Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaka broń dla zupełnego nowicjusza wątek numer 999...

Recommended Posts

I co jeszcze powiesz siannko że gazówki są bardzo opłacalne dla ludzi którzy nie mają pieniędzy ????

Po pierwsze i najważniejsze: ludzi, którzy nie mają pieniędzy, nie stać nie tylko na gazówkę, ale i na airsoft w ogóle. To jest drogie hobby.

Po drugie, zależy ile strzelasz z bocznej. Mnie butla gazu (a kupuję wcale nie najtańszy) wychodzi średnio 45zł, i wystarcza na około rok używania.

Po trzecie, jeśli komuś zależy na taniej bocznej, to polecam jego uwadze pistolety-elektryki (AEP) np. Cyma 030 (przerobiłem 2 takie), czyli klon TM'owskiego Glocka 18c. Mam wrażenie, że Beretta spod tego znaku też była, czy 92F, czy 93R tego już nie pamiętam. Są to całkiem sensowne boczniaki: duży magazynek, przyjemny zasięg, strzela serią (oj, przydaje się!), nie żre gazu, ma prędkość wylotową rzędu 180-200 fps, dzięki czemu można ze spokojem sumienia i bez robienia przeciwnikom krzywdy używać na bliskich dystansach, w tym w CQB.

Że nie ma blow-backu? albo rybki, albo klaser...

z innej beczki: Errhile ja to Ci jeszcze podziękuje że namówiłeś mnie na pas taktyczny z szelkami z nie kamizelke. Zainwestowałem w PT3 i szelki JACKO PLUS i jestem ****biście zadowolony ;) dzięki. mam tylko dwie stówki ale moge uzbierać jeszcze na coś. powiedzmy że mam dwie stówki na airsoft i nie wiem na co wydać ;P

Witam serdecznie wszystkich.

Planuję kupić semi-replike AEG, dlaczego semi, ano dlatego, że na replike pokroju TM to mnie nie stać, więc zostaje "chinol". Poczytałem, pooglądałem i wstępnie zdecydowałem sie na JG G36C i tu zonk, bo nigdzie nie ma. Dzisiaj byłem w SpecShopie, i oglądałem to: ASGDK G36C. Sprzedawca, krótko mówiąc, powiedzial, że jest to JG ze zmienionymi kilkoma gratami (takimi jak lożyska i bodajże prowadnice) i sprzedawane pod marką ASGDK. Prędkość zmierzona na kulkach 0.2g wyniosła 370FPS. Oczywiście zdje sobie sprawę z tego, że nie jest to jakość liderów rynku, ale jak to mówią albo rybki albo akwarium. Dlatego też tu moje pytanie, warto takie coś kupić na sam start? Na samym początku chce wymienić lufę na precyzyjną, gume HopUp i ewentualnie głowice tłoka na wzmocnioną.