RubyPerez Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 (edited) Witam Planuję zakup nowej broni dla członka oddziału szturmowego (głównie do walk na małe/średnie dystanse w lesie, czasem elementy CQB). Decyzja padła na M-4 z teleskopową kolbą ze względu na wiele dostępnych części do późniejszego modyfikowania. Mam na oku M4A1 universal od ICS (tania wersja zwykłej emki tej firmy) (cieszą się dobrą opinią i łatwo się je rozkłada) oraz M4A1 full metal EBB od APS O M-4 ICS wiele słyszałem dobrego, poza tym to jedna z największych firm Airsoftowych. M-4 od APS nie wiem zbyt wiele ale na youtube wygląda całkiem całkiem (ma BlowBack). Liczę na Wasze doświadczenie P.S.Chcę też od razu wrzucić lufę precyzyjną, potem może lepsza sprężyna itp. (chciałbym osiągnąć ok.350FPS i poprawić celność), a także dokupić kolimator (najprawdopodobniej ACOG) ---------------------------------------------------------------------------------- Temat do przeniesienia do AEG, przez mój błąd trafił do sprężynowych. Edited September 26, 2010 by RubyPerez Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 O APS nie ma za dużo przychylnych opinii, a dużo takich negatywnych. Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Z tego co słyszałem to system EBB APS-a jest bardzo awaryjny dlatego ja radze ICS-a. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Odpuść sobie zarówno APSa jak i ICSa Universal. Te repliki są nieopłacalne i bywają awaryjne (zwłaszcza APS). Najlepszymi emkami będzie III generacja (A&K/P&J) oraz IV/V generacja JG (GFC), jeśli szukałbyś taniej repliki lub II generacja KWA jeśli byłbyś w stanie dołożyć. Widziałem parę sypniętych emek APSa oraz ICSów Universali. Nigdy bym ich nikomu nie polecił. Jeśli chciałbyś mieć 350 FPS, to wystarczy wrzucić słabszą sprężynę, a żywotność repliki dodatkowo wzrośnie. Jeśli chodzi o lufę precyzyjną - A&K/P&J czasami miewają problemy ze szczelnością, jeśli do stockowej komory hop-up wstawia się lufę precyzyjną. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Sprężynowe -> Porównania modeli" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> AEG/EAG -> Porównania modeli". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts