Pri096 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 no więc tak. chcę kupić sobie gaziaka (only CO2) ważne żeby był full-metal lub przynajmniej zamek, kabłąk, spust i bebechy z metalu - dlaczego? nieprzyjemne doświadczenia związane z kontaktem plastikowych AEGów z ziemią i innymi przeszkodami... ważne żeby był mocny i nie zepsuł się po 5 miesiącach zasilany CO2, 320 fps+ celny poręczny (desert eagle mnie kręci ale to już jest pistolet porównywalny ze strzelbą O.O) i czy firma z której jest najwięcej CO2jek tzn. "francuski" CyberGun jest dobry. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Bebechy z metalu, nie psuje się po 5 miesiącach... Czyli nie ma takiego guna. W każdym gaziaku (mówię o normalnych a nie badziewiach od winguna) w środku np cylinder, głowica tłoka BB i inne pierdółki są plastikowe. Poza tym nie ma dobrych klamek na CO2 niestety. Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 ok z tym metalem przesadziłem, ale czy twierdzisz że wszystkie gaziaki psują się po paru miesiącach? :P no otóż raczej nie bo mam kumpla który ze swej beretki napiernicza już drugi rok i wcale nie wygląda ona źle :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 problem w tym że klamki na CO2 to zazwyczaj oznacza WE a one strasznie często trafiają mi na serwis. W ogóle na CO2 nie ma dobrych klamek zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 cybergun? co o tym powiesz? a jak nie to co, GG? GG starcza na mniej czasu (nabicie GG to 2 magi, na naboju zas ponoc do 4-5 magow dochodzi) i jest droższy w utrzymaniu :( Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) cybergun? co o tym powiesz? a jak nie to co, GG? GG starcza na mniej czasu (nabicie GG to 2 magi, na naboju zas ponoc do 4-5 magow dochodzi) i jest droższy w utrzymaniu :( :wink: Eee? Kapsuła Co2 starcza max na 2 magazynki w gaziakach z BB (blowback). Pomijam rewelacje NBB... Nigdy klamka na CO2 w kapsułach nie będzie tańsza w utrzymaniu od GG. Co do CG, to daj sobie spokój to są zazwyczaj produkty rebrandowane takich firm jak KWC, KJW itp Także bez szaleństw.... Edited September 30, 2010 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 no mi chodziło o NBB :) no to okej. co polecicie, nie rozpadającego sie, wytrzymałego (przynajmniej zamek z metalu, najlepiej full metal), nie miniaturowego ani nie gigantycznego, obojętnie czy GG czy CO2 choć wolał bym CO2 no i co najważniejsze ~400 zł Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 W zielonych był temat o bocznych. Tam poszukaj bo szczerze powiedziawszy robisz zwykły śmietnik. Miejsce na takie pytania jest w dziale zielonych ... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 (...)na CO2 nie ma dobrych klamek zauważyłem. Niestety, póki co, to prawda. Co cieszy, Inokatsu wypuści STALOWEGO 1911 na CO2, opartego na systemie Tokyo Marui. Smuci to, że będzie kosztował więcej, niż 400zł. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Taaak, mnie tylko ciekawi: jakim cudem chcą zrobić replikę 1911 na CO2 skoro kapsuła na CO2 jest szersza niż magazynek do 1911? Ano muszą być pozmieniane wymiary- już nie replika do końca. Będzie kosztował kilakrotnie więcej niż 400zł a poza tym jakoś mnie nie podnieca, za dużo ochów i achów, poczekam aż wyjdzie :D Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Niezawodne i dobrze zrobione gaziaki to powyzej 500 zł dopiero... dobre gg dają tyle samo strzałów co co2 czyli 2 maks czasem prawie 3 magi (pomijam zime) Np moj p226 TM w lecie 2 magi i wiekszosc 3go. Ale nawet najlepsza replika gbb sie zepsuje jesli nie bedzie sie jej czycic... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts