SoH Jasio Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Witam. Koledzy poradzcie mi która z tych klamek bedzie najlepszym wyborem. Zalezy mi na wytrzymalosci i blowbacku :) 1. Beretta 92 Full Metal [WE-B92-FM] za 399zl 2. HI-Capa 4.3 Tactical .45 Full Metal [WE-HC4.3] za 415 zł 3. REPLIKA M92F/M9 Heavy Weight Gas Pistol [KJW] za 175zl http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_kjw-13.html Linkow z zbrojowni niestety nie moge podac. Gorna granica to sztywne 420 zl. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 wydaje mi się, że wszystkie te klamki to kopie TM, ze swojej strony poleciłbym WE m9 (full metal, dobre osiągi, dobrze dozuje gaz, przyjemnie kopie i cieszy metalicznym klikiem przy strzale), m9 kjw wypada ciut słabiej od WE i jest full plastik (kiedyś były problemy z kjw z cieknącymi magami, nie wiem jak teraz) , hi-capa może kopać ciut mocniej od m9 WE i jest do niej więcej części na rynku , polecam poczytać tematy o tych klamkach dobrze by było gdybyś miał możliwość obadać osobiście te klamki (w sklepie jakimś) a najlepiej postrzelać z nich (na strzelaniu jakby ktoś miał) btw temat nadaje się do "zielonych" ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 ale pitolisz :D. Klamki WE to nie są klamki w systemie TM, to nie są kopie. Ponadto są awaryjne, co chwila mi jakiś badziew od WE trafia na serwis i stad mam taką opinię o nich . Beretka KJW już natomiast jest prawie idealnym klonem TM. Z wymienionych brał bym KJW jeśli już ale raczej z ciężkim sercem skoro za 300zł można kupić berettę TM. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 (edited) nie pitole m9WE jest na bank kopią TM , wiem bo mam:) są identyczne (wszystko jest wymienne między m9 we, tm i kjw), poza tym wg mnie m9 WE jest bardzo dobrą klamką, znam kilka osób które kupiły Kjw i były rozczarowane więc jakoś nie jestem do tej opcji przekonany (ale nie przecze że mogli się poprawić) co do hi-capy nie mam 100% pewności czy będzie kompatybilna z TM ale wydaje mi się że pare pierduł by podeszło Edited September 23, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 Tzn parę części pasuje, wiadomo. Np magi od TM (mówię o hi capie) pasują do WE. Generalnie wymiennych jest SPORO części ale nie można powiedzieć że to są kopie. Ja uprzedzenia do WE mam własnie dlatego że sporo tego do mnie trafia i nie są wykonane z dobrych jakościowo materiałów. Są dość problemogenne :D. Z KJW (przynajmniej berettą) nie miałem nigdy niemiłych przygód. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 (edited) może sporo trafia na serwis bo sa bardziej popularne niż KJW (wiadomo 1 / xx będzie wadliwa a że jest ich więcej w "czynnej służbie" to statystycznie więcej trafia szlaq ) a może faktycznie coś z nimi nie teges i kjw jest lepsze a ja poprostu trafiłem dobrze ze swoim WE :) ale i tak lepiej poczytać o nich i zobaczyć faktycznie na forum ile z nimi było problemów (częstość awarii) wracając do tematu kumpel miał 1911 WE i puki z nim nie wyglebił poważnie (tak że klamka sie pokrzywiła :D a on srogo poobijał ) gnat działał bdb nawet sie zastanawiałem żeby brać takiego lub podobnego ale kasy nie było a po jakimś czasie porzuciłem ten projekt z braku dalszego zainteresowania tą klamką ;) , inny ziomek sprzedał swoją hi-cape po kilku latach bo kończył z asg a nie dlatego że sie rozpadła ;] sama w sobie konstrukcja nie była jakoś problematyczna , ale wiadomo pojedyńcze przypadki nie opiszą wszystkich wad i zalet tej konstrukcji / firmy... tyle ode mnie Edited September 23, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Nawet glocków Army mniej do mnie trafia (choć też sporo) a to są BARDZO popularne repliki. Nie, mnie do WE nic juz nie przekona ale kazdy ma swoje priorytety i opinie. Quote Link to post Share on other sites
Fazie Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Napiszę coś konstruktywnego bo miałem wszystkie te modele. WE 1911 nie polecam nie miałem zaufania do tego pistoletu ponieważ z powodu jednej sprężynki która regularnie się odkształcała nie strzelał jak należy a czasem wogóle, znajomy który kupił ją jakiś czas wcześniej też miał ten problem. O pierdołach typu słaba farba i słabe magi nie bedę wspominał, jednak wsponme w jednym z magów z poxipolu musiałem zrobić ten kawałek plastiku który podaje kulki. Nie mam zaufania już do WE. Po co Ci klamka jeżeli nie wiesz czy z niej strzelisz czy nie. Repliki M9, 92 FS i Beretta Vertec firmy KJW są full metal. Replika M9 KJW działa bez problemu już trzeci rok, teraz komuś innemu, choć też ma kilka wad. Należy ostrożnie ją smarować, zwłaszcza zespół lufy, ponieważ potrafi się rozregulowywać hop up tzn. wykręca się śrubka (troche mało dokładnie zrobiony) . Rozrzut ma ogromny jak na pistolet z tak długą lufą. Lufa zewnętrzna akurat w jednym z modeli, miałem dwa wersje Vertec i M9 to prawie to samo, pękła i niby działał ale to już nie to samo. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 @ Fazie nie wszystkie"dziewiątki" kjw są full metal a z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że nie ma plastikowych wersji :) (akurat ta co była podana w linku, już nieaktualnym, była plastikowa, może sie czepiam ale już tak mam), co do smarowania nie widze powodu smarowania zespołu lufu a tylko samych części ruchomych i uszczelek , ale nie o tym jest temat , ja z doświadczenia swojego moge powiedzieć, że m9 kjw raczej jest celne, chyba, że lufa wewn. jest zapaprana smarem albo innym syfem (ale to we wszystkich modelach replik gazowych i nie tylko działa niekorzystnie na celność ale i czasami na prędkość wylotową , na zacinkach w lufie kończąc) co do m1911 tak jak pisałem wcześniej (ale znawcą nie jestem) a że, farba odpada :) to normalne kiedy się używa metalowej klamki , większość metalowych klamek/karabinów ma ten syndrom (tak gaziaki jak i aegi), farba sie zciera albo odkrusza przy uderzeniach o cokolwiek, ja swoich replik nie oszczędzam specjalnie i nie widze w tym problemu, są poobijane, mają sporo rys i są powycierane , a niektóre w kilku miejscach rdzewieją :F prędzej czy później i tak to nastąpi więc czym sie tu przejmować @ SoH Jasio w sumie Dexter poleca m9, a skoro naprawia ludziom repliki i wie coś na ich temat może warto sie zasugerowac jego opinią ( nie żebym sie podlizywał :D poprostu rozsądek by mi tak podpowiedział gdybym był na twoim miejscu ) BTW czy temat jest jeszcze aktualny ? bo jeśli nie to poco ciągnąć dyskusje Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 farba odpada :) to normalne kiedy się używa metalowej klamki , większość metalowych klamek/karabinów ma ten syndrom (tak gaziaki jak i aegi) I tu się nie zgodzę. Tzn zgodzę się, ze prędzej czy późnej farba obłazi ale w niektórych replikach zbyt "prędzej". Quote Link to post Share on other sites
Fazie Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Zespół lufy to też ruchoma część, porusza się w szkielecie tam i spowrotem więc też ją smarowałem i jest to ta sama okolica w której jest zamontowana śrubka do regulacji hop upa. Poza tym wersji M9 Vertec KJW nie widziałem plastikowej w polskich sklepach tylko full metal. Poza tym masz racje. Ja ze swoich replik tylko tego colta oddałem do serwisu (ponieważ miałem go jeszcze na gwarancji). Resztę replik serwisowałem sam. Poza tym wytarcia farby nadają klimat a odpryski tak poprostu nie nadają klimatu. Rzeczywiśćie wygląda na to że autor pewnie się już zaopatrzył w replike więc zakończmy ten OT. Pzdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts