BodyChrist Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Witam. Mam poważny problem. Zamówiłem sobie lunete z allegro o wymiarach zaczepów 11mm a szyna w moim ak47 ma 22mm. Przeszperałem wszelkie możliwe strony lecz niewiele mówią mi określenia typu tubus itp. dlatego też zwracam się do Was z prośbą co moge zrobić by ją zamontować? Jakie pierścienie mocujące musiałbym konkretnie zakupić? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 tubus to średnica montażowa lunety. zmierz średnicę lunety prtzy montażach, pewnie masz 25mm i kup pierścienie montażowe na szynę 22mm i tubusie 1 cal. Quote Link to post Share on other sites
BodyChrist Posted November 11, 2010 Author Report Share Posted November 11, 2010 Średnica lunety przy montażach tzn? Ogólny obwód lunety to 65mm a przestrzeń pomiędzy chwytami mocującymi tej lunety to jakieś 17-18mm. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 o matko, będzie cieżko ;] zmierz średnicę a nie obwód w miesjcu gdzie są te montaże. daj link do lunety. Quote Link to post Share on other sites
BodyChrist Posted November 11, 2010 Author Report Share Posted November 11, 2010 (edited) http://allegro.pl/luneta-duza-4x28-do-asg-wiatrowka-montaz-i1299759796.html Rzeczywiście średnica to 11mm. Zmierzyłem. http://www.tarcza.pl/index.php?k7,montaze-i-szyny tutaj są wszelkiego rodzaju montaże lecz nie mam pojęcia, który by pasował... Edited November 11, 2010 by BodyChrist Quote Link to post Share on other sites
wally Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Poprawna odpowiedź brzmi - żadna. Zwróć to do sprzedającego i kup coś o tubusie 1 calowym. Quote Link to post Share on other sites
BodyChrist Posted November 12, 2010 Author Report Share Posted November 12, 2010 Wystarczyło 5 minut zabawy z kombinerkami :) Mimo wszystko dzięki za dobre chęci i rady :) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Kolego doje.... z montażem takiej lunetki i w tym miejscu. W tym miejscu to się daje mały koli otwarty. Jeżeli masz szyne z boku na body to dokup "jaskółczy ogon" lub montaż boczny do AK na lunetę i te przejściówki . Rozwaliłes mnie :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 czepiasz się, mi się podoba :F pomysł niezły, pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Co z tego, że się podoba, skoro najprawdopodobniej nic w niej nie widać ? Jest zdecydowanie za daleko, trzeba zrobić tak jak mówili poprzednicy -> jaskółczy ogon Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Czepiacie się. Jak da motylka z boku, to będzie miał zwykłego akacza, a tak jest wyjątkowy :) A jakby miał lunetę za daleko, to by cofnął o ten centymetr, który ma jeszcze w zapasie. Zostaw tak, jak jest, bo wygląda to uroczo :) Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Obawiam się, że plastikowa nakładka rury gazowej może nie być wystarczająco sztywna, aby utrzymać lunetę cały czas na tym samym nastawieniu. Tym bardziej przy takim rozstawie pierścieni... Nie zapominajmy, że to tylko replika Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts