RubyPerez Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Witam, mam pytanie: ma ktoś z was doświadczenia z tanimi seriami replik z firm ''wyższej półki''? Mam na myśli M4 ICS w serii Universal oraz M4 Combat Machine od G&G. firmy te cieszą się dobrą opinią, a repliki w tanich seriach ponoć też (mam nadzieję) są solidniejsze niż ich odpowiedniki firm tzw. klasy drugiej. Różnice to EBB w modelu G&G (w ICS go nie ma, ale nie jest to dla mnie rzecz najważniejsza), oraz precyzyjna lufa w G&G (6.03mm, w ICS jest standard chyba 6.08mm) z drugiej strony emka ICS ponoć lepiej się rozkłada (tak jak ''ostry'' odpowiednik), umożliwiając łatwiejszy tuning. Cenowo nie ma wielkich różnic, a ja również nie faworyzuję żadnej z firm więc liczę na wasze doświadczenia Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 (edited) Combat Machine'y są be. Jak chcesz coś taniego od G&G to jedynie GR16 Eco. G&G ma w stocku 6.04, nie 6.03, ale nie jest to precka jakiejś bardzo dobrej jakości. Za to w replikach G&G są świetne gumki. ICSy "łamią się" podobnie jak prawdziwe, ale to jest IMO bajer, który jest niepotrzebny, jeśli nie zmieniasz co chwilę sprężyny, czy nie liczy się dla Ciebie lans. Poza tym jeśli będziesz chciał wymieniać body na metalowe, ze względu na "łamanie", musisz kupić body tylko od ICSa (250zł dół i 250zł góra). W G&G możesz wybierać spośród tańszych chińskich korpusów za 100zł do lepszych po 400-500zł ze względu na kompatybilność. Jeżeli chodzi Ci o porównanie ICS Universal a Combat Machine to wybrałbym ICSa P.S. Bóg wie po co BlowBack w AEGu. Średnio to działa. Jak dla mnie zero przyjemności z BB. Edited October 7, 2010 by PiterTKD Quote Link to post Share on other sites
RubyPerez Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 Napiszę to może tutaj, bo nie chcę zaśmiecać forum nowymi tematami. Jako że postanowiłem odpuścić zakupy przed zimą wciąż się waham. Piter - piszesz że od G&G dobre jest GR16 Eco. A jak jest z GR15 (M4 CQB-R eco)? Bo wolałbym coś ze składaną kolbą ;) Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 http://www.madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html A niby nie ma składanej ? Quote Link to post Share on other sites
RubyPerez Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 Szymek997 - poprzedni post dotyczył karabinka GR 16 od G&G, wiem że emka ICS'a ma składaną kolbę. Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Z serii Eco jak dotąd nie zawiodłem się tylko na eM ICS. Plastik jest wytrzymały a ewentualny tuning tani. Tak jak przedmówca polecę ci właśnie tą replikę. Co tuningować i za ile wyczytasz w temacie o niej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts