ghost666 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Dobry wybór do miasta :). Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Wyczytałem, że GROMy Protektora strasznie się ślizgają na lodzie i ubitym śniegu. Prawda to? Jeśli tak, to polećcie jakieś buty, które tego problemu nie mają. Szukam do ceny 300zł, w dużych rozmiarach 47-48, na zimę, bez przesadnego ślizgania się na lodzie i ubitym śniegu. Do miasta. A może buty firmy Hanzel? Edited November 2, 2012 by kfercik Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Przechodziłem 3 zimy w Protektorach GROM i nie stwierdziłem nadmiernego ślizgania :) Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) One są typowo zimowe, czy uniwersalne? Warto kupować na alegro? Są podróbki tych butów? http://allegro.pl/listing.php/search?string=Buty+Protektor+Grom-1+47&category=0&sg=0 Edited November 2, 2012 by kfercik Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Podróbek z tego co wiem to nie ma ;) Raczej uniwersalne, przy sporym mrozie poczujesz ich 'uniwersalność' ;) Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Czyli przy dużym mrozie, nieodłącznym elementem będzie gruba skarpeta? ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Raczej tak :icon_smile: No i przede wszystkim odpowiednie wiązanie (ale to jak w każdym bucie). Jeśli zrobisz to za lekko/złym sposobem, to może przemakać przez język ;) Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Wolałbym takie typowe na butę, z jakimś ocieplaczem... Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Wg mnie lepszych na zimę z ocieplaczem po prostu na świecie nie ma... http://www.ebay.com/itm/Bates-Gore-Tex-ICWB-Waterproof-Combat-Boot-15-R-NEW-/190694389396 Quote Link to post Share on other sites
mrb27 Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 (edited) Typowy but na zimę sprawdzony przez 2 sezony BUTY 2400 M-9 GORE-TEX http://fashionsport.com.pl/obuwie-taktyczne/214-buty.html 2267 GX-8 GORE-TEX BATES http://fashionsport.com.pl/obuwie-taktyczne/215-buty-wojskowe-szturmowe-obuwie-kowale-oleckie.html Kupiłem sobie 2267 przed wczoraj w tym sklepie dostałem gratis oraz mały rabat na buty szczerze polecam . Sprzedający doradził z rozmiarem co wybrać itp. Edited November 23, 2012 by mrb27 Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Wierzę, że buty są zajebiste, ale nie na moją kieszeń :) Szukam tak do 300 w porywach 350 zł. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Popatrz jeszcze raz na nie :) http://www.ebay.com/...W-/190694389396 Ojciec ma i katuje codziennie :) I mówi że lepszych nie ma. A schodził w woju troszkę tych butów(od desantów do adidasów gsg 9). Sam mam zamiar je kupić bo mają dobry patent na zimę z tym ocieplaczem:) Quote Link to post Share on other sites
mrb27 Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 A jak jest z wysyłką http://www.ebay.com/itm/Bates-Gore-Tex-ICWB-Waterproof-Combat-Boot-15-R-NEW-/190694389396 49$ +70$ To koszt całkowity czy buty + przesyłka to będzie 70$ ? Ja sobie jeszcze kupiłem skarpety na zimę bates no i powiem że rewelacja chociaż jeszcze jest za ciepło na te skarpety używałem je przez ok 7 godzin w terenie w nowych butach 2267 noga sucha nie spocona no i grunt że nie capi . Jak będzie mróz ponoć są rewelacyjne jak zacznie się tak -10 w dół , ale to jeszcze sprawdzę . Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Z własnych doświadczeń zimowych polecam Commando od Protektora. Ciepłe, nie ślizgają się, na grubą skarpetę do -20 bez większych problemów. Jedyna wada - mogły by być ciut wyższe (cholewka). Są troszkę niższe od Gromów i dlatego trochę słabiej trzymają kostkę. Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Szybkie pytanie o 3 pary butów. Przeznaczenie to głównie ganianie po lesie, głównie w zimie (do wiosny powinna się znaleźć jakaś kasa to ew kupię drugie na lato). I po przejrzeniu x tematów o butach wybór padł na: 1) HAIX 2005 2) Bates - 8" Tactical Sport - 2260 3) PPO Wzór 971 lub 951 Cena tak do 300 zł. Co z tego byście polecali i czy jest w ogóle jakaś mega różnica pomiędzy tymi modelami czy co bym nie wziął to będzie ok? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
mrb27 Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Ja bym obstawiał Batesa ale to tylko moje zdanie z tych modeli Bates na pewno będzie najlżejszy . Do tego modelu jeszcze sobie dobre skarpety taktyczne spraw i będzie git. Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 A czy ktoś wie, czy gdzieś w wawie można dostać te buty? Bo nie ukrywam, że wolałbym najpierw przymierzyć, pomacać niż kupować w ciemno w jakimś sklepie internetowym. Jeszcze jedno pytanie. Na forum ktoś wrzucał link do haixów 2005 za 289zł. Dziś na tej samej stronie (armyworld.pl) znalazłem też 2005 tyle, że za 400zł. Jak się okazało, te za 289 zł mają dopisek "II gatunek". Jaka jest różnica między tymi modelami? Quote Link to post Share on other sites
mrb27 Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Jeszcze jedno pytanie. Na forum ktoś wrzucał link do haixów 2005 za 289zł. Dziś na tej samej stronie (armyworld.pl) znalazłem też 2005 tyle, że za 400zł. Jak się okazało, te za 289 zł mają dopisek "II gatunek". Jaka jest różnica między tymi modelami? Nie wiem czy dobrze rozumiem ale II gatunek to raczej będzie jakaś wada lub jakieś niedoskonałości w wykonaniu . Co do sklepu w to na pewno jest w Nadarzynie sklep Batesa . Jak chcesz obuwie batesa to daj znać dam ci namiar na gościa i dostaniesz rabat odpowiedni .Ja już w sumie miałem 5 różnych modeli Batesa od najtańszych po takie do 700zł . Ja kupuję w jednym sklepie nigdy się nie zdarzyło że rozmiar zły itp koleś podchodzi indywidualnie do klienta .Dostajesz gwarancję 2 lata fakturę vat lub paragon Quote Link to post Share on other sites
Grimus23 Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Witam. Czy ktoś mógłby polecić buty stricte na zimę ? Cena to ok. 300 zł. Chciałbym tylko, aby były jak najbardziej przyczepne (nie ślizgały się na lodzie/śniegu.). Nie muszą być ocieplane, tutaj wystarczy mi gruba skarpeta. Wcześniej miałem wzór 926, ale starłem już porządnie podeszwy. Wziąłbym je ponownie, ale zastanawiam się, czy nie ma czegoś bardziej przyczepnego. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Witam. Czy ktoś mógłby polecić buty stricte na zimę ? Z takim pewnym wahaniem bo to nie sa buty stricte na zime ale z drugiej strony ja ich uzywam. Merrell Sawtooth. Jestem teraz w Szwecji gdzie mroz dochodzi do 20* i sniegiem sypalo przez ostatni tydzien nonstop. I daja rade. Chodze w cienkich skarpetkach bo pakujac sie nie spodziewalem sie takich mrozow a noga mi nie zmarzla ani razu. Podeszwa tez daje rade, nie slizga sie. Buty sa bardz lekkie, nie czuje sie ich na nogach. A kosztowaly 270 zlociszy. Quote Link to post Share on other sites
mrb27 Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 (edited) Z takim pewnym wahaniem bo to nie sa buty stricte na zime ale z drugiej strony ja ich uzywam. Merrell Sawtooth. Jestem teraz w Szwecji gdzie mroz dochodzi do 20* i sniegiem sypalo przez ostatni tydzien nonstop. I daja rade. Chodze w cienkich skarpetkach bo pakujac sie nie spodziewalem sie takich mrozow a noga mi nie zmarzla ani razu. Podeszwa tez daje rade, nie slizga sie. Buty sa bardz lekkie, nie czuje sie ich na nogach. A kosztowaly 270 zlociszy. Polecam ci model Bates 2400 M9 Gore-Tex nie ma możliwości żebyś żebyś zmarzł w nogi ,model ten posiadam i używałem w ubiegłym roku gdzie u nas mróz dochodził od -20 do -35 stopni oczywiście skarpety miałem zwykłe .W tym roku kupiłem sobie model 2267 Gx -8 Gore Tex i też jestem z nich zadowolony ten model jest dużo lżejszy od modelu 2400 no i świetnie się sprawuje jak na razie . Jak coś to pisz dam ci namiar na sklep na pewno urwiesz jakiś rabat jeszcze Edited December 15, 2012 by mrb27 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 (...)Jeszcze jedno pytanie. Na forum ktoś wrzucał link do haixów 2005 za 289zł. Dziś na tej samej stronie (armyworld.pl) znalazłem też 2005 tyle, że za 400zł. Jak się okazało, te za 289 zł mają dopisek "II gatunek". Jaka jest różnica między tymi modelami? Drobne wady, nie wpływające na ich użytkowość. IMO buty doskonałe :icon_exclaim: Poczytaj na Forum, jest kilka tematów, w których wypowiadali się ich użytkownicy, między innymi ja. Są też uwagi dotyczące II gatunku. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 A jakie inne miałeś? Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Batesy 2400 M-9 są bardzo dobre na zimę/jesień. Doskonale chronią przed zimnem i wilgocią (goretex i thinsulate robią robotę). Są przy tym wygodne i lekkie. Mam je pierwszy sezon, więc trudno powiedzieć jak z trwałością. Nie są to niestety "kontrakty" a i wyprodukowano je w Chinach co nie znaczy że muszą się szybko rozpaść ;) Dość drogie Moim zdaniem do wymiany są sznurówki, cieńkie jakieś i z tendencją do rozwiązywania się. W starych pustynnych Batesach czy Bellevillach są lepsze. Na razie jednak jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
wertuch Posted June 30, 2022 Report Share Posted June 30, 2022 Elbrus, niby nie bardzo polecane ale ja bardzo lubię, na niższe partie idealne. Ogólnie rekomenduję zajrzeć sobie do tego sklepu: https://trekking.com.pl/ Znajdziesz tam kontakt do osób, które mają spore doświadczenie w temacie. Powiedz na czym Ci zależy i jaki masz budżet. Powinni Ci doradzić optymalną parę obuwia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts