GuloGulo Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Jeśli chodzi o H&K USP .45 z KSC to mam taką klamkę od 2 tygodni i już mogę co nieco o niej powiedzieć. Ujawniły się już pierwsze wady: 1. Konieczna jest bardzo precyzyjna amunicja bo rynienka po której jest wprowadzana kulka do lufy jest bardzo precyzyjnie wykonana (ma ostre krawędzie) i jak kulka jest o kilka setnych milimetra większa to się zacina (rozwiązanie - należy delikatnie spiłować krawędzie) 2. magazynek potrafi się zaciąć (przesmarowany) raz na kilka ładowań 3. pod koniec gazu zamek cofa się za "krótko" i przy pustym magazynku wraca (nie zatrzymuje się w tylnym położeniu) No może 1. to nie wada bo wynika z precyzji wykonania, ale powoduje zacięcia więc mi się nie podoba Nie wiem czy to tylko przypadłości mojego egzemplarza ale taki mam. Generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu i uważam że to fajny model tego pistoletu. Bardzo precyzyjnie i starannie wykonany. Mogę go polecić. Jeszcze jedna kwestia wynika z precyzji wykonania: zamek ma bardzo małe luzy w stosunku do lufy i prowadnicy więc przy wyjmowaniu lufy trzeba bardzo delikatnie to robić bo potrafi się zakleszczyć w zamku (żeby wyjąć lufę trzeba ją odchylić w dół od osi zamka). Wywaliłem z niego mniej więcej 200 - 220 kulek i jeśli chodzi o parametry "balistyczne" to moim subiektywnym zdaniem jest OK. Nie robiłem żadnych profesjonalnych pomiarów. Jak ktoś potrzebuje informacji - pytajcie. Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Co prawda od KSC ale mam takiego USPka już drugi rok dorzucę od siebie kilka uwag, mi akurat kabura IMI pod USP .45 pasuje dokładnie to taka http://gunfire.pl/product-pol-1152198415-Kabura-polimerowa-do-USP-45.html, co prawda przytarła odrobinę dźwignia zwalniająca zamek ale gdybym wykręcił z kabury śrubę i spiłował to by nie było problemu, replika do kabury wchodzi i wychodzi jak powinna co do działania samego pistoletu to jedyna rzecz, która mnie irytuje to, że regulacja hopka obraca lufę wewnętrzną, może w nowszych KSC/KWA zmieniło hopek ale w starszych jest jednopunktowy z dosyć specyficznym mocowaniem przez co diabelnie ciężko to usztywnić sama konstrukcja hopka jest taka sobie, w nowszych replikach KSC to zmieniło ale zestawów upgrejdowych do starszych nie robią znalazłem tego człowieka https://sites.google.com/a/volanteairsoft.com/main/product/ksc-new-hop ale obecnie siedzi w wojsku or sth i nie da się kupić jego zestawów ;) za parę tygodni mają wrócić, jak możecie to napiszcie jak to u was wygląda gumkę miałem rypniętą od nowości, sklep w ramach naprawy wstawił od innego pistoletu lekko ją podcinając, na dłuższą metę słaby pomysł więc kupiłem dedykowaną do KSC/KWA S7/NS2 i jest ok poza tym replika super i każde strzelanie z niego to czysta przyjemność ;) Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Odgrzewam temat. Posiadłem taki sprzęt bardzo lekko używany, wszystko cacy z wyjątkiem hop-up`u. Na kulkach 0,25 GG brak różnic w torze lotu kulki przy granicznych wychyleniach ustawienia, zasięg skuteczny (A4 i brak opadania toru lotu) jakieś max 15 m. FPS-ów nie mierzyłem, ale ciśnienie w miarę stałe przez 1,5 magazynka. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Posiadam używane KSC USP 45 TACTICAL Z wad: -Bezpiecznik nie działa -Trochę duży luz zamka -Kupowata jakość farby -Luźna szczerbina mikrometryczna, pozatym szczerbinka ma tendencję do gubienia jednego pinu Ale ogólnie jestem piekielnie zadowolony. Przy jednym nabiciu oddałem ponad 90 strzałów (strzelałem pod rząd). System 7 to cudo.Pancerne szczęki maga, świetne wykonanie i oryginalne oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Panowie, pytanie potrzebuje przedłużonej lufy wew. do usp.45-standardowego- bedzie jakas od innego pistoletu pasowała? Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 Miałem okazję porównywać usp45 custom coś tam system 7 od Umarexa. Jego lufa do mojego usp nie pasowała :/ Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 Zapewne lufy w USP między zwykłym a system 7 nie pasują do siebie - tak samo jak w małym USP, które sprawdzałem i co potwierdzam w 100%. Mam oba małe i chciałem przekładać, ale się nie udało. Więc szukaj od czegoś zwykłego. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Myślałem nad zakupem metalowej lufy od firmy "Crusader" do klasyczego USP Ktoś ma ich wyroby? Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Chłopaki, która gumka Hu będzie lepsza do mojego USP? A+ studio czy Falcon? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts