Guest tomek0237 Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1335313143 http://allegro.pl/show_item.php?item=1325557699 Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Oba sprzedane i to jednemu użytkownikowi, jeżeli to Ty, to mam nadzieję, że jesteś w stanie zapłacić za obie. Link to post Share on other sites
Guest tomek0237 Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Cena nie wchodzi w rachubę. Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 (edited) Cena nie wchodzi w rachubę. Chciałeś chyba powiedzieć "cena nie gra roli" :wink: . Edited November 30, 2010 by ZuBeR Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Jak dla mnie to cm.037. To już wyższa liga, metal body i lepsze wykonanie. CM.028 to taka seria dla nowicjuszy, którzy muszą coś mieć. A ten Krinkov ma wyższe osiągi niż AK niesłusznie nazywany 47. Łatwiejszy tuning z powodu standardowej komory HU, wstawiasz gumkę i ew. preckę i jazda. A jak dokupisz długiego maga to wygląda jak AKU, całkiem realna wersja. Bo z tym krótkim to dziko wygląda. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 cm.028 full metal? XD XD XD Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Bo to "cienki, lekki metal" :P. Link to post Share on other sites
mikunda Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Cena nie wchodzi w rachubę. Hmm... nie bardzo chyba zrozumiałeś, skoro wygrałeś obydwie aukcje na Allegro, to musisz zapłacić za obydwie repliki, rozumiem, że jesteś w stanie. Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 A za cenę obu można dostać nowego cm.028 + normalna, dobra, bateria + magazynki... Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Jak dla mnie to cm.037. To już wyższa liga, metal body i lepsze wykonanie. CM.028 to taka seria dla nowicjuszy, którzy muszą coś mieć. A ten Krinkov ma wyższe osiągi niż AK niesłusznie nazywany 47. Łatwiejszy tuning z powodu standardowej komory HU, wstawiasz gumkę i ew. preckę i jazda. A jak dokupisz długiego maga to wygląda jak AKU, całkiem realna wersja. Bo z tym krótkim to dziko wygląda. Kolego, czy ja mogę wiedzieć, co Ty za manianę odstawiasz :)? Te obydwie repliki to jedna liga, obydwie mają body z tworzywa, te same gearboxy, mniej więcej te same parametry. CM.028 i CM.037 są więc w tym samym stopniu dla nowicjuszy. I tak poza tematem: czemu CM.028A jest niesłusznie nazywany AK47, bo nie kumam :)? Mam nadzieję, że nie chodzi Ci tu o zasady nomenklatury broni ostrej. Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Tak? Może to mi się z 045 pomyliło, upojony z deka byłem to nie wiedziałem do końca, co piszę. A co do nazewnictwa - chodzi o ostrą. AK47 to jeden z modeli prototypowych. A prawidłowa nazwa to AK. I tyle. Czemu jest AKM a nie AKM47? Właśnie. Link to post Share on other sites
t0m3k Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 hehe... zapraszam do lektury w formie książkowej, wikipedi bądź podfor o ostrej broni. A skoro w tematach o replikach Ci się "myli" to polecam nie pisac nic. Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 (edited) No mówię, po pijaku praktycznie byłem, nad sobą nie panowałem. A z tym kałaszem to jak to nie? Czemu mi źle tłumaczono? EDIT - Wikipedia " Problem z nazwą Rozkaz dowództwa armii radzieckiej, o przyjęciu karabinu do uzbrojenia, oficjalnie odrzucił jakiekolwiek oznaczenia rocznikowe. Z tego powodu używanie nazwy AK-47 w stosunku do jakiejkolwiek odmiany seryjnej karabinu, jest więc nadużyciem i błędem terminologicznym. Wszelkie oznaczenia typu: AK-46, AK-47 i AK-48 dotyczą wyłącznie poszczególnych odmian rozwojowych karabinu. W armii radzieckiej, karabin zawsze występował jako AK lub AKS. Bez oznaczenia roku. Występował również pod kodowym oznaczeniem – Wyrób 56-A-212 (AK) lub 212M (AKS)." Edited December 1, 2010 by majster988 Link to post Share on other sites
eliasz Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 A mnie ciekawi kto Ci tak tłumaczył... Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Idąc tym tokiem myślenia można tylko doprowadzić do wielu nieszczęść :icon_biggrin: No bo jakby nie patrzył, teraz są dwa Automaty Kałasznikowa, mianowicie AK47 i AK74. Żeby nie robić zamieszania, chyba lepiej pozostać przy dawnym nazewnictwie, a mądrości wikipedii odstawmy na bok. Żeby poprawić ten mały błąd musiałbyś reformować pół świata, bo AK to już nie tylko broń, ale i spory element subkultury. Wracając do tematu: skoro cena nie gra roli, to czemu bierzesz chińczyka z najniższej półki :)? W cenie tych dwóch miałbyś już stalową cymkę, jeśli i nie coś lepszego. Link to post Share on other sites
Recommended Posts