Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.

W niedalekiej przyszłości mam zamiar stać się szczęśliwym posiadaczem tej oto repliki.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4580

Czytając fora natknąłem się na parę problemów:

1)Podobno BB nie działa prawidłowo na każdym gazie. Jest to prawdą czy to brednie wyssane z palca?

2)Jeśli faktycznie jest to prawdą.Jakiego GG używać żeby replika działała sprawnie.

Zaznaczam że zasilanie propanem odpada w moim wypadku ponieważ brak środków finansowych oraz wiedzy na temat jak się obchodzić z propanem przy replikach.(z doświadczenia wiem ze jak się nie wie jak to...łatwo coś rozwalić.) :mrgreen:

3)Jak wygląda żywotność mechanizmów repliki?Jak często dochodzi do awarii?

4)Czy ktoś stosował ten gaz w tej replice?Jakie były tego efekty?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...ul_Gas_-_1000ml

Chciałbym usłyszeć obiektywne odpowiedzi. Odpowiedzi typu "kup sobie glocka" albo "był już temat" mnie nie interesują ponieważ mam swoje zamiłowanie do colta oraz przeszukałem cale forum i nie udało mi się odszukać odpowiedzi na te pytania.

Dziękuje za pomoc.

Edited by klekot1092
  • 2 weeks later...

Ja mam P14 od WE ale to podobne i wewnętrznie różnic raczej nie ma. Używałem go na zwykłym greengazie i działał bardzo dobrze. Teraz używm go na Ultair power greengas i też chodzi jak powinien. Co do awaryjności, to pistolet mam od stycznia i od początku nie miałem z nim problemów. Jedyme co z nim było to jak wpadł mi w piasek i zamek sie zaciął, ale po wyczyszczeniu wszystko było ok. :wink: