Kosmo Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 (edited) Zamówienie kolejne, jeśli zamówienie przekroczy (a musi przekroczyć, żeby opłacało się zamówić) 1000$ to dostaniemy takie zniżki: -20% FLYYE -15% others -5% magpul +5% dla mnie za latanie tu i ówdzie i za jeżdżenie po UC żebysmy szybciej mieli paczuchę :) Przelew na 2 części dzielony (30/70), zamawiam dopiero jak będę miał kasę na koncie, a nie jak ostatnio musiałem w Siusiaczek czekać pysie rysie kolorowe. Całkowity koszt przelewu to około 50 zł dzielony na osoby wg % udziału w zamówieniu. Koszty wysyłki oscylują przy dużym zamówieniu w okolicy 7-8$ za kg. Przed wpłatą sprawdzam dostępność. zgłoszenia w tym temacie razem z linkami :) Cło i podatek - ok. 10-15% WARTOŚCI CAŁEGO ZAMÓWIENIA, ŁĄCZNIE Z KWOTĄ WYSYŁKI. Edited October 16, 2010 by Kosmo Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Mamy już 1/4 zamówienia. Dla leniuszków: http://157.158.57.7/~kosmo/flyye2.htm http://157.158.57.7/~kosmo/flyye.htm Można sobie posprawdzać co jakie itemki ważą, to z poprzedniego zamówienia. Pouche od 0.1 do 0.5 kg, plecaki małe czy hydration packi około 1 kg, pistolety od 1.2 do 1.5 kg, kamizelki od 1 do 2 kg, z zestawem pouchy około 4.5 kg (CIRASY). Inne akcesoria raczej nie ważą 1 kg, chyba że coś dużego. Sklep nie zawyża wag, generalnie jest bardzo jasny jeśli chodzi o zasady. Wzór na obliczenie kosztu przedmiotu: Cena przedmiotu - zniżka + (WAGA*8)=CENA PRZEDMIOTU Z WYSYŁKĄ W USD = A Przypuścmy że wyszło Ci zamówienie na 300$ Wtedy za przelew zapłacisz (przy zamówieniu na 1000$) około 15 zł Kurs $ bierzemy z MBanku, w chwili obecnej poniżej 3 zł, około 2.90 Podatek i cło to około 15% płatne po wysłaniu itemków do Polski. Czyli w tym wypadku będzie to A * 0.15 = 45$ = 130,5 zł Czyli cały przedmiot wyjdzie Cię A + koszty przelewu + clo i podatek = 1012,5 zł Mi płacicie za towar w 2 przelewach: 1. Przedmioty + wysyłka 2. Cło i podatek + koszty wysyłki w Polsce (można zamówić swojego kuriera, można odebrać osobiście w Rybniku, Katowicach i Gliwicach). Edited October 17, 2010 by Kosmo Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 (edited) Flyye products -- 10% others--15% TMC--20% magpul--5% airsoft--5% Dokładnie tak plasują się zniżki w tym sklepie, myślałem że dostaniemy jak zwykle dużo na Flaja, jednak tym razem sklep wyprzedaje produkty TMC. Edited October 18, 2010 by Kosmo Link to post Share on other sites
Nath Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Ja tylko w kwestii technicznej-czy produkty o już obniżonych cenach będą objęte rabatem? Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 Tak, po cenach przedobniżkowych. Lista jest już zamknięta, przeszliśmy 1000$. Kolejne zamówienie zrobię jak mi się zachce :) Na bieżąco będę informował osoby zainteresowane. Link to post Share on other sites
Kosmo Posted December 6, 2010 Author Report Share Posted December 6, 2010 Do kasacji, nikt z zamawiających nie miał zastrzeżeń. Link to post Share on other sites
Recommended Posts