Glockiem? Chodzi mi raczej o działanie na zimnie. Quote Link to post Share on other sites
lukasinio96 Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 hmm zdecydowałem się już na tego glocka 19 z mad onion. zamówię go na dniach, bo całkiem nieźle leżał mi w łapie no i mi się podoba :) uznałem że aż tak nie będę profesjonalnie strzelać, żeby zainwestować w tę nowszą wersję. teraz mam pytanie - jaki green gas do tego? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts