Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

wielkie dzięki, tak się zastanawiam, czy wysyłac mu te rzeczy czy po prostu samemu pokombinować

Póki co to ( tak wiem że to g****) rozłożyłem gb ( jeśli tak to można nazwać) m4a1 za 120 zł, siedziałem nad tym 5 godzin, ale naprawiłem i tak właściwie to to jest bardzo podobne do gb. v.2 tylko że wszystko plastik w środku

Edited by chrislacorunna

Laokoon silnikami szcotkowymi też możesz regulować rofa bez zmiany prądu, nazywa się to PWM ;)

Wg mnie najlepszą opcją jest dorwać szkielet z CG który jest bardziej standardowy ;)

Fakt, zapomniałem. O ile dobrze kojarzę, to Gate stosuje to w merfie3 i aeg control system. Regulacja szerokości pasma czy jakoś tak (chyba dobrze kojarzę).

@Autor: Jak wysyłać do serwisu, to IMO serwisantowi dobremu, a nie do sklepu. Są na wmasg polecani serwisanci, pogadaj z nimi, ktoś na pewno się podejmie ;)

Pozdrawiam,

Laokoon

EDIT: literówka

Edited by Laokoon

Wierzę na słowo, z elektroniką jestem na bakier ;D

Do tematu:

Do Famaska bym jednak popróbował wrzucić jakiś dobry BU. Wydaje mi się to być grą wartą świeczki jako że nie zwiększa obciążeń itp.

I dobry dobór smarów, lekki tłok, dużo dopieszczania, żeby wszystko chodziło kulturalnie i cicho. A i trochę maty/gąbki tłumiącej wokół gb powinno dać się upchać, co warto zrobić, bo cicha praca w AEGach jest nielichą zaletą.

Pozdrawiam,

Laokoon

EDIT: literki się przestawiają

Edited by Laokoon
  • 3 weeks later...

Witam :)

Bardzo fajnie, że rozwija się ten temat, ja z famasikiem kombinuje już z rok w wolnym czasie więc nie wiele:)

co osiągnąłem:

Włożyłem m120

bore-up guarder m16

gumka zielona G&G

lufa systemy

zębatki G&G

łożyska G&G 6mm ( nie miałem większych problemów)

Co zauważyłem:

Strzela ładnie, antireversal to totalne gówno, cylinder jest krótszy niż normalnie ale bore-up normalnie podszedł :D a jest krótszy z powodu niestandardowej głowicy cylindra. Praktycznie wszystko podchodzi od normalnych GB v.2 v.3

Z czym mam problem:

Antireversal za nic nie utrzymuje i się cofają zębatki, najprawdopobniej będe go wykonywał ze stali z delikatną modyfikacją.

Co mogę o nim powiedzeć :D bardzo piękna replika wymaga sercai polecam ją majsterkowiczom... Nie bój się rozkręcać GB bo on wybaczy ci każdy błąd/nieszczelność JEST PANCERNY, tylko nie pogub śrubek których jest naprawdę masa (sortuj przy rozkręcaniu) co do silnika to ja nie miałem problemu standardowe zębatki i nie narzekał :) Famas ma pewien fenomen przy -20 i m120 v.2 pękł bez żadnej spiny... V1 wrócił dzielnie do domu :) będziesz miał problem to pisz postaram się pomóc:)

Edited by seeq28

Generalnie GB V1 to kawał ciężkiego kloca więc łatwo nie padnie. Co musisz wymienić:

Sprężyna M100-M110 (MAX)

Głowica tłoka (najlepiej jakiś POM lub inne ciche, lekkie coś. Systema Area 1000 świetnie dawała radę w Famasach)

Dysza (Stock ma ~20,5mm. Można wrzucić uszczelnioną ;) Dedykowanej nie ma, ale celować powinieneś w serie MP5A4 / A5 / FAMAS / M16A1 / XM177E2)

Łożyska 6MM (tutaj jako opcjonalne! M110 wymaga wymiany! M100 jeszcze da radę na kompozytowych stockach. Problem polega na tym, że stockowe nie są 6mm... ~5,7-5,8mm. Szkielet gb trzeba rozgrzać, metalowe łożyska zmrozić a i tak bez młota ich nie wsadzisz :P )

Zębatka silnikowa (o takie coś: LINK. Dlaczego? Bo stokowa ma 2 zęby przeciwpowrotne i w stocku czasem potrafi nabroić, a z wyższą sprężyną to stanie się masakra ;)

Było.

• 1 year later...

Witam dorwałem w swoje łapska FAMASA SV od TM i:

1.Zębatki CA silnikowa z 4 zapadkami tak wiec zwyczajne od V2

2.Tłok też od GB V2 Polimer z ostatnim metalowym

3.Dysza to zwykła dysza M4/M16 GB V2

4.Popychacz jest szerszy i w innym miejscu ma zaczep na sprężynkę lecz po delikatnym spiłowaniu rowku który "osłania" kostkę

stykową podchodzi

5.Cylinder jest o 1mm krótszy od V2 lecz gdy w V2 zrobimy 2 rowki w odpowiednich miejscach w tedy pasuje idealnie razem z gł. cylindra

6.Łożyska 6mm wchodzą elegancko

Wciąz kombinuej nad silnikiem i resztą dam znac na bierząco,