Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

@Hookie, łożyska 7mm CA (możesz dla pewności wysłać e-maila do zbrojowni, ale giety już od roku co najmniej mają łożyska 7mm zamiast 6mm).

@rodnath, Zdaję sobie sprawę, że można dopasować, a od czeskiej dyszy mnie właśnie przesyłka odrzuciła. Nie rozumiem tylko, czemu się przy dyszy shs do giety upierasz skoro tej do auga jest bliżej do stocka?

Dzięki Soul - popytam. W ostatniej Giecie wymieniałem na 6 mm - stąd moje pytanie.

Czy wymiana dyszy to konieczność / znacznie poprawi wydajność w przypadku tego G36KE? Jakaś inna niż SHS stanowi alternatywę? W zbrojowni jedyna dedykowana G36 jest niedostępna.

Wcale się nie upieram... Po prostu był to chyba najtańszy produkt, a jeżeli jeszcze szczelna to wsio ryba czy nazywa się Systema, czy Classic Army, czy inny SHS. No i druga sprawa jakoś mnie się ubzdurało, że dysza giety ma niecałe 25mm. Osobiście tych dysz z SHS nie miałem w łapkach, ale jeżeli trzymają poziom pozostałego asortymentu, to spodziewać się można przyzwoitego produktu. Soul masz rację dyszy od auga bliżej do stocka i dlatego skupiłbym się na Classicowskiej dyszy- jest najdłuższa :P

Potwierdzam - Panowie ze zbrojowni napisali mi, że dysza od AUGa będzie pasować. :)

Stalowa prowadnica sprężyny z łożyskowaniem v.3 - ULTIMATE

35,00zł

G36KE [JG0838]

660,00zł

Gumka Hop-up silikonowa - GUARDER

30,00zł

Lufa precyzyjna 6.03mm o długości 363mm - MADBULL

110,00zł

Łożyska ślizgowe 7mm - CA

35,00zł

Sprężyna M120 Black Nickel - ULTIMATE

35,00zł

Dysza uszczelniona do AUG - SYSTEMA

50,00zł

Coś jeszcze?

Szerze mówiąc nie wiem po co Ci ta spężyna i dysza nie ma co robić w tym 400+ FPS.

Ja bym wziął gumkę systema/guarder (biały),lufę lufę madbull-a,prowadnicę z łożyskowaniem i łożyska ,a zmiast sprężyny i dyszy wziąłbym jakąś baterię 9,6v np Firefox.

Chciałem zrobić karabin wyborowy dla spottera w miarę przyzwoity, stąd chęć nieco wyższych fpsów i precyzji. Dlaczego uważasz, że to złe rozwiązanie?

@konri8 : dlaczego akurat Guarder, a nie Madbull?

Co z tego że będziesz miał M120 i ok 400FPS jak stockowa bateria 8,4v tego nie ogarnie.

No więc to kwestia baterii - to nie problem. Pytanie czy LiPo czy co innego. :) Jeśli tak, to jaką do tego co powyżej. W kwestii baterii jestem zielony.

BTW myślisz, że takie zmiany to 400 FPS max?

Co z tego że będziesz miał M120 i ok 400FPS jak stockowa bateria 8,4v tego nie ogarnie.

Niestety Ryba ma rację. Przy montowaniu 110 guardera czy 120 innego producenta musisz dać mocniejszą baterię albo silnik... Fajnie jak jeszcze kabelki na niskooporowe wymienisz i wtyczki. Tamyia nie są zbyt solidnym połączeniem i już wymiana wtyczek na głupie deansy (t-connector) da ci zauważalny wzrost rof-u przy standardowym gearboxie. Niestety gieta jest tą repliką, że jak chcesz podnieść fps-y to musisz wymieniać po całości... Na temat batek firefoxa się nie wypowiem bo nigdy nie używałem (mam sanyo), a od jakiegoś czasu śmigam na lipolkach. Już taki 7,4v 20c i jakieś 1600-1800mAh ze spokojem utarga sprężynę rzędu 120 bez konieczności wymiany silnika. Ale pomimo, iż sama bateria nie jest droga, to ładowarka musi już byś niestety inna i te lepsze do tanich nie należą. Tak więc masz nad czym myśleć :) Pozdrawiam

Niestety Ryba ma rację. Przy montowaniu 110 guardera czy 120 innego producenta musisz dać mocniejszą baterię albo silnik... Fajnie jak jeszcze kabelki na niskooporowe wymienisz i wtyczki. Tamyia nie są zbyt solidnym połączeniem i już wymiana wtyczek na głupie deansy (t-connector) da ci zauważalny wzrost rof-u przy standardowym gearboxie. Niestety gieta jest tą repliką, że jak chcesz podnieść fps-y to musisz wymieniać po całości... Na temat batek firefoxa się nie wypowiem bo nigdy nie używałem (mam sanyo), a od jakiegoś czasu śmigam na lipolkach. Już taki 7,4v 20c i jakieś 1600-1800mAh ze spokojem utarga sprężynę rzędu 120 bez konieczności wymiany silnika. Ale pomimo, iż sama bateria nie jest droga, to ładowarka musi już byś niestety inna i te lepsze do tanich nie należą. Tak więc masz nad czym myśleć :) Pozdrawiam

Okej, zabiłeś mi klina. :) Muszę rozkminiać dalej...

Ewentualnie jak masz sensowny pomysł jak wydać ~950 zł na nową replikę inną niż AK to jak Ci się chce możesz walnąć na PW, co by tu nie offtopować... ;)

BTW myślisz, że takie zmiany to 400 FPS max?

Tak,400FPS to max co uzyskasz nie łudzi się że zrobisz z giety karabin wyborowy bo co tu dużo gadać seria G firmy JG ma dość gówniane części dlatego ja bym bardziej zainwestował w kulturę pracy,celność i może nawet niezły ROF poprzez wymianę łożysk(już chyba tylko w serii G montowane są plastiki),prowadnicy sprężyny z łożyskowaniem, lufy modbull/guarder/deep fire,gumki systema/guarder (biały),kabli na niskooporowe 1,5-2,0mm,wtyczek na deans(T-coś tam).

No i bateria najlepiej lipo ale jak napisał rodnath ładowarka do takiej baterii jest dosyć droga (od 70 do 200).