Kamilkosiak Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Witam.Proszę o pomoc w wybraniu pierwszej broni (takiej poważniejszej).Mam kilka propozycji i nie wiem co wybrać!!!Pomocy prosze o + i - jak ktoś ma którąś z tych broni. Taki *** kałach: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-08_full_steel_boyi_p_j-1892.html Fajna moim zdaniem mp5: http://www.madonion.eu/MP5_A4_ekonomiczne_p27.html I takie cóś : http://www.military.pl/colt-m4a1-sport-line-ics-m4a1-univresal_10070t.html Proszę także o własne propozycje! Karabin/pistolet maszynowy kupię zanie więcej jak 650 złotych! Proszę o pomoc!!! Nie przeklinaj, nawet slangiem Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Od kiedy kałach to pistolet ? Emke ICS-a bym brał. Edited October 17, 2010 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 Od kiedy kałach to pistolet ? Emke ICS-a bym brał. aha ....ale tak jakoś...Dlaczeog emke?Przecież ten kałach jest ze stali i ma 400 fps>\?dlaczego jest gorszy?aha i jaki bym musiał do tej emki kupić akumulator? Quote Link to post Share on other sites
SarKter Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Bo ICS nie jest chińczykiem. Lepsze wykonanie i jakość. FPSy to nie wszystko:) Edited October 17, 2010 by SarKter Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 Bo ICS nie jest chińczykiem. Lepsze wykonanie i jakość. FPSy to nie wszystko:) A ty z własnego doświadczenia co byś mi polecił?tak od sibie?nie z tego co podałem?tak jak mówiłem do 650 złotych? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Dlaczego ? Bo ta cala "stal" nie reaguje na magnes. Bo ma 400fps a kulka leci na 30m, bo pradkosc wylotowa to 300-400fps ( z czego podaje sie gorna wartosc ) Bo ICS ma bebechy niedozajechania, bo jedynie 2 osobom na tym forum udalo sie polamac plastikowe body , bo ma 300fps i tyle bedzie mialo po 4 latach uzywania i jak kulka leciala ci na 40 metrow, tak dalej bedzie leciec... Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 Dlaczego ? Bo ta cala "stal" nie reaguje na magnes. Bo ma 400fps a kulka leci na 30m, bo pradkosc wylotowa to 300-400fps ( z czego podaje sie gorna wartosc ) Bo ICS ma bebechy niedozajechania, bo jedynie 2 osobom na tym forum udalo sie polamac plastikowe body , bo ma 300fps i tyle bedzie mialo po 4 latach uzywania i jak kulka leciala ci na 40 metrow, tak dalej bedzie leciec... Aha.Towykorzystam was ostatni raz ;p Co zmienić w mp5 od ics żeby zwiększyć prędkość wylotową tak tylko o 50 fps??Bo rzeźni nie chce zrobić ;p Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Ja bym polecił to: http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 ja bym uszczelnił, po kiego sprężyne wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Bo to MP5 od ICSa, wiele tam raczej nie uszczelnisz chyba, huh? Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 Bo to MP5 od ICSa, wiele tam raczej nie uszczelnisz chyba, huh? To znaczy , że jest takie słabe że nie da się uszczelnić czy że jest bardzo dobre i nie ma co do uszczelnienia ??? A i przy okazji jaką broń polecilibyście mi na początek tak za 650 złotych??? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Teoretycznie tak dobre, chociaż osobiście uważam że mp5 ICS'a są bardzo słabe (nawet nie pytaj dlaczego -szukaj). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 uszczelnisz uszczelnisz ;] Quote Link to post Share on other sites
camus18 Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Bierz M4 od ICS'a. Sam mam. I potwierdzam. Replika jest dobra. Porównywałem z CM.028 ,G36 od JG i kilkoma innymi chinolami. Za ta cenę warto ps. jestem jedną z osób którym niestety udało się złamać body :/ Quote Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 M4 od ICS'a , jest dobrą repliką , slyszałem o niej dużo dobrych rzeczy wykonanie jest solidne , fps'y to nie wszystko jak koledzy wyżej mówią . Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 (edited) M4 od ICS'a , jest dobrą repliką , slyszałem o niej dużo dobrych rzeczy wykonanie jest solidne , fps'y to nie wszystko jak koledzy wyżej mówią . Wiele do gadania ma wbrew pozorom HU. Mam w swoim arsemale 3 repliki TM'owskie i powiem tylko tyle : mimo dosc stosunkowo krotkiej lufy tj srednio ok 100mm oraz wrecz slabej predkosci wylotowej ( 260-330 fps) ,TM'ki wala dalej niz niejeden chinski aeg. Jezeli porownujesz zasieg P226 lub mk23 ze stokowym aegiem ( CA, CM, DB, ICS, VFC, SCR, GG, GP ) ,to odnosi sie wrazenie, jakoby to aeg byl popsuty ... Edited October 19, 2010 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 Wiele do gadania ma wbrew pozorom HU. Mam w swoim arsemale 3 repliki TM'owskie i powiem tylko tyle : mimo dosc stosunkowo krotkiej lufy tj srednio ok 100mm oraz wrecz slabej predkosci wylotowej ( 260-330 fps) ,TM'ki wala dalej niz niejeden chinski aeg. Jezeli porownujesz zasieg P226 lub mk23 ze stokowym aegiem ( CA, CM, DB, ICS, VFC, SCR, GG, GP ) ,to odnosi sie wrazenie, jakoby to aeg byl popsuty ... aha...to co mam wziąć bo już się gubię .... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 "Co mam wziąć"? Nikt decyzji za Ciebie nie podejmie, najwyżej można sugerować i podpowiadać. Jest wiele dobrych replik i nikt za Ciebie nie zadecyduje co kupić. Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 "Co mam wziąć"? Nikt decyzji za Ciebie nie podejmie, najwyżej można sugerować i podpowiadać. Jest wiele dobrych replik i nikt za Ciebie nie zadecyduje co kupić. czyli co mi podpowiadacie żebym ,,wziął''??? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts