kapalek Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 (edited) to mój pierwszy temat na forum więc witam wszystkich miłośników asg - Marcin z wielkopolski Myślę nad zakupem repliki rk-03 i zanalazłem na allegroo fertę tego typu: http://allegro.pl/asg-karabin-aks-74-full-metal-drewno-410-fps-i1221995247.html sprzedawca pisze, że jest to jakaś najnowsza wzmocniona wersja i ma w sTocku ponad 400fps, na pytanie na czym to wzmocninienie polega nie bardzo potrafi odpowiedzieć, pisze, że to nowość po prostu. Czy dboyi wypuścił jakąs najnowszą wersje tego modelu? Widze tez że cena w porównaniu z tymi jakie miał nawet rk-03 sw jest bardzo wysoka. Wiadomo wam coś na temat jakiś nowych wersji rk-03? Edited September 21, 2010 by kapalek Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Hym.Ja ogólnie odradzam Boyi za tą cenę masz nową Cymkę z lepszymi osiągami i ze świetnym wykonaniem :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Nic nie słyszałem o najnowszej wersji BOYi. Twój link mi nie działa... A na allegro kupisz same najnowsze nowości... Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 To chyba jest Boyi /P&J . Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Jeśli tak, to żadna to nowość. Zapytaj o zdjęcie na prawej stronie body, jeśli będzie tam logo P&J to przedmówca ma rację. Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 22, 2010 Author Report Share Posted September 22, 2010 Co do jakości cymy i dboyi to po przeczytaniu chyba wszystkiego na wszystkich forach wychodzi, że cyma ma niewątpliwie lepsze bebechy, jednak zewnztrenie według większości wypowiedzi lepiej się prezentuje dboyi. Kto wie czy w ogóle jeszcze zobaczymy chińczyki w sklepach. słyszałem, że chińskie fabryki replik broni zostały zamknięte przez tamtejsze władze. Quote Link to post Share on other sites
malacz Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 (edited) Cóż z bebechami różnie bywa, mój rk-05 boyi/pj śmiga od roku na stockowych częściach w tym dwa miesiące na lipolu 11.4v i nie mam z nim żadnych problemów. Na ostatnich manewrach pożyczyłem koledze lipola o tych samych parametrach co mój i zębatki w jego cm 0.48 zostały zmielone. Rzecz w tym, że nie wiem jaki dokładnie przebieg ma jego replika, ale na pewno miał ją dłużej niż ja swoją. Nie twierdzę na podstawie tego przypadku, że boyi/pj ma lepsze bebechy od cymy po prostu opisuję własne doświadczenia;]. Edited September 23, 2010 by malacz Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 23, 2010 Author Report Share Posted September 23, 2010 co do bebechów miałem na myśle że lepsze w sensie mocniejsze i na papaierze wygląd alepiej. Co do trwałości to chyba zależnie od egzemplarza Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 (edited) Co do tego nowej wersji rk-03 to jest wersja w pełni ze stali sam ją mam znana inaczej pod nazwą rk-03sw (steel end wood).Dobra giwera ale zewnętzrnie jest lepsza od cymy . Edited December 26, 2010 by Kacperasg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts