Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co, gdzie i za ile?

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hm, nie wiem czy odpowiedni temat wybrałam ( jeśli nie, to odeślijcie mnie do prawidłowego. ).

Toteż, szukam jakiejś broni dla siebie na początek i nie mam pojęcia na co się decydować.

Czy macie mi coś do polecenia, w granicach 600-700zł niezbyt ciężkiego, no i mam na myśli broń długą ; ).

Myślałam nad AK-74, ale zdania są podzielone.

@Kika77 Raczej to nie ten temat, ale mniejsza.

Jeżeli jakiś dobry kałaszek, to liczące się na rynku to seria RK od Dboya, albo Cymy (CM.40, CM.45, CM.48).

Różnią się tym, że Rk ma solidne wykonanie zewnętrzne ( sam posiadam RK02 :happy: ) tzn. wykonana ze stali i wszystko ładnie spasowane, Cymy ma niezniszczalny gearbox. Więc wybór należy do Ciebie, Dboyi czy Cyma. Ja mam RK02 jak wspomniałem i jestem zadowolony :blush:.

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...

witam, poszukuję wdzianka typu kombinezon , mundur ( lub coś podobnego) . Problem w tym ze nie mogę znaleźć odpowiedniej rozmiarów-ki. Wszystkie jakie do teraz widziałem są w rozmiarach pow. "m" a mi zależy na mniejszym . Może być z demobilu. Może znacie sklep z tego typu odzieżą w małych rozmiarach . Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi

Witam, poszukuje sklepu z mundurami na terenie Poznania , jeżeli ktoś zna strone internetową sklepu Kamuflaż i by podał to byłbym wdzięczny ;). Sklepy oczywiście oprócz Spec Shop. Taki mały offtop (tak mi się wydaje) dostanę gdzieś w Poznaniu mundur w kamuflażu Marpat MCCUU od jakiś lepszych firm niż Helikon/RipStop, jakieś lepszej jakości.

Strona Camo już chyba dawno zdechła. A i tak prawie nic tam nie było.

Istnieje (chyba?) jeszcze jeden sklep przy Dąbrowskiego na skrzyżowaniu z Kościelną. Byłem tam 3 lata temu. Drogo, a obsługa do bani. Jak gdyby obsłużenie ciebie było nie wiadomo jaką łaskawością i gestem dobrej woli z ich strony. No, ale od tego czasu może coś się zmieniło.

W Camo z marpata może coś będzie.

• 3 months later...

Witam serdecznie, jeśli nie ten temat z góry przepraszam. Szukam osoby z Poznania lub okolic, która pomoże mi zamontować nową preckę i gumkę hop up. Do serwisu specshopu nie chce dawać bo terminy mają 3 tygodniowe a tak naprawdę to 10-15 minut roboty. Proszę o namiary osób, które mają doświadczenie w składaniu replik AEG. Oprócz tych spraw mam jeszcze do zamontowania wtyki t-connect w pakietach lipo. Pozdrawiam

Sklep Mega-Fit w Swarzędzu. Mają sporo umundurowania i akcesoriów z Helicona. Polecam. Tanio i fachowa obsługa.

Panowie, czy mi się wydaje czy Spec podupada? Zacznę od tego że zgłosiłem się do nich z zamiarem kupna sprzętu na raty. Decyzja z banku zamiast po 20 minutach jak piszą była, po 24h.... Na dodatek odmowna. O ile to mógłbym zrozumieć, mimo że w innym banku kwotę większą dostałem dosłownie (na telefon) w ciągu 6h, tego co nastąpiło później nie mogę przeboleć. Mając kasę w ręce, zadzwoniłem do speca i zarezerwowałem sprzęt. Powiedziałem że za 1,5h jestem po odbiór. Głos w słuchawce cały zadowolony stwierdził że super i zaprasza. Po dotarciu na miejsce i przekroczeniu progu, przywitał mnie kolo z uśmiechem na twarzy i stwierdzeniem " nie zgadnie pan co się stało, replika poszła przez net 10minut temu".... Zrobiłem 70km po nic.... Zaczął mi reklamować inną replikę, mówiąc że to ares, super firma, gdzie gołym okiem widać na kolbie oznaczenia G&P.... Wyszedłem...

Od tego dnia nie przekroczę progu speca już nigdy. Czy tylko ja mam takie odczucia?

Zaczyna się robić coraz bardziej nieciekawie... Brak żadnych promocji plus 6% dla teamu (trzeba mieć założone konto na team i wydać bodajże 6 tys) W porównaniu do np gunfire sklep się umywa. Ceny z kosmosu (jako przykład mogę podać cenę magazynka gazowego do m4 gdzie w gunfire kosztował 126zl a w specu 175, a w Gunfire zdobywałem dodatkowo punkty na darmowe przedmioty które mogę wydać)

Mam obydwa sklepy na Fejsie i widzę ze Spec ma albo opóźnione informacje, albo nieinteresujące...

Obsługa? w poprzednim miejscu pobytu była w większości kompetentna, teraz nie wiedza co maja na stanie, nawet jak jest dostępne to nie potrafią tego znaleźć/ faktycznie tej rzeczy nie ma...

Dobre jest to ze znajduje się na miejscu i jest gdzie kulki kupić/ zobaczyć niektóre gadżety przed kupnem w innym sklepie..

Spec też mnie naprawdę denerwuje. Obsługa jest na strasznie niskim poziomie i długo trzeba czekać praktycznie za każdym razem w kolejce. Na maila czasem nie odpowiadają a jak juz to po paru dniach. Niby zmienili lokalizacje na większy sklep a kasa fiskalna do nabijania tylko jedna ;/ Ceny też zdecydowanie wyższe niż w innych sklepach i asortyment ciągle niedostepny. Zwykłe wtyki t-connect nie mozna kupić a gumka systemy niedostepna już od paru ładnych lat :) Szkoda, że nie ma żadnej alternatywy. Taki ASG SHOP bije ich niestety na głowe jeśli chodzi o jakośc obsługi.

A kto wam tam każe kupować?

Sami wskazaliście sklepy, które waszym zdaniem są lepsze, to po co się męczyć.

Kiedyś fakt, że sklep jest na miejscu był rzeczywiście przewagą, ale teraz najczęściej niskie koszta przesyłki i szybkość/wygoda zamawiania przez internet to przebiły.

Jedynie czasem warto coś wziąć do łapek przed zakupem, ale nie od dziś wiara robi tak, że w stacjonarnym ogląda, a zamawia przez neta bo taniej :)

Jak zauważą w Specu, że coś jest nie tak, to albo się zmienią, albo padną - to jest w "kapitaliźmie" piękne :)

• 2 weeks later...

Zamówiłem trochę części w machinegun.pl i wiecie co? Za chwilę będą ponad 3 tygodnie a paczki ani widu, ani słychu. No kutwa mam ochotę kogoś zaciukać. Niby wysłali wszystko w środę (po ponad dwóch tygodniach od zaksięgowania wpłaty!), ale... Ogólnie nie polecam. :/

Edited by Qrchac