Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Mam zamiar kupić sobie jakiegoś gaziaka a mianowicie http://gunfire.pl/product-pol-1152192522-Pistolet-M9-Green-Gas.html

I teraz pytanie wiecie może jak się sprawuje? :)

Wiem że to abs, ale więcej kasy na razie nie mam a często w budynku dochodzi do starć nawet blisko 5m. Przy moim L96 (500fps+) nie chcąc strzelać ze względu na bezpieczeństwo od razu dostaję seryjkę :S

Nie chce jakiejś super mega mocnej itp. tylko po prostu żeby była jakaś tam ochrona choćby na odległość 10-20m. :)

Wystarczy taka replika ?

W 1 poście dałem linka do posta, w którym jest napisane, że o tej beretce BYŁO NA FORUM I WYSTARCZY POSZUKAĆ.

Zjechałeś mnie, więc zrobiłem to za ciebie, żebyś miał zmułę. A ta ściana to dlatego, że Arend pisał o szukaniu na WMASG, a nie na gunfire. JASNE?

Dobra to czaję, ale ty nie czaisz, że dałem linka do posta arenda, a nie do całego tematu. Równie dobrze mogłem użyć cytatu o treści mniej wiecej

poszukaj sobie, bo było
i wtedy wszystko byłoby jasne. Ale skończmy tą dyskusję o niczym, bo tylko zaśmiecamy forum. Edited by wiciok

To z linka, który ci dałem:

Hmm, ja używam tej repliki już jakiś czas, wprawdzie jako broni bocznej, ale strzela na tyle celnie że czasem zastępowała mi strzelbę na całą rozgrywkę, szczególnie w budynkach, gdzie robi wiele hałasu ;) Blowback kopie jak marzenie, szczęk mechanizmu podczas strzału i przeładowania jest po prostu mistrzowski :)

Na razie nie odnotowałem żadnych problemów z repliką. Wystrzelałem z niej jak dotąd ok. 3k kulek, dwa razy upadła mi ze znacznej wysokości, w tym raz na beton (ma po tym zajściu ślady na zamku). Regularnie ją smaruję, szczególnie tłok i połączenie lufy z korpusem - staram się ją maksymalnie uszczelnić. IMHO między innymi to sprawia, że moja replika ani razu nie syfonowała! Wsadziłem w trakcie strzelanki bardzo stary magazynek od HFC pożyczony od kumpla, postrzelałem troche, bum! syfon. Podobno na tym magu to norma :) A więc może przydałoby się uszczelnić mag/wymienić w nim zawór, skoro Twoja replika Westie syfonuje? Chyba że nie mówiłeś o swoim gnacie, a powtarzałeś zasłyszane opinie nt. tej beretty, wtedy być może przekonam Cię że przy odrobinie samozaparcia, kartce papieru ściernego i sporej ilości troski podczas użytkowania może to być doskonała i długo służąca broń :) W przyszłości zamierzam dokupić do niej metalowy zamek, lufę zew, hop-up i jakąś preclufkę, a co najbardziej mnie zdziwiło - wszystko jest bez problemu dostępne i w pełni kompatybilne z TM!

Ogólnie polecam, dobrze spisująca się i relatywnie tania broń.

Skoro koleś pisze, że wymieni zamek na metalowy, to chyba mówi o replice z ABSu, nie?

Edited by wiciok