Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Który zestaw wybrac?

Guest tomek0237

Recommended Posts

Jak dla mnie to cm.037. To już wyższa liga, metal body i lepsze wykonanie. CM.028 to taka seria dla nowicjuszy, którzy muszą coś mieć. A ten Krinkov ma wyższe osiągi niż AK niesłusznie nazywany 47. Łatwiejszy tuning z powodu standardowej komory HU, wstawiasz gumkę i ew. preckę i jazda. A jak dokupisz długiego maga to wygląda jak AKU, całkiem realna wersja. Bo z tym krótkim to dziko wygląda.

Jak dla mnie to cm.037. To już wyższa liga, metal body i lepsze wykonanie. CM.028 to taka seria dla nowicjuszy, którzy muszą coś mieć. A ten Krinkov ma wyższe osiągi niż AK niesłusznie nazywany 47. Łatwiejszy tuning z powodu standardowej komory HU, wstawiasz gumkę i ew. preckę i jazda. A jak dokupisz długiego maga to wygląda jak AKU, całkiem realna wersja. Bo z tym krótkim to dziko wygląda.

Kolego, czy ja mogę wiedzieć, co Ty za manianę odstawiasz :)? Te obydwie repliki to jedna liga, obydwie mają body z tworzywa, te same gearboxy, mniej więcej te same parametry. CM.028 i CM.037 są więc w tym samym stopniu dla nowicjuszy. I tak poza tematem: czemu CM.028A jest niesłusznie nazywany AK47, bo nie kumam :)? Mam nadzieję, że nie chodzi Ci tu o zasady nomenklatury broni ostrej.

No mówię, po pijaku praktycznie byłem, nad sobą nie panowałem. A z tym kałaszem to jak to nie? Czemu mi źle tłumaczono?

EDIT - Wikipedia

"

Problem z nazwą

Rozkaz dowództwa armii radzieckiej, o przyjęciu karabinu do uzbrojenia, oficjalnie odrzucił jakiekolwiek oznaczenia rocznikowe. Z tego powodu używanie nazwy AK-47 w stosunku do jakiejkolwiek odmiany seryjnej karabinu, jest więc nadużyciem i błędem terminologicznym. Wszelkie oznaczenia typu: AK-46, AK-47 i AK-48 dotyczą wyłącznie poszczególnych odmian rozwojowych karabinu. W armii radzieckiej, karabin zawsze występował jako AK lub AKS. Bez oznaczenia roku. Występował również pod kodowym oznaczeniem – Wyrób 56-A-212 (AK) lub 212M (AKS)."

Edited by majster988

Idąc tym tokiem myślenia można tylko doprowadzić do wielu nieszczęść :icon_biggrin: No bo jakby nie patrzył, teraz są dwa Automaty Kałasznikowa, mianowicie AK47 i AK74. Żeby nie robić zamieszania, chyba lepiej pozostać przy dawnym nazewnictwie, a mądrości wikipedii odstawmy na bok. Żeby poprawić ten mały błąd musiałbyś reformować pół świata, bo AK to już nie tylko broń, ale i spory element subkultury.

Wracając do tematu: skoro cena nie gra roli, to czemu bierzesz chińczyka z najniższej półki :)? W cenie tych dwóch miałbyś już stalową cymkę, jeśli i nie coś lepszego.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...