Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z pracką.

Recommended Posts

Dostałem dzisiaj lufe precyzyjna src 6,03 (za pieniądze oczywiście :D). Wszystko ładnie pięknie elegancko, ale po zmontowaniu wszystkiego zainteresowany ile przybyło mi metrów oddaje strzał. A tu dupa - replika pluje kulkami. Ku mojemu zdziwieniu pierwsza kulka nie leci w ogóle, a kolejna na 10 metrów, następna na 30 i tak na zmiane, z tym, że kilka blisko, kilka daleko. Szybko rozkręcam replikę i oglądam lufe, wygląda ok. Wrzucam do niej kulke od strony wylotowej, troche się poturlała, dolatuje do środka i stop. Lekko machnąłem lufą i wyleciała tą samą stroną. Ponownie wrzucam kulkę, ale od strony wlotowej i kulka się blokuję, żeby przeleciała trzeba ją mocniej nacisnąć śrubokrętem. Pierwsze 5 milimetrów jest ciasno, a potem leci, czasami przystopuje się na środku lufy. Ja jestem taki upośledzony czy lufa taka lipna?

Sprawdzałem to na kulkach PJ.

Lufa jest świeżo kupiona u Krakmana i mam nadzieję, że będzie możliwa wymiana wadliwego towaru.

Sprawdzałem to wczoraj również na Guarderach i też taki problem wystąpił. Na środku już kulki się nie zatrzymują, a problem z początkiem lufy rozwiązałem pilnikiem :D

Dziura hopa była niezbyt ciekawie zrobiona. Kulka blokowała się o brzegi tej dziury. Wziąłem to leciutko pilnikiem przejechałem z dwóch stron i już jest wszystko Ok.

• 1 month later...

u krakmana powiadasz? :blink: nie trzeba było tego ruszać żadnym pilnikiem tylko zgśosić reklamacje i odesłać i ją. Jedyne za co płacisz to dostawa paczki do nich i oni by si to załatwili. Ja osobiście u nich kupowałem lufe tej firmy do kałacha (455mm) i mi się nigdy jeszcze żadna lulka nie zacięła (chyba, że bym tam wrzucił jakiś groch co sprzedają w sklepach z zabawkami w paczuszkach po 50 czy 100 żółtych kulek co mają nadlewy i średnice do 6,2mm)