Guest Aztek_PL Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) Witam, Proszę o pomoc w wyborze lepszego pistoletu: 1) Glock 17 KSC - 670g, 205mm, 285FPS 2) Glock 17 Classic Army (z metalowym zamkiem) - 730g, 184mm, 280-290FPS Zależy mi, aby pistolet jak najbardziej odwzorowywał oryginał. Oba te pistolety są oznaczone. Glock od Classic Army ma wymiary bardziej zbliżone do wersji ostrej, a co najważniejsze posiada metalowy zamek. Glock od KSC nie ma metalowego zamka, jest dłuższy o 2cm od oryginału. Jednak na wielu stronach jest napisane, że KSC robi najlepsze modele Glock. Proszę o opinię doświadczonych osób, a najlepiej tych które mają któryś z tych pistoletów. Pozdrawiam PS: Czytałem Waszą recenzję na temat CA, ale proszę o czyste odpowiedzi w praktyce i czy faktycznie ten CA jest taki cienki. POPRAWKA: Proszę o wskazanie najlepszego modelu Glock 17 do 500zł, nie musi mieć oznaczeń. Edited November 9, 2010 by Aztek_PL Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Bierz KSC, dobry, sprawdzony i ładnie wykonany. CA jeszcze raczkuje w robieniu replik na green gas. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 No NAJLEPSZY to jest marujec jednak. KSC są dość awaryjne jak na taką cenę a z CA nie miałem styczności ale nie ufam im. Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 A powiedzcie mi o ile lepsza jest wersja KSC z metalowym zamkiem od podstawowej? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Proste O metalowy zamek oczywiście ;p Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 na allegro właśnie wisi marujec. Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Ale Panowie czy faktycznie czuć że jest G17 z metalowym zamkiem jest lepsze? Nie wiem, może wytrzymalszy? Jakie są praktyczne plusy metalowego zamka? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 :D Odpowiem pytaniem na pytznie. A widziałeś jakiegoś Glocka (znaczy nie replikę )z plastikowym zamkiem. Metalowy zamek w replice jest poprostu wierniejszy wyglądowi oryginału. Pozatym jest cięższy od plastikowego i inaczej pracuje BlowBack (jest wyrażniejszy) Ot i cała różnica. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts