Rosomak15 Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Dostałem dzisiaj lufe precyzyjna src 6,03 (za pieniądze oczywiście :D). Wszystko ładnie pięknie elegancko, ale po zmontowaniu wszystkiego zainteresowany ile przybyło mi metrów oddaje strzał. A tu dupa - replika pluje kulkami. Ku mojemu zdziwieniu pierwsza kulka nie leci w ogóle, a kolejna na 10 metrów, następna na 30 i tak na zmiane, z tym, że kilka blisko, kilka daleko. Szybko rozkręcam replikę i oglądam lufe, wygląda ok. Wrzucam do niej kulke od strony wylotowej, troche się poturlała, dolatuje do środka i stop. Lekko machnąłem lufą i wyleciała tą samą stroną. Ponownie wrzucam kulkę, ale od strony wlotowej i kulka się blokuję, żeby przeleciała trzeba ją mocniej nacisnąć śrubokrętem. Pierwsze 5 milimetrów jest ciasno, a potem leci, czasami przystopuje się na środku lufy. Ja jestem taki upośledzony czy lufa taka lipna? Sprawdzałem to na kulkach PJ. Lufa jest świeżo kupiona u Krakmana i mam nadzieję, że będzie możliwa wymiana wadliwego towaru. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Kup porządne kulki i kup porządną lufę... Nie dziwie się, że na tym nie wylatuje nawet z lufy :biggrin:. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Zmień ten groch na kulki! Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Kulki Pj nie tna sie nawet w precce 6.01 JBU. Lufa musi byc meag wadliwa (srodek o srednicy ponizej 5.95 mm). No ale zawsze mozesz powiedziec ze masz precke 5.94 ;) Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 Sprawdzałem to wczoraj również na Guarderach i też taki problem wystąpił. Na środku już kulki się nie zatrzymują, a problem z początkiem lufy rozwiązałem pilnikiem :D Dziura hopa była niezbyt ciekawie zrobiona. Kulka blokowała się o brzegi tej dziury. Wziąłem to leciutko pilnikiem przejechałem z dwóch stron i już jest wszystko Ok. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 To zniszczyłeś lufę, każda lufa musi mieć tzw. "koronę" i najlepiej być "czokowana". Jeśli zniszczyłeś to tak to po lufie, nie będzie "precyzyjna". Ponad to, Guardery to syf a nie kulki, kup sobie G&G albo Blastery, Excele. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Ale nie chodzi o koronę, która jest na wylocie lufy... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 u krakmana powiadasz? :blink: nie trzeba było tego ruszać żadnym pilnikiem tylko zgśosić reklamacje i odesłać i ją. Jedyne za co płacisz to dostawa paczki do nich i oni by si to załatwili. Ja osobiście u nich kupowałem lufe tej firmy do kałacha (455mm) i mi się nigdy jeszcze żadna lulka nie zacięła (chyba, że bym tam wrzucił jakiś groch co sprzedają w sklepach z zabawkami w paczuszkach po 50 czy 100 żółtych kulek co mają nadlewy i średnice do 6,2mm) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts