Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Spust w G36 JG

Recommended Posts

Witam mam pewien problem . Wiec tak problem polega na tym ze po wymianie kilku elektretów w gb i złożeniu gb wszytko ładnie śmiga strzela itp ale jeśli już gb włożę w chwyt pistoletowy to już spust nie reaguje normalnie tylko raz strzeli raz nie a raz strzeli ale trzeba nacisnąć spust pod katem. Wie ktoś może co jest grane ?

• 6 months later...

Skoro temat istnieje to nie otwieram nowego. U mnie z kolei ten plastik przy stykach zeskakuje z tego bolca przy spuście po tym jak tłok uderzy w głowice cylindra.

Już nie wiem jak to paskudztwo ustawić :/

Podrawiam

Witam mam pewien problem . Wiec tak problem polega na tym ze po wymianie kilku elektretów w gb i złożeniu gb wszytko ładnie śmiga strzela itp ale jeśli już gb włożę w chwyt pistoletowy to już spust nie reaguje normalnie tylko raz strzeli raz nie a raz strzeli ale trzeba nacisnąć spust pod katem. Wie ktoś może co jest grane ?

Proste, rozbierz GB, wyciągnij "zespól stykowy" ściśnij te dwie blaszki, bliżej siebie, następnie złóż GB, i ciesz się dalsza praca gietki.

Skoro temat istnieje to nie otwieram nowego. U mnie z kolei ten plastik przy stykach zeskakuje z tego bolca przy spuście po tym jak tłok uderzy w głowice cylindra.

Już nie wiem jak to paskudztwo ustawić :/

Podrawiam

Bywa i tak, rozbierz złóż jeszcze raz, ewentualnie podciągnij śrubokrętem ten plastik przez dziurę przy rozdzielaczu ognia i naduś spust powinno wskoczyć na swoje miejsce. U mnie zazwyczaj samoczynnie zaskakiwało.

Na opisane tutaj problemy pomaga podłożenie podkładki (takiej jak pod zębatki) pod oś na której obracają się elementy spustu. Wpływ ma też siła przykręcenia śruby mocującej blaszkę, która trzyma sprężynę od blokady spustu. Pierwsza metoda głównie pomaga na spust wciskany pod kątem, druga na odskakującą kostkę. Ew. warto jeszcze sprawdzić czy odwrotne włożenie sprężynki odciągającej kostkę stykową nie przyniesie poprawy.