Hawk995 Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Zapraszam wszystkich do gry w super MMOFPS jakim jest A.V.A. Szczegóły http://avaonline.pl/ oraz na youtube. Wadą jest dość spora instalka jak na łącza niektórych z nas. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 ostatnio pobieranie instalki zwolniło coś. kiedyś grałem w AVA...jak na darmową produkcje jest dobra, tylko arcade za bardzo razi w oczy i Pan Bóg kule nosi. Raz z tej samej broni masz skupienie że mógłbyś gwóźdź wbić a czasem rozsieje tak że masakra. No i nie ma wychylania się :( Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted October 11, 2010 Author Report Share Posted October 11, 2010 Kwestia tuningu. Ja zauważyłem, że jak dłużej pobiegasz to wtedy masz większy rozrzut niż jak chwilę przykampisz na kucaka :D Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 No bo zmęczenie gra tu role. Ale nie oplaca sie kampic bo kazdy biega i walki sa baardzo manewrowe, nie majace wiele wspolnego z realizmem, za to bardziej ze starym dobrym Quake ( kiedyś się w to grało :) ). Dlatego ja używałem AK i RK95- jak to mówią " spray and pray". Po tuningu jest z tego niezła kosiara, a odrzut do opanowania. Co ciekawe - celniejszy jest bez "zooma". Do tego pare granatów i pancerz Light Anti Charge, podobnie jak hełm. Z giwer jest jeszcze fajne HK416 - odrzut mały a siła obalająca jest w porządku, tylko jak lubisz przysiać no to masz problem bo rach ciach opróżnisz magazynek, nawet nie zauważając kiedy. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Ktoś gra w to z Forum, ja niedawno wróciłem do tego tytułu i wiele się poprawiło na plus i kilka nowych map doszło. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Ja grom :) Quote Link to post Share on other sites
olekksander Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Kiedyś możnaby razem zagrać, a co powiecie na ten tryb ESCAPE? Akurat na 4 gości, można jeszcze pograć w tryb "Sniper mode" czy jakoś tak. Dałoby się konferencje na 4 osoby na skype i można ciorać ile sił w komputerze. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Akurat dziś doczłapałem do nast. levela. Gra została strasznie ułatwiona paczem, zmienjszono odrzut, ale statystyki broni zostaly totez shotguny i FN Para są przemaksowane. Niemniej jednak wciąż gra warta polecenia, gdyż za darmo otrzymujemy stale rozwijający sie produkt który może konkurować z Modern Warfare. Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 W Avę gram trochę ponad rok. Można śmiało nazwać ją jednym z najlepszych FPSów jeżeli gramy clanowo (na pubie można o poważniejszej grze zapomnieć). Gra jest zbalansowana, przedmioty za AP (rzeczywiste pieniądze) nie dają przesadnej przewagi oraz są zabronione na praktycznie każdych turniejach, wliczając w to ESL czy Polish Cup. Niewątpliwą zaletą jest mnogość broni i sprzętu, grafika jest przyzwoita, to co absolutnie irytuje to fatalna optymalizacja (potrzebny jest porządny komputer, żeby gra chodziła płynnie). Polska scena liczebnością nie zachwyca ale zorganizowana jest zadowalająco (avaonline.pl). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts