toni8567689 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Szukam jakiejś optyki pod swd. Najbardziej podoba mi się pso-1. Na wydanie mam 400zł. Oryginału w tej cenie nie dostanę, a żeby dozbierać musiałbym troooochę poczekać (co jest mi bardzo nie na rękę) , więc jedyną opcją są jakieś chinole. http://www.taiwangun.com/optyka_lunety/luneta_do_swd_dragunow_a_c_m-639.html Co sądzicie o tej lunecie? Czy da się wyregulować krzyż? Za tą cenę, chciałbym kupić coś porządnego, a nie jakieś gó*no. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Regulacja krzyża jest nawet w "lunetach" za 20zl z allegro. Więc jak dasz 20razy więcej to chyba powinna być. Stówę droższa, ale nie błyszczy się tak badziewnie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4512 Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 9, 2010 Author Report Share Posted November 9, 2010 Spotkałem się z takimi, w których nie było od nowości, i kosztowały więcej niż 20 zł. :biggrin: Dzięki za podesłanie linka, może i dozbieram do tej bft. Jeśli ktoś może powiedzieć coś o tych 2 lunetach, to byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 każda luneta montowana na jakiejkolwiek broni musi mieć jakiś mechanizm pozwalający na regulację. Moze być to zewnętrzna śruba jak w lunetach Malcolma z XIXw lub wewnętrzne mechanizmy jak w lunetach współczesnych. Jedynymi lunetami bez regulacji krzyża są lunety obserwacyjne których z założenia nie montuje się na broni. Obie re lunety są REPLIKAMI lunet pso mającymi tyle z oryginalnym pso wspólnego co inne chińskie kopie optyki lub optoelektroniki z oryginałami (znaczy podobnie wyglądają i da się przez nie celować). Mają liche szkła, liche powłoki szkieł ale da się je zamontować na kałaszu czy swd i w warunkach asg dadzą radę i nie będą wyglądały tak samo z dupy jak inna luneta na orisowanym kałaszu. Więcej informacji dznajdziesz w dziale dla snajperów. Obie te lunetki są w miarę nieżle opisane. Miłego czytania i miłej zabawy swd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts