Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

KSC USP .45 (System7, metal slide)

Recommended Posts

Jeśli chodzi o H&K USP .45 z KSC to mam taką klamkę od 2 tygodni i już mogę co nieco o niej powiedzieć.

Ujawniły się już pierwsze wady:

1. Konieczna jest bardzo precyzyjna amunicja bo rynienka po której jest wprowadzana kulka do lufy jest bardzo precyzyjnie wykonana (ma ostre krawędzie) i jak kulka jest o kilka setnych milimetra większa to się zacina (rozwiązanie - należy delikatnie spiłować krawędzie)

2. magazynek potrafi się zaciąć (przesmarowany) raz na kilka ładowań

3. pod koniec gazu zamek cofa się za "krótko" i przy pustym magazynku wraca (nie zatrzymuje się w tylnym położeniu)

No może 1. to nie wada bo wynika z precyzji wykonania, ale powoduje zacięcia więc mi się nie podoba

Nie wiem czy to tylko przypadłości mojego egzemplarza ale taki mam.

Generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu i uważam że to fajny model tego pistoletu. Bardzo precyzyjnie i starannie wykonany. Mogę go polecić.

Jeszcze jedna kwestia wynika z precyzji wykonania: zamek ma bardzo małe luzy w stosunku do lufy i prowadnicy więc przy wyjmowaniu lufy trzeba bardzo delikatnie to robić bo potrafi się zakleszczyć w zamku (żeby wyjąć lufę trzeba ją odchylić w dół od osi zamka).

Wywaliłem z niego mniej więcej 200 - 220 kulek i jeśli chodzi o parametry "balistyczne" to moim subiektywnym zdaniem jest OK. Nie robiłem żadnych profesjonalnych pomiarów.

Jak ktoś potrzebuje informacji - pytajcie.

• 2 years later...

Co prawda od KSC ale mam takiego USPka już drugi rok dorzucę od siebie kilka uwag,

mi akurat kabura IMI pod USP .45 pasuje dokładnie to taka http://gunfire.pl/product-pol-1152198415-Kabura-polimerowa-do-USP-45.html, co prawda przytarła odrobinę dźwignia zwalniająca zamek ale gdybym wykręcił z kabury śrubę i spiłował to by nie było problemu, replika do kabury wchodzi i wychodzi jak powinna

co do działania samego pistoletu to jedyna rzecz, która mnie irytuje to, że regulacja hopka obraca lufę wewnętrzną, może w nowszych KSC/KWA zmieniło hopek ale w starszych jest jednopunktowy z dosyć specyficznym mocowaniem przez co diabelnie ciężko to usztywnić

sama konstrukcja hopka jest taka sobie, w nowszych replikach KSC to zmieniło ale zestawów upgrejdowych do starszych nie robią

znalazłem tego człowieka https://sites.google.com/a/volanteairsoft.com/main/product/ksc-new-hop ale obecnie siedzi w wojsku or sth i nie da się kupić jego zestawów ;) za parę tygodni mają wrócić, jak możecie to napiszcie jak to u was wygląda

gumkę miałem rypniętą od nowości, sklep w ramach naprawy wstawił od innego pistoletu lekko ją podcinając, na dłuższą metę słaby pomysł więc kupiłem dedykowaną do KSC/KWA S7/NS2 i jest ok

poza tym replika super i każde strzelanie z niego to czysta przyjemność ;)

• 1 year later...

Odgrzewam temat. Posiadłem taki sprzęt bardzo lekko używany, wszystko cacy z wyjątkiem hop-up`u. Na kulkach 0,25 GG brak różnic w torze lotu kulki przy granicznych wychyleniach ustawienia, zasięg skuteczny (A4 i brak opadania toru lotu) jakieś max 15 m. FPS-ów nie mierzyłem, ale ciśnienie w miarę stałe przez 1,5 magazynka.

• 1 month later...

Posiadam używane KSC USP 45 TACTICAL

Z wad:

-Bezpiecznik nie działa

-Trochę duży luz zamka

-Kupowata jakość farby

-Luźna szczerbina mikrometryczna, pozatym szczerbinka ma tendencję do gubienia jednego pinu

Ale ogólnie jestem piekielnie zadowolony. Przy jednym nabiciu oddałem ponad 90 strzałów (strzelałem pod rząd).

System 7 to cudo.Pancerne szczęki maga, świetne wykonanie i oryginalne oznaczenia.

• 3 weeks later...