Guest tomek0237 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 http://allegro.pl/rekawice-rekawiczki-taktyczne-bez-palcow-m-i1320494308.html Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Witam, osobiście wolę rękawiczki z palcami. Szczególnie na zimę. W sklepie rowerowym możesz kupić na rower z materiału. Lepiej przylegające do ręki. Te trochę odstają (mi się to nie podoba). Lepiej dać trochę więcej, a mieć porządne. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ZOMER666 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Zwykłe standardowe podstawowe, nie wygodne i najczęściej źle uszyte, czasem szwy strasznie wżynają się między palcami, mam takie same ale używam ich tylko przy zdjęciach, bo na dłuższą metę są niewygodne. Ochrony nie dają żadnej jeżeli też ci na tym zależy. Ale w tej cenie nowego lepszego czegoś nie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Ja posiadam takie na rower tylko, że innego koloru :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 (edited) Ja posiadam takie na rower tylko, że innego koloru :hahaha: Cieszymy się razem z Tobą. Do Autora: Rękawiczki nie wyglądają na porządne. Jeśli szukasz rękawiczek do asg, musisz określić na czym Ci zależy i do czego są Ci potrzebne. Czy mają: a) chronić przed uderzeniem kulki b) chronić przy upadkach, zapobiegać podrapaniu dłoni o podłoże? c) maskować d) służyć do lansu e) zapobiegać marznięciu w ręce wiosną/jesienią f) zapobiegać marznięciu w ręce zimą dla odpowiedzi a, b, d, e i od biedy c dobre będą Mechanixy, jednak to nie ta półka cenowa. Z tanich wojskowych rękawic polecane są takie bundeshwery, z demobilu. Porządnie uszyte, mocne, taniutkie, zielone, jakoś tam izolują od zimna. O te (a i sprzedający bardzo dobry): http://allegro.pl/rekawice-bundeswehr-oliwkowe-wyprzedaz-roz-l-10-i1326601753.html Na innych aukcjach masz inne rozmiary i ewentualnie wersje zimowe po 8zł, choć tych ostatnich nie znam. Pozdrawiam, Laokoon EDIT: czytelność tekstu Edited November 27, 2010 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Za podobne pieniądze można zdobyć kontraktowe nomexy. Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Miałem te rękawiczki, beznadziejne, źle uszyte i nie wygodne. Tak jak wyżej już ktoś napisał, szukaj nomexów albo zbieraj na mechanixy, mam i polecam, kasa duża ale.. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Może ktoś wie jak wybrać rozmiar mechanix'ów nie przymierzając ich? Tej miarki na specshop.pl nie rozumiem. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Może ktoś wie jak wybrać rozmiar mechanix'ów nie przymierzając ich? Tej miarki na specshop.pl nie rozumiem. Prawie się nie da... Wg rozmiarówki internetowej na moje dłonie idealnie pasują mechanixy w rozmiarze M... W rzeczywistości L są trochę za małe (niby mam długie dłonie i palce, ale nawet na szerokość te rękawice były zbyt małe). Jeżeli nie masz możliwości kupienia mechanixów w sklepie stacjonarnym, to albo spróbuj od kogoś pożyczyć i przymierzyć, albo licz się z wymienianiem na inny rozmiar w sklepie i związanymi z tym kosztami wysyłek. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 (edited) Także będe przymierzał. Edited November 28, 2010 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts