John Petrucci Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 witam, naprawiam stare mp5 wella (z 3 lata temu kumpel kupił za około 400zl) mam sprężynę kupiona M100 chciałbym zrobić z 350 fps czy można podłożyć parę podkładek aby sprężyna byłą mocniej napięta? czy stokowy GB wella to wytrzyma? na jaka grubość w cm można dołożyć podkładek? nie koniecznie musi być 350 fps :) każda ilość nawet o 20 więcej będzie satysfakcjonująca Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Po pierwsze ile FPS masz teraz ? Po drugie teflon fix po trzecie gumke guardera wstaw po czwarte rozciągnij uszczelkę głowicy tłoka po piąte przyda się uszczelniona dysza oraz wyczyść lufę :) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Kup dobrą gumkę , precke, dobre kulki najlepiej G&G i troche fps powinno być więcej. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted November 1, 2010 Author Report Share Posted November 1, 2010 (edited) hehe :) nie wiem ile mam teraz fps ale mam komorę HU CA precke CA 6,04 gumkę guardera uszczelkę głowicy użyłem od rozwalonego Bore Upa CA (jest szczelnie) uszczelniona dysza? co polecicie? nie chce robić więcej niż 360 fps bo to replika na CQB ale tak 350 to bym chciał :) a M100 chyba mi nie daje tyle teraz sprężyna to mad onion m100 Edited November 1, 2010 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 (edited) A ile miałeś w stocku fps? Może już masz te swoje wymarzone 350 fps a sam może niewiesz :cool: Edited November 1, 2010 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted November 1, 2010 Author Report Share Posted November 1, 2010 A ile miałeś w stocku fps? Może już masz te swoje wymarzone 350 fps a sam może niewiesz :cool: w stocku dawno temu z 260-280 myślisz ze na tym M100 od mad oniona by wyszło 350 przy tych bebechach? Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Nie wiem czy replika wytrzyma takową sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Replika wytrzyma. Ale sprężyna mad onion to syf. Zmień na guardera, dysze CA i masz z bani. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Tu masz dobrą sprężynę: http://www.military.pl/guarder-sprezyna-do-aeg-sp100_9470t.html Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 no średnio z kasa stoję :) co jest nie tak w tej sprężynie? jak szlak ja trafi to dokupię narazie jestem na nią skazany dysze CA są dobre tak? będzie pasowała do stokowego GB Wella? czy trzeba wymienić tez listwę odsyłacza? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 To ją sprzedaj, dołóż i kup nową. Sprężyny MO bardzo szybko się ubijają i w przeciągu chwili stracisz FPS. Z wellem jest taki problem, że to konstrukcja z przed 4-5 lat. Nie wiadomo już na dobrą sprawę co pasuję, a co nie, rynek mocno poszedł do przodu. Sugeruje Ci przewertować stare topicki o tej replice, jak miałem swojego Well'a to dużo się z nich dowiedziałem. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 problem mam taki ze nie wiem dokładnie co to za replika :) dostałem ja w worku w częściach i GB w drugim tez w częściach ;p wiem tylko ze to mp5 (kiedyś miało latarkę) i ze nowe kosztowało około 400 zł szukałem topica jakiegoś i nie bardzo znalazłem ale jeszcze popatrzę ;] Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Whoa, ktoś był utalentowany, rozmontował R5 Wella i nie umiał złożyć. Ach ta nostalgia, to był pierwszy chiński AEG i z tego co pamiętam, to sprężyny rzędu M100 łykał na surowo bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 (edited) Whoa, ktoś był utalentowany, rozmontował R5 Wella i nie umiał złożyć. Ach ta nostalgia, to był pierwszy chiński AEG i z tego co pamiętam, to sprężyny rzędu M100 łykał na surowo bez problemów. hehe to jak z wytrzymałością tych GB wella? trochę poszukałem i ludzie piszą o 170 DPI ale wydaje mi się ze to trochę za dużo i ten GB tyle niestety nie wytrzyma jaka najmocniejsza sprężynę można tam dać? (bezpiecznie) dla GB a nie potencjalnych celów :) Edited November 2, 2010 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts