mi3lony Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Witam Maniaków. Posiadam replikę CM.048s. Mam jednak z nią mały/duży problem otóż jakiś czas temu pękła mi plastikowa obudowa w której schowany był bezpiecznik (20A). Z obudowy zostały jedynie plastikowe resztki (od razu napiszę, że nie do sklejenia). Nie wiem teraz co mam w takiej sytuacji zrobić ? Element ten nie jest objęty gwarancją. Jeśli ktoś miał podobny problem bardzo prosiłbym o wsparcie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Wywal bezpiecznik w pierony a kable dobrze zlutuj i zaizoluj. Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 hmm to w takim razie po co wkładali bezpiecznik ? chyba lepiej jakby się spalił bezpiecznik w razie zwarcia niż kable ? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Nie wiem po co. Ale wywal, bo tylko opór jest. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 grzechotnik, dexterkrak jesteście pewni, że nic się nie stanie z elektryką w moim ak, jeśli złączę kable bez zabezpieczenia ? Pytam poważnie, ponieważ szkoda mi mojej cymki ;] Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Jeśli masz nowe okablowanie, bez przetarć itp. to nie widzę przeciwwskazań. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 taa okablowanie sztuka nówka. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Nic się nie stanie. Wszystkie chinole mają bezpieczniki. Markowe repliki ich nie mają (nie wiem czy wszystkie, bynajmniej mój ARES nie ma). Jeżeli nie będziesz strzelał 5 minutowymi seriami to wszystko będzie ok ;) Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 no raczej nie będę strzelał 5 minutowymi seriami :) skoro tak mi doradzacie to też tak zrobię :) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 A ja zrobił bym jeszcze krok dalej i wymienił od razu przewody na modelarskie... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Ja bym postawił jeszcze jeden krok i wstawił mosfeta :) A kolejnym będzie przerzucenie się na działa artyleryjskie :P Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 9, 2010 Author Report Share Posted November 9, 2010 dobra dobra ... bez cwaniakowania :) zlutowałem przewody, zaizolowałem i jak na razie gra maszynka :) Powiem Wam, że kałach ma kopnięcie.. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts