dobry_mudzyn_z_afryka Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Jeśli chcesz, mieć google które nie parują to tylko te z wyższych półek. Gówno prawda, nawet oryginalne ESSy parują (z wyjątkiem tych z wiatraczkiem). Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Ale mniej i to o wiele mniej. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 (edited) To zależy od osoby, która je nosi. Mi oryginalne ESS Ice czyli OKULARY potrafią zaparować tak, że mam problemy z poruszaniem się w lesie, nie mówiąc od dobrym wycelowaniu. Jak dla mnie jedynym rozsądnym rozwiązaniem są rozmaite chemikalia zapobiegające parowaniu, czy to stworzone do tego, czy też jakieś pasty do podłóg itp. Jedynym wymogiem jest to, aby taka substancja w efekcie jej stosowania nie uszkodziła nam wzroku... Pozdrawiam, Laokoon EDIT: okulary używane bez kominiarki, maski, czegokolwiek innego na szyi lub twarzy, jedynie bonnie hat na głowie. Edited December 5, 2010 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
VooiD Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 Dzięki wszystkim za odpowiedź :) Mam jedno ostateczne pytanie . Które gogle WY byście kupili??? : 1.Gogle Taktyczne Bolle X90BPSI 2.Gogle Ochronne - Bolle - Pilot - PILOPSI Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Z wyglądu - X90 Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 (edited) ja bym brał te pierwsze bo mniej odstają od twarzy, tzn nie mieszczą sie pod nie okulary korekcyjne więc nie są takie "grube". Edited December 5, 2010 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
VooiD Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 I chyba tak zrobię ;] Dzięki wszystkim za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Kopnij się na strzelankę i poproś o pomierzenie okularków i gogli.Problemu z tym nie będziesz miał (o ile oczywiście nie trafisz na jakichś buców) wybierz które będą najlepiej pasować i sobie kup. I tak jak mówi Errhile ochrona oczu to jedyna rzecz na której poprostu nie warto oszczędzać, robisz to dla własnego bezpieczeństwa. A żeczona pasta do mebli nazywa się Cyprysik, ale i ona (tak samo jak i markowe antyfogi) ma swoje ograniczenia. Jeżeli okulary czy gogle nie bedą właściwie wentylowane nawet nałożenie kilograma antyfoga nie pomoże, poprostu para nie mając gdzie uciec będzie się osadzała na najchłodniejszej części gogli (czyli na szybce). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts