Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika ASG (około 500-600zł)

Recommended Posts

Witam. Planuję rozpocząć zabawę z ASG, dlatego chciałbym abyście polecili mi jakąś broń w przedziale 500-600zł (może troszkę wykroczyć)

Zależy mi mniej więcej na desingu M-ki, G36, MP5. Głównie chodzi mi o dobrą wytrzymałą replikę, z dobrym zasięgiem i celnością.

Z chinczykow polecil bym G36 JG III Gen. ( http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=872 ) Ma ja znajomy z oddzialu i jak na stockowego "chinczyka" jest doskonala. Bardzo dobra celnosc, wytrzymalosc (zrobiona z grubego ABS jak oryginal). Podan roczny przebieg, stan bardzo dobry na dzien dzisiejszy.

Z wlasnego doswiadczenia odradzil bym np. M4 PJ/Boy. Od poczatku jak tylko przyszla byly z nia problemy (brak dystansera), nastepnie gumka ktora zostala "zmielona" przez pracujacy GB (gumka spadla z lufy). Zasieg bez byl mizerny (obecnie bron jest ma zamontowany dystanser i gumke, mimo to nie mozna jej dokladnie wyregulowac, przy max docisku kulki nadal leca prosto, nie podkreca ich). Mozliwe ze trafilismy na wadliwa sztuke.

MP5 JG (nie pamietam modelu, wiem ze mial jeszcze ABS body)- po roku ciezkiego uzywania posypalo sie kilka czesci, lecz replika byla naprawde tyrana. Zasieg i osiagi w stocku srednie, po wzieciu jej na warsztat, rozlozeniu (bez otwierania GB) i ponownym zlozeniu poprawily sie znaczaco.

Pozdrawiam, G^.

Edited by Graven

A mi się wydaje, że temat ten jest stworzony aby wrzucać opinie i wszelkie spawy techniczne odnośnie konkretnych replik.

Co kupić - jest w dziale dla zielonych - tam też znajdziesz już propozycje replik w twoim budżecie.

I radzę przeczytaj dokładnie cały dział - włącznie z przyklejonymi tematami - na wiele rzeczy znajdziesz odpowiedzi jeszcze przed zakładaniem nowych, powtarzających się n-ty raz tematów.