alcapone77 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Chciałem zakupić karabin hk416 full metal blow back od JG ale nie mogę go nigdzie znaleść. Jakbyście widzieli to proszę o linka. Na replikę chcę wydać do 1000,00zł jak macie inne propozycje, proszę piszcie. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Sprecyzuj bardziej jak inna replika cię interesuje. Co to ma być, AK, M4? Poza tym takich tematów są setki, nawet nie trzeba dużo szukać. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 On chce H&K 416 FULL METAL BLOW-BACK. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 (edited) Na replikę chcę wydać do 1000,00zł jak macie inne propozycje, proszę piszcie. Edited December 6, 2010 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
wojtek99 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 (edited) Jak masz tyle pieniędzy na replikę to ja bym brał coś z wyższej półki np. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2589&name=G&G_-_GR16_A3 lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1746&name=G&P_-_M4_Commando_-_COLT lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2061&name=G&P_-_M4A1_Fixed_Stock_-_COLT albo po prostu sam weź coś z oferty spec shop'a. Nie koniecznie musi być spec shop, ale mam do nich największe zaufanie, więc polecam Ci go. Edited December 6, 2010 by wojtek99 Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Jak masz tyle pieniędzy na replikę to ja bym brał coś z wyższej półki np. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2589&name=G&G_-_GR16_A3 lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1746&name=G&P_-_M4_Commando_-_COLT lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2061&name=G&P_-_M4A1_Fixed_Stock_-_COLT albo po prostu sam weź coś z oferty spec shop'a. Nie koniecznie musi być spec shop, ale mam do nich największe zaufanie, więc polecam Ci go. Wszystkie niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Za 11zł ponad tysiaka http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2514&name=G&P_-_M16A2_Shorty_-_COLT. G&P to bardzo polecana firma, jej produkty są zawsze wysokiej jakości. A to już wyższa klasa niż JG, które mimo świetnego wykonania są chinolami. Sam przesiadam się na G&P, dokładnie na M16A3 tej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 (edited) Tak tyle, że trzeba to tego doliczyć jeszcze koszt baterii i ładowarki. Edited December 6, 2010 by Szabla95 Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Widzisz, jak gość jest przewidujący i zaczyna to na pewno odłożył sobie kasę na szpej. Jak jest nie-nowy to już to ma. A jak nie odłożył to nie ma 1000zł tylko 750-800zł. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Ja tylko pisze bo nie każdy musi wiedzieć, że nie ma ładowarki i baterii. A co jak się okaże, że już wszystko kupione, kasa się skończyła i trzeba znowu odkładać na baterie oraz ładowarkę. Oczywiście, można pożyczyć od ludzi pakiet w końcu wielu z nasz ma więcej niż jedną baterie. Po za tym ja bym się raczej kierował w repliki ze "zdejmowanym" chwytem transportowym. W przyszłości jak kupisz sobie kolimator nie będziesz musiał kupować dodatkowych montaży. Za 1000 zł jak dla mnie doskonały jest ICS. Niewątpliwą zaletą jest dwudzielny gearbox. Taka kwota już pozwala na repliki z wyższej półki : g&g, g&p, KWA Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 To lepiej ICS Universal. Bo to że taniej wyjdzie, że za resztę kasy nawet LiPo i dobrą ładowarkę do niego kupi itp. I na mundur zostanie... Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Jak chciałbyś chinola to najlepiej cyme 048, ale z czego widzę ak ciebie nie interesuje Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 hokager - wytłumacz mi dlaczego każdemu polecasz ak mimo, że piszą, że ich nie interesuje? Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Żeby nabić posty. Koniec OT. Za jak już powiedział majster najlepszy będzie Ics universal, ale jeżeli nie masz zaufania do li-po, warto jest poczytać o tym rodzaju pakietów, bardzo przydatne szczególnie w zimę. Za te 250zł możesz kupić sensowną mikroprosesorówkę i dobrą baterię, a jeszcze powinno ci starczyć na wymianę gumki. Chociaż ja polecam od siebie li-po. Jeżeli kupimy accucel 6 to nie musimy właściwie wgl pilnować pakietu. A co to za problem sprawdzić od czasu do czasu miernikiem pakiet podczas respa. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 ICS M4A1 Universal - 660zł. Ładowarka - do 200zł za Tuningry Acuccel 6 na allegro z zasilaczem. Batka - dobry LiPo, najlepiej 11,1V dla ROF'u i 7,4V dla wytrzymałości, z dużą pojemnością i dużym C, np. 20 - sklepy modelarskie nawet za 100zł. Guma - do 50zł. Łącznie - 1010zł. A zestaw naprawdę spoko. Fakt, że plastik body w niczym nie przeszkadza. W Polsce może 3 os. to body połamało, a koszt metalowego tez nie jest duży. Do tego po pewnym czasie jakaś precka i jest naprawdę dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 i dużym C, np. 20 :D Duże "c" ----> C Małe "c" ----> c A tak poważnie: "duże C" czyli duży stosunek prądu rozładowania do pojemności to 30-50C. Mimo, że nietuningowana replika na ogół nie pobierze ponad 10-20 A, to warto mieć baterię dającą duuuży zapas wydajności. Wtedy spadki napięcia pod obciążeniem są mniejsze, co za tym idzie - lepszy ROF i reakcja na spust. Ja korzystam z pakietu Pelikana 36C 3300mAh. LINK Pracuje przy sprężynie m150, systemie Magnum i mosfecie. Szybkostrzelność mocno przekracza szybkostrzelności stockowych zarówno chinoli jak i replik G&P na bateriach NiMH 9,6V. Reakcja na spust jak w gaziaku (tu dużo zawdzięczam Poldeckowi). Ot, taki przykład, jeżeli ktoś waha się, czy LiPo dają radę. Więcej informacji w dziale "amunicja i zasilanie" w kilkudziesięciostronicowym temacie o LiPo Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 O 30 mi chodziło, ale sobie nie trafiłem. Ja bym na 100% kupił LiPo. Za 140zł można dostać 7,4V 5000mAh 35C. Gdzieś w temacie o LiPo jest podany link. Sam taką mam i Tuningry Acuccel 6 tworzą megazestaw do zasilania. Na springu M120 i mosfecie, silnik Systema Turbo ROF ograniczam mosfetem. A do KM'u mam modelarskie LiPo 14,8V :icon_evil: Jednak w tym ICS'ie pakiet musi być w miarę mały, więc jakieś nunchako sobie kup. Oczywiście LiPo'lek. Koszta - jak podałem wyżej. Bez tuningu mocowego będziesz miał duuużo kulek na jednym ładowaniu. Z resztą - jak up, temat o LiPo w odpowiednim dziale. Tylko błagam cię, nie wierz w płonące batki - jeśli masz kiepską ładowarkę to może ci się zjarać, ale w wypadku ładowania czymś dobrym - LiPo jest najbezpieczniejszą i najlepszą batką. W szczególności na zimę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts