BushidoTM Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Witam ! Jak widzicie postrach forum BushidoTM napisał kolejny post . Jestem na etacie kupna fajnej repliki do max 3500zł . Niezdecydowany jestem jak kobieta ale cóź . Chcę kupić replikę godną swojej ceny oraz abym miał ją na dłuuuugie latka .. Wybrałem M4a1 Systemy . Ktoś powie ,hm. poryty - gdzie on znajdzie Systemę za 3500zł Nową . Oto dowód - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2232 . Forumowicze często odwiedzający forum wiedzą ,że jestem zielony w ASG i wiekowo narazie do niego nie pasuje ... Dlatego zwracam się do "Czerwonych" o pomoc . Chciałbym poznać opinie/recenzje tej eMki :D Pozdrawiam !! Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 nie ma sie co zastanawiać, jak masz kasę to bierz Quote Link to post Share on other sites
BushidoTM Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 nie ma sie co zastanawiać, jak masz kasę to bierz GERALT - rozumiem lecz czy polecasz mi ją i czy jest godna ceny ?:D Quote Link to post Share on other sites
artur52kh Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Witam ! Jak widzicie postrach forum BushidoTM napisał kolejny post . Jestem na etacie kupna fajnej repliki do max 3500zł . Niezdecydowany jestem jak kobieta ale cóź . Chcę kupić replikę godną swojej ceny oraz abym miał ją na dłuuuugie latka .. Wybrałem M4a1 Systemy . Ktoś powie ,hm. poryty - gdzie on znajdzie Systemę za 3500zł Nową . Oto dowód - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2232 . Forumowicze często odwiedzający forum wiedzą ,że jestem zielony w ASG i wiekowo narazie do niego nie pasuje ... Dlatego zwracam się do "Czerwonych" o pomoc . Chciałbym poznać opinie/recenzje tej eMki :D Pozdrawiam !! Gościu najpierw chcesz snajperke potem karabin maszynowy a teraz systema? Najpierw do 800 potem 1500 teraz 3500? za tą kase mozesz sie ubrac i uzbroic po zęby ale widze ze z takim podejsciem to ty nic nie kupisz... Jestes gorszy niż flaga na wietrze... Wiesz co oznacza skrót PTW? Professional Training Weapon to mówi samo za siebie to jest Mt Everest replik... Wiec nie pytaj sie głupio czy kupic czy nie... Jak masz tyle kasy to biez w ciemno... btw. Niższą cenę karabinu M4-A1 zawdzięczamy tym, iż jest to wersja do własnoręcznego montażu Dasz rade sam złożyc? Edited October 6, 2010 by artur52kh Quote Link to post Share on other sites
BushidoTM Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Gościu najpierw chcesz snajperke potem karabin maszynowy a teraz systema? Najpierw do 800 potem 1500 teraz 3500? za tą kase mozesz sie ubrac i uzbroic po zęby ale widze ze z takim podejsciem to ty nic nie kupisz... Jestes gorszy niż flaga na wietrze... Wiesz co oznacza skrót PTW? Professional Training Weapon to mówi samo za siebie to jest Mt Everest replik... Wiec nie pytaj sie głupio czy kupic czy nie... Jak masz tyle kasy to biez w ciemno... btw. Niższą cenę karabinu M4-A1 zawdzięczamy tym, iż jest to wersja do własnoręcznego montażu Dasz rade sam złożyc? Kur.. Kolego plany mogą mi się zmieniać - napisałem "jestem niezdecydowany jak kobieta" !! Chcę informacje dotycznące jego ,opinie etc. Więc uznaję ,że Twoja wypowiedź jest zbędna ! Co do PTW to wiem co znaczy . Jeżeli myślisz ,że wiekiem to ja nie zawojuje lecz w ASG liczy się pomysłowość i technika co jak narazie po Twoim tekście to trochę brakuje Ci . Złożę co tylko chcesz .. Lata wstecz byłem modelarzem więc mi to nie grozi ,a co do skrótu PTW to wiem co oznacza więc nie wiem po co piszesz -.- Edited October 6, 2010 by BushidoTM Quote Link to post Share on other sites
tobi Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Niższa cena jest nie tylko dlatego, że to wersja do samodzielnego złożenia, ale też nie jest to wersja MAX. PTW jest świetną repliką, ale ma swoje wady. Trzeba wymieniać szczotki, czasami padają silniki. Magazynki łatwo łapią brud i się zacinają. Jesli masz kasę to polecam Systeme, ale najlepiej MAX - przyjmuje w tedy wszystkie cylindry, łącznie z M150. Edited October 6, 2010 by tobi Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Koledzy P.T.W to oczywiście skrót wymyślony przez producenta w celach marketingowych :wink: Jeżeli jest inaczej, to prosze się nie napinać, nie obrażać, tylko podać kto na świecie używa (ze służb mundurowych) takich replik. Czytałem i widziałem, że armia Chile używa do szkolenia (ale rekrutów) replik WE. Kolego jak Cię stać na tak drogą replike a piszesz, że wiekowo i praktyką jesteś "zielony" to może kup jakiś markowy karabinek a za reszte kasy fajny szpej, albo Inokatsu będziesz bliżej oryginału :wink: Quote Link to post Share on other sites
TOFAN Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 produkt jest aktualnie niedostępny Również temu zawdzięczamy niższą cenę... A, że to "2008 version" to ciężko, aby się pojawiła... Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Kur.. Kolego plany mogą mi się zmieniać - napisałem "jestem niezdecydowany jak kobieta" !! Widać, bo już dorobiłeś się tematu jako nie polecany kontrahent... http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/105548-bushidotm/ Ciekawe co za 2 dni wymyślisz ? Zakup ostrej ? Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Zakup ostrej ? Nie podsuwaj pomysłów bo to się źle skónczy :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Wy to od razu z buta :icon_biggrin: Chłop się miota, nazbierał kasy, ma nascie lat i chciałby na pierwszej je.... strzelance zabłysnąć :wink: A tak z ciekawości, po ile są magi do systemy? Bo kolega musi jeszcze na magi dozbierać. Zdaje się. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1903 A odpowiadając czy warto - nie, nie warto kupować PTW. 3,5 tys. to dopiero 2/3 ceny. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Taką replikę trzeba umieć szanować i się z nią obchodzić. Co prawda nie zaszkodzi jej byle gówno i widziałem ostro traktowane systemy, ale nie jest to czołg! Magi magami, cały osprzęt. Na pewno jakiś kolimatorek będzie trzeba i inne :) Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Taką replikę trzeba umieć szanować i się z nią obchodzić. Co prawda nie zaszkodzi jej byle gówno i widziałem ostro traktowane systemy, ale nie jest to czołg! Magi magami, cały osprzęt. Na pewno jakiś kolimatorek będzie trzeba i inne :) Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Taką replikę trzeba umieć szanować i się z nią obchodzić. Co prawda nie zaszkodzi jej byle gówno i widziałem ostro traktowane systemy, ale nie jest to czołg! Magi magami, cały osprzęt. Na pewno jakiś kolimatorek będzie trzeba i inne :) EDIT: WTF? Chyba laga złapałem, bo 3 razy dodało, sry guys :bialaflaga: Edited October 6, 2010 by sqo Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 widziałem ostro traktowane systemy.. Ale widziałeś, czy masz takową..? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Widziałem, nie posiadam. Mam na myśli topienie jej w śniegu, kąpiel, upadki, itd. Żadna się chyba nie zepsuła. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Mam kilka.. ( trochę ) replik - a PTW jest najczęstszym bywalcem serwisu. Co nie zmiena faktu, że jest bardzo dobra. Ale za tą kase można zbudować sobie lepszą zabawke.. Pozdrawiam, Lambert Edited October 6, 2010 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Najczęstszym bywalcem serwisu jest z powodu szczotek, silnika i komutatora. Ja mówiłem o uszkodzeniach typowo mechanicznych, czy też usterek wynikających z winy użytkownika. Btw, widziałem zdjęcie silnika z PTW, który po prostu pękł od wstrząsów. Tak - od strzelania. W poprzek cały pooooszedł. :sciana: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Mam od dwóch lat PTW - nie miałem nigdy problemów z silnikiem. Używam jej często ( na żółtym cylindrze ). Znajomy spalił elektronike "wycinając" klucze wiolinowe w kartonach - ale nie silnik. Za to prawdziwą piętą achilesową PTW są magazynki, bardzo kapryśne. Komora HU też sufitu nie wywala - powiedzmy, że do szturmu daje radę ale już precyzyjne strzelanie to mrzonka.. Co do mechanicznej wytrzymałości samej repkili; bo ja wiem.. pewnie wyższa od absu ale czy od zwykłego aega, wątpię.. :zastanawia: Jest solidna, zwarta, dobrze wyważona jednak drzwi kolbą bym nie wyważał. Ma oczywiście zalety w postaci GB, wymiennych cylindrów, rakcji na spust. Pozdrawiamm, Lambert Quote Link to post Share on other sites
BushidoTM Posted October 7, 2010 Author Report Share Posted October 7, 2010 (edited) Taką replikę trzeba umieć szanować i się z nią obchodzić. Co prawda nie zaszkodzi jej byle gówno i widziałem ostro traktowane systemy, ale nie jest to czołg! Magi magami, cały osprzęt. Na pewno jakiś kolimatorek będzie trzeba i inne :) O tym to wiem ,ja wcześniejszą eMkę traktowałem jak dziecko - tylko ryska lub zadrapanie było ubolewanie . Jeżeli chodzi co jutro wymyślę ? Hm. Prawdopodobnie działo Przeciwlotnicze ,lecz jeszcze nie wiem . Szczerze trzymam się już tej opcji kupna SYSTEMY na 100% ( Ktoś pomyśli ,że tak mówi a jutro będzie co innego ) Nie . Tak nie będzie ,a ogólnie co walicie się na moje życie - biorę replikę jaką chcę więc nie wiem dlaczego macie pretensje -.- . Hm. Jedno . Dlaczego wybieram SYSTEMĘ ? Ktoś powiedział "Aby zaszpanować na ASG" - Nie prawda . Kupno ma się odbyć w sklepie ASG SHOP ( zawsze można zamówić ) lub w krajach promujących SYSTEMĘ typu - USA ,CANADA ,JAPONIA etc. W tym wypadku ,jak czytałem jest gwarancja prawdopodobnie do 8lat nie tylko na rozruch ale także na całą obudowę ,wszystko ,wszystko . Kolejna rzecz . Wybieram SYSTEMĘ z powodu na to ,że jest narbardziej odzwierciedlona do ostrej . Więc kupuję ją ze względu nie "szpanu" lecz na mechanikę ,precyzję oraz szybkostrzelność . Teraz pytanie konkursowe : Czy w zestawie dołączono baterię ( OGLĄDANIE FILMIKÓW ORAZ WYPOWIEDZI NA ANGIELSKICH STRONACH POWIEDZIAŁY ,ŻE TAK ALE PYTAM WAS DLA UPEWNIENIA :d) Edited October 7, 2010 by BushidoTM Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Czemu nie gaziak? Systema to tyko aeg, z innymi częściami i elektroniką niż reszta. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Wybieram SYSTEMĘ z powodu na to ,że jest narbardziej odzwierciedlona do ostrej . Jesteś w "mylnym błędzie" :wink: a ogólnie co walicie się na moje życie - biorę replikę jaką chcę więc nie wiem dlaczego macie pretensje Jeżeli przeczytałeś ze zrozumieniem odpowiedzi Lamberta i nadal stać cię na Systeme, to nie strzelaj focha tylko kup i już. Teraz pytanie konkursowe : Czy w zestawie dołączono baterię ( OGLĄDANIE FILMIKÓW ORAZ WYPOWIEDZI NA ANGIELSKICH STRONACH POWIEDZIAŁY ,ŻE TAK ALE PYTAM WAS DLA UPEWNIENIA :d) A co w sklepie ASG SHOP nie wiedzą? :icon_eek2: Nie wierze :biggrin: Przecież prościej zadzwonić po 12 i 12:15 będziesz wiedział na 100% niż czekać aż ktoś ci na forum odpowie w styłu "...słyszałem, że..." albo "...kolega mi mówił, że..." Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Czytam ten topic i ... +18 do ASG ... Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 To i ja się dołonczę do pytania czy opłaca się kupic tą systemę czy raczej nie bo jest awaryjan (silnik i cośtam jeszcze) czy raczej nie ma z replika problemów czy lepiej zostać przy ICS i stuningować go ??? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts