bradley3542 Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Dwie drużyny: - Anty Terroryści - Terroryści Cel: - Terroryści * Zablokować odpływ ścieków, co spowodowałoby zalanie miasta przez ścieki. - Anty terroryści * Zapobiec katastrofie ekologicznej - Terroryści zaczynają przy odpływie. Mają 10 minut na okopanie się i przygotowanie do obrony oraz na zatkanie odpływu - Anty terroryści Zaczynają jakieś 200-300m od obszaru walki. Po obmyśleniu strategii i odczekaniu 10 minut ruszają do walki. Max czas akcji 40 minut po 10 minutowym przygotowaniu. Jeżeli czas minie a odpływ będzie zatkany wygrywają terroryści. Anty terroryści muszą odetkać odpływ i/lub zabić wszystkich terrorystów. Mam nadzieję że scenariusz się podoba. Jest to pierwszy który napisałem. Rozegrałem go z kolegami i przypadł nam do gustu. Odpływ można zatkać byle deską. Żeby tylko było wiadomo, że zatkany. Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Bardzo innowacyjny. Na zasadzie my tam, wy tam i hajda na wroga. Link to post Share on other sites
Masta4Blasta Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 No tak ścieki zaleją miasto:) Kolego długo to ty nad tym chyba nie myślałeś? Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted November 1, 2010 Author Report Share Posted November 1, 2010 No tak ścieki zaleją miasto:) Kolego długo to ty nad tym chyba nie myślałeś? Przyznaje, że nie ale napisałem to co wymyśliliśmy podczas strzelanki. A tam myślimy bardziej jak wygrać a nie o tym czy scenariusz jest realistyczny. Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 (edited) Kolego, tu nie chodzi o realizm, a o to co najważniejsze - ciekawą i wciągającą mechanikę rozgrywki. To właśnie ona jest priorytetem, a nie fabuła. I to właśnie od mechaniki rozgrywki powinno się wg mnie zaczynać przygotowanie scenariusza, a nie od fabuły, bo tą to można wymyślić znacznie szybciej niż ułożyć ciekawe zasady. Popatrz na Twój scenariusz i odejmij od niego całą fabułę. Co Ci zostanie? - drużyna A atakuje - drużyna B broni - drużyna B ma zatkać odpływ (nawet nie napisałeś na jakich zasadach ma się to odbywać) Niezbyt skomplikowane jak na scenariusz, prawda? Pewnie dlatego, że to nie jest scenariusz, tylko skąpo urozmaicona rozgrywka typu "najpierw my na was, a potem wy na nas". Zanim zaczniecie myśleć o kolejnych scenariuszach, przeczytajcie sobie ten temat, może Was natchnie ;). http://forum.wmasg.pl/index.php?showtopic=54116 Pozdrawiam! Edited November 2, 2010 by LogaN Link to post Share on other sites
Recommended Posts