gumamp Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Czy ktoś zna sposoby/urządzenia/materiały(to już nie koniecznie;)) do otwierania oraz wywarzania drzwi? Jak się nazywają, jak otworzyć zamek przy pomocy spinki i np śrubokręta(nie udało mi się to), czy multitool ma w sobie narzędzia do otwierania zamków, jak uderzyć drzwi barkiem/nogą aby za bardzo nie ucierpieć? Link to post Share on other sites
Czozen Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 (edited) Tu możesz zakupić sprzęt http://www.blackhawk...ry-Tools,25.htm Jak sobie po googlasz to znajdziesz instrukcje tego typu: (więcej Ci nie dam bo nie wiem do czego Ci to) pzdr :cool: Edited November 14, 2010 by Czozen Link to post Share on other sites
gumamp Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 Tego typu instrukcji widziałem kilka lecz oglądałem na "jutube" film na którym gościu otworzył w kilka sekund zamek do drzwi i kłódkę spinką do włosów i chyba wygiętym śrubokrętem. Link to post Share on other sites
Czozen Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Z YT się tego nie nauczysz raczej, poszukaj podręczników CIA lub innych instrukcji dla partyzantek i dywersantów antykomunistycznych. Jak widziałeś książeczkę z której jest ten obrazek to na pewno wiesz że kilka obrazków dalej jest instrukcja jak wykonać profesjonalne wytrychy do dowolnego zamka. Jak jesteś leniwy to popytaj ślusarzy ew. policjantów, wielu z nich ma zestawy "uniwersalnych" kluczy i wielu umie "spinkami" robić cuda. Generalnie tylko nie wiem po co CI taka wiedza, istnieją ślusarze a jak już musisz wywalać drzwi z zawiasami to od tego też są odpowiednie służby. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 (edited) Przypominam tylko, że posiadanie wytrycha jest KARALNE, tak samo jego wytwarzanie (pod warunkiem, że nie jesteś ślusarzem - a pewnie nie jesteś skoro pytasz). Do wyważania drzwi polecam: + AMUNICJA PROSZKOWA PR-PIK http://www.fam-pionki.pl/index.php/main/pl/articles/2/8 Edited November 14, 2010 by Arafat (KSK) Link to post Share on other sites
gumamp Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 @Czozen ogólnie to moim celem jest dołączenie do takich służb. @Arafat nie mam zamiaru używać tego do niecnych celów ani nawet do ćwiczeń. Po za tym bardzo ładne narzędzie. Kilka razy zdarzyło się, że nie mogłem otworzyć drzwi i nie mogłem wyjść z domu. A w ASG nie zdarza się, że trzeba otworzyć zamknięte drzwi? Jestem początkującym "maniakiem" i jeszcze o wielu rzeczach nie wiem. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 @Arafat nie mam zamiaru używać tego do niecnych celów ani nawet do ćwiczeń. Po za tym bardzo ładne narzędzie. Kilka razy zdarzyło się, że nie mogłem otworzyć drzwi i nie mogłem wyjść z domu. A w ASG nie zdarza się, że trzeba otworzyć zamknięte drzwi? Jestem początkującym "maniakiem" i jeszcze o wielu rzeczach nie wiem. Poproś mamę o klucze i uświadom jej, że w razie pożaru możesz zginąć jeśli trzyma Cie zamkniętego. Jak pisałem - posiadanie takich narzędzi jest karalne, więc posiadanie tego dla samego posiadania jest niezbyt fajnym pomysłem... A jeśli drzwi w sklepie są zamknięte (bo i sklep nie pracuje), to też je wyważasz, bo jesteś początkującym "kupującym"? Link to post Share on other sites
gumamp Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 Poproś mamę o klucze i uświadom jej, że w razie pożaru możesz zginąć jeśli trzyma Cie zamkniętego. Jak pisałem - posiadanie takich narzędzi jest karalne, więc posiadanie tego dla samego posiadania jest niezbyt fajnym pomysłem... A jeśli drzwi w sklepie są zamknięte (bo i sklep nie pracuje), to też je wyważasz, bo jesteś początkującym "kupującym"? nie-_- Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Dokładnie jak Arafat napisał posiadanie wytrychów przez zwykłego zjadacza chleba jest karalne. Jak bardzo Cię to interesuje to jest już taki internetowy serwis poświęcony zagadnieniu, napewno uda Ci się wygooglować. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Wyważanie drzwi w akcjach CQB/MOUT odbywa się zazwyczaj w dynamiczny sposób - przy użyciu taranu, młota, strzelby z odpowiednim nabojem, hydraulicznego rozpychacza czy MW. Nikt się nie bawi w grzebanie w zamku przy użyciu multitool'a :bialaflaga: Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=2Y3zXLO9bso Coś jak to? Pozdrawiam. Edited November 14, 2010 by grzechotnik Link to post Share on other sites
gumamp Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 hmm Modern Warfare 2. Ale raczej nikt by nie wysadzał ściany w ASG. To by była przesada. Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Grzechu, tyś widział coś poza magpulem i MW? Jak nie, to patrz :icon_razz2: http://www.youtube.com/watch?v=ZAd4PhUkUKQ Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Tylko uważaj, żeby nie przesadzić: Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Spoko. Ja używam tradycyjnych technik :cool: http://www.youtube.com/watch?v=SxXtG_1Qpac&feature=related Link to post Share on other sites
WeRT Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 W sumie ... to jak już jesteśmy przy technikach otwierania różnych drzwi... Link to post Share on other sites
Foka Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Dajcie już sobie spokój, to nie jest wątek "wrzuć każdy film z CQB jaki znasz". Link to post Share on other sites
jerry1981 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Poproś mamę o klucze i uświadom jej, że w razie pożaru możesz zginąć jeśli trzyma Cie zamkniętego. Jak pisałem - posiadanie takich narzędzi jest karalne, więc posiadanie tego dla samego posiadania jest niezbyt fajnym pomysłem... A jeśli drzwi w sklepie są zamknięte (bo i sklep nie pracuje), to też je wyważasz, bo jesteś początkującym "kupującym"? Arafat poprawiłeś mi samopoczucie , a myślełem że dzień będzie stracony . :-) Link to post Share on other sites
Recommended Posts