stanis69 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Witam Jak w temacie szukam dobrej M4 ale niestety mam ograniczone fundusze, może ktoś poradzić jakiś model? znalazłem coś takiego ale to chyba jakiś shit http://www.gunsport.pl/product-pol-25-M4-Well-R7-R7-.html Szukam czego w przedziale do 300zl może być nawet używka. Jakieś propozycje? Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Stary... czy tam młody.. Nie kupisz repliki emki do 300zl ktora nie spieprzy ci sie po miesiacu no max dwoch. Najtansze repliki dobrej jakosci chinskie kupisz za 500zl + Chyba ze uzywki ale to pisz w komisie Edited September 10, 2010 by zolbo Quote Link to post Share on other sites
Ownage Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 "Sorry Winnetou..." ale emki "zaczynają się" od ok 500, 600 złotych i są to jeszcze gówniane, źle spasowane, repliki o niskiej kulturze pracy. do tego typu karabinów trzeba włożyć minimum dwie stówki a najlepiej więcej żeby w miarę dobrze strzelały. Są też ekonomiczne wersje markowych replik m4 ale za ok 700 zł. Jest to dobry wybór bo są porządnie zrobione a plastikowe body da się po czasie wymienić na jakieś fajne metalowe. Wg mnie jest to najlepsza opcja dla Ciebie - dozbieraj tak do 600 czy 700 złociszy i kup jakąś Eco-eM4kę. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Są też ekonomiczne wersje markowych replik m4 ale za ok 700 zł. Jest to dobry wybór bo są porządnie zrobione a plastikowe body da się po czasie wymienić na jakieś fajne metalowe. Wg mnie jest to najlepsza opcja dla Ciebie - dozbieraj tak do 600 czy 700 złociszy i kup jakąś Eco-eM4kę. Te ekonomiczne wynalazki markowych producentów bardzo często odstają jakością od chinoli. Mówię to na przykładach firm ICS i CA, z którymi miałem do czynienia. Nie wiem natomiast jak w przypadku G&G. Najtańsze sensowne emki do A&K/P&J, a w drugiej kolejności - JG/GFC oraz Boyi i AGM. @Stanis69 - replika, którą podałeś nie jest jakimś strasznym badziwiem, jakim są repliki z plastikowym gearboxem. To co podałeś, to chińska replika z metalowym GB sprzed kilku lat (sprzed jakichś 4 lat?). Sprawa z nimi ma się tak, że była ogromna losowość produkcji. Część egzemplarzy rozpadała się od samego leżenia, a inna część bez zająknięcia znosiła tuning do ponad 400 FPS. Zasięg takiej repliki, jeśli trafisz na dobry egzemplarz i nie będziesz w nim nic zmieniał - powinien oscylować w okolicach 25-30 metrów (skuteczny), a całkowity w okolicach 35-40 metrów. Osobiście wolałbym dołożyć dwie stówki i czekać na dostawy AK z Cymy, lub G36 z JG. Jeśli musi być emka - warto dozbierać 4 stówy do jakiegoś dzisiejszego chinola. Jeśli natomiast Twoje fundusze są bardzo ograniczone, to to co podałeś, to najlepsza emka jaką dostaniesz w tej cenie. Oraz prawdopodobnie najlepszy elektryk w tej cenie. Na żadne inne poniżej 300 złotych nie warto nawet patrzyć. Tylko weź pod uwagę, że status "Dostawa wkrótce" bardzo możliwe, że przez długi okres czasu się nie zmieni. Wyślij mejla i zapytaj w nim obsługi sklepu, kiedy się tej dostawy spodziewają. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 Dzięki za zainteresowanie, no niestety uparłem się na emke, pewien użytkownik forum zaproponował sprzedaż używanej do JG za 350 chyba niezbyt wygórowana cena co myślicie ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Zależy od kilku czynników. Spytaj, która to jest generacja (II ma około 350 FPS, a III ponad 400). Ważne też kiedy replika była kupiona, jaki ma przebieg (choć tutaj trudno o szczerą odpowiedź, gdyż sprawdzić się tego nie da). Ogólnie w jakim stanie jest replika i czy korpus (bo domyślam się, że to ta generacja z korpusem z tworzywa) jest w całości, czy ma pęknięte uszy. Jeśli będzie w dobrym stanie i okaże się, że to III generacja - jest to dobra cena. Jeśli natomiast będzie to druga generacja, nie warto zaprzątać sobie tym głowy, tylko szukać dalej. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 (edited) Zależy od kilku czynników. Spytaj, która to jest generacja (II ma około 350 FPS, a III ponad 400). Ważne też kiedy replika była kupiona, jaki ma przebieg (choć tutaj trudno o szczerą odpowiedź, gdyż sprawdzić się tego nie da). Ogólnie w jakim stanie jest replika i czy korpus (bo domyślam się, że to ta generacja z korpusem z tworzywa) jest w całości, czy ma pęknięte uszy. Jeśli będzie w dobrym stanie i okaże się, że to III generacja - jest to dobra cena. Jeśli natomiast będzie to druga generacja, nie warto zaprzątać sobie tym głowy, tylko szukać dalej. Pozdrawiam. A czy jeśli będzie to II gen. to jest to lepszy model od tego WELLa co był na początku tematu czy to samo? (aha no i to jest M16A1 a nie M4, czekam na jego zdjęcia i opis) No jeśli chodzi o mnie to szukam jakiejś emki ale mogę rozważyć też inne opcje może g36 albo coś podobnego do M4 byle nie AK, kałasze jakoś mi się nie podobają Edited September 13, 2010 by stanis69 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Tak, II generacja JG jest lepsza od Wella i to śmiem twierdzić, że sporo. Nie zmienia to faktu, że jest to już dość stara generacja biorąc pod uwagę dzisiejsze emki (jak i same emki JG). Odpisałem na PW, które przysłałeś. Jest tam też reszta odpowiedzi na Twoje pytania. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 (edited) No a wracając do tego WELLa z samej góry to jaki to może mieć zasięg skuteczny, maxymalny i ile fpsów? Tak pi razy oko nadaje się to na ewentualną bazę do przyszłego tuningu ? Edited September 15, 2010 by stanis69 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 FPS powinien mieć w okolicach 270-300. Razem z Wellowskim hop-upem powinno się to przełożyć na około 25-30 metrów zasięgu skutecznego i około 35 metrów (+/- 5 metrów - w zależności od egzemplarza) zasięgu całkowitego. Jeśli o tuning chodzi - tak jak mówiłem, zależy jak trafisz. Czasem są egzemplarze, które bez problemu i stosunkowo tanio da radę podciągnąć do ponad 400 FPS, a czasami są takie, które rozsypią Ci się jeszcze przed tuningiem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Jeśli chodzi o mkę możesz także poszukać do 600 zł Boyi/Dboys Full Metall. Wystarczy wymienić gumkę HU na lepszą i przez długi czas pociągniesz na stockowych częściach. Jak dozbierasz kasy możesz wymienić jakieś części i masz bardzo dobry karabin ;] Pozdrawiam, Turas Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Zauważ Turku że nie ma teraz replik chińskich więc może mieć problemy z dostaniem jakiejkolwiek emki. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Andyssie są takie repliki chyba, że nie umiesz czytać... Sory za OT... Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted September 23, 2010 Author Report Share Posted September 23, 2010 Ok, bardzo wielkie dzięki wszystkim za opinie (w szczególności LogaN'owi za wyczerpujące i bardzo pomocne rady) w temacie już chyba więcej nic nie trzeba dodawać, więc uważam temat za zamknięty Pozdro dla wszystkich Quote Link to post Share on other sites
MrEldirek Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 A przepraszam, że się tak wcinam, ale jeśli np. poszukuję jakiejś emki, coś m4 special forces konkretnie, raczej z tych firmowych do powiedzmy 1400-1500 zł, chodź raczej szukałbym czegoś żebym do 1,5k zmieścił się z kupnem repliki i kolimatora, to co radzicie? Wiem, że było to dużo razy wałkowane na forum, ale już od tygodnia czytam wszystkie te artykuły i zdania są bardzo podzielone, więc chciałbym małego uściślenia ;) Przepraszam za trochę chaotyczną wypowiedź, ale jestem chory i ciężko myśli do kupy zebrać :) Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 zapytam tutaj... http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-440-M4-CASV-FULL-METAL-BI-3581M-.html czy ten model będzie ok (chodzi o to czy produkt jest wart tej ceny) i czy ta replika nadaje sie do puźniejszego tuningi (chodzi głównie o preclufe i gumkę... ogólnie szukam jakiejś fajnej m4 do max 700 za wersje bez tuningu... ps. koniecznie z szynami RIS będe wdzięczny za pomoc Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Nie ten sklep. Pod żadnym pozorem. Odsyłam do działu poświęconego opiniom o sklepach. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Nie ten sklep. Pod żadnym pozorem. Odsyłam do działu poświęconego opiniom o sklepach. wiem ze sklep gowno wart... Mi tylko chodzi czy ten model m4 nada sie to strzelanek i czy nada sie dalej pod tuning a jesli nie to jaki do 700zl? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Nada się pod tuning, ale jest to stosunkowo przeciętna replika chińska. Znacznie lepiej od tej firmy wypadają emki A&K (P&J), których na razie jednak nie dostaniesz. W każdym w M4 od Boyi warto na początku wymienić gumkę hop-up na Systemę, lub przezroczystego Guardera, wymienić okablowanie i kupić dobrej jakości ładowarkę - wówczas, jeśli nie będziesz tej repliki zbytnio katował, to powinna sporo wytrzymać i w dodatku przyzwoicie strzelać. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Nada się pod tuning, ale jest to stosunkowo przeciętna replika chińska. Znacznie lepiej od tej firmy wypadają emki A&K (P&J), których na razie jednak nie dostaniesz. W każdym w M4 od Boyi warto na początku wymienić gumkę hop-up na Systemę, lub przezroczystego Guardera, wymienić okablowanie i kupić dobrej jakości ładowarkę - wówczas, jeśli nie będziesz tej repliki zbytnio katował, to powinna sporo wytrzymać i w dodatku przyzwoicie strzelać. Pozdrawiam. hehe ja nie z tych co znęcają sie nad replikami :) dzieki za rade, bo szukam już mki od chyba tygodnia i jeszcze nic ciekawego nie znalazłem... Quote Link to post Share on other sites
wrobel111 Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Pozwulcie że i ja się doczepię do tematu. Cy ta emka po wymianie gumki hup-up będzie w miarę dobra http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=2878&name=BOYI_-_DBOYS_-_M4A1_-_Full_Metal ? Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Pozwulcie że i ja się doczepię do tematu. Cy ta emka po wymianie gumki hup-up będzie w miarę dobra http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=2878&name=BOYI_-_DBOYS_-_M4A1_-_Full_Metal ? "Pozwul", że krótko Ci opowiem o tej replice:) Kupiłem taką ok. 2 lata temu nową od znajomego(Nie otwieraną). Przyznam, że na początku zrobiła na mnie wrażenie bardzo pozytywne- wykonanie, ciężar mmm coś pięknego. Jednak po pierwszych dwóch strzelaniach zaczął się jeb**ć :/ Tłok, głowica tłoka, bateria i gumka w pierwszej kolejności do wymiany. Później replika zachowywała się dobrze jednak już w nią troszkę wsadziłem. Nie dawno wsadziłem w nią preckę, mocniejszą sprężynę i wymieniłem silnik. Wnioski- replika moim zdaniem jest świetna choć wsadziłem w nią ponad dwa razy tyle, ile jest warta. Jak masz w późniejszym czasie pieniążki na wymianę części to polecam. Z zewnątrz na prawdę nie ma problemów. Słyszałem też, że niektóre modele trafiają się bardzo dobre i bezawaryjne przez długi czas. Kolega ma SR'ke także BOYI już dobry rok i nic w nią nie włożyłem a sprawuję się świetnie:) Tak więc: dobrze się zastanów:) Pozdrawiam legni Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts