Yahalom Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Używał ktoś takich zamienników? :D Znalazłem firmę mającą w ofercie gumowe kulki (o zastosowaniu przemysłowym), w rozmiarze 8mm - odczuję jakąś różnice przy strzelaniu nimi względem plastikowych? Czy w ogóle można użyć takich kulek w replikach? (materiał z którego jest zrobiona kulka robi jakąś różnicę?) Wagi nie znam :) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Wydaje mi sie ze raz nie wyjdzie ona z maga a dwa najet jak by wyszła toby sie zatrzymała albo na gumce HU albo w lufie. Jedno i drugie było by spowodowane tym ze guma na sucho nie jest taka śliska jak plastik i by sie po porostu bez smarowania nie chciała przesuwać. Ale to tylko takie teoryzowanie. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Jakoś RAMy są na gumowe kulki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 Zdaje się, że nie mam HU w swojej zabawce. No i nie ma tam jako takiego magazynka ;0 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Stawiam że będą się cięły w lufie, magu, wszędzie. Bo będą łapały przyczepność. W RAMie masz łuski które w znacznym stopniu ten problem eliminują. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 5, 2010 Author Report Share Posted November 5, 2010 Obalamy mity :D Nic się nie tnie - replika strzela z tego jak szalona (może dlatego, że magazynek jest rurowy, a lufa troszkę szersza i całość jest napędzana gazem?). Jedyny problem to rykoszetowanie przy strzelaniu w pomieszczeniach :D Jak będzie ładniej, a ja znajdę czas, to sprawdzę zasięg/celność gumowych i plastikowych kulek ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Czyli miałem racje :biggrin:. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 A jaka to replika? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 M500 SSB. :happy: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts