Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

2 pytania od początkującego

Recommended Posts

Przy zakupach przez internet zawsze masz 10 dni na odesłanie zamówionego towaru bez podania przyczyny, warunek jest taki ze towar nie może nosić śladów widocznego użytkowania, możesz podać też przyczynę odesłana towaru (w twoim przypadku repliki) na przykład że towar jest uszkodzony, lub nie jest zgodny z wyglądem przedstawionym na zdjęciu itp. A to ze grzebałeś, to nic nie znaczy jeżeli nie ma śladów widocznych "grzebalstwa" to "grzebalstwa" nie było.

-Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialno.ci za szkod. wyrz.dzon. przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.), art.7 u.1.

Jeśli sprzedawca nie powiadomił Cie w momencie zakupu o takiej możliwości to termin ten wynosi 3 miesiące lub 10 dni od daty powiadomienia.

Wzór oświadczenia odstąpienia od umowy: http://www.sklepy24.pl/zwrot_reklamacja_towaru_oswiadczenie

Tylko teraz pytanie kiedy otrzymałeś przesyłkę i czy miałeś informacje o możliwości odstąpienia od umowy.

ZOMER666 , mądre rzeczy piszesz ale nie wiem czy wiesz, ale replika jest uszkodzona mechanicznie. Aby móc ją zwrócić nie może być używana. A kto mu uwierzy, że taka przyszła jak zamiast do nich pisać, zaraz po dostawie, to jeszcze w niej grzebał a temat wisi na forum już dwa dni i kolega się zastanawiać "co by tu zrobić"

Także przestańcie mu robić jakieś nadzieje... Kolego zacznij już sobie zbierać na nową jeśli myślisz poważniej o Airsofcie, a tego szmelcu nie warto naprawiać / modyfikować. Powieś to sobie na ścianie, ew. daj koledze w prezencie, żebyś miał jakiegoś kompana.

Zawsze może odesłać z pismem w środku ze odstępuje od umowy, opisać ze replika przyszła uszkodzona, cały koszt operacji wyniesie cię około 11zł bo tyle kosztuje wysyłka pocztą (może plus minus 2zł), i może się uda, jak nie przyjmą to odeślą z pismem że nie przyjmują bo uszkodzona, trzeba spróbować,wiem to z własnego doświadczenia, zamawiałem spodnie (zapłaciłem około 250zł za nie) dotarły do mnie podarte (uszkodzona kieszeń) i odesłałem napisałem co jest dołączyłem pismo podałem numer konta i po tygodniu miałem zwrot całej kwoty nawet oddali koszty przesyłki.

Nikt mu nie robi nadziej, ale niech walczy o swoje, bo przez podejście "trudno nabrałem się i kupiłem bubel" coraz więcej jest takich co chcą robić ludzi w chu**, nękać, dusić zamęczać telefonami nie popuścić, a w miedzy czasie zbierać na nowy sprzęt.

A co do tego że nie pisał do nich zaraz po dostawie to nic nie zmienia, można przecież odebrać przesyłkę ktoś z rodziny, a sam otworzyć dopiero po tygodniu i zobaczyć że jest coś nie tak. Nie ma co zakładać z góry. trzeba walczyć o swoje i może się uda.

Edited by ZOMER666