jakub1441 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Witam chce zrobić tuning mojej cymy tak do 550fps czyli wstawić jakąś sprężynę 160. Co polecacie do wymiany, jakiej firmy? Wiem ze stockowa bateria nie pociągnie tego to będę musiał kupić jakąś nowa li-po? Również bym zamontował precke. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 550 fps-ów? Ty nie przesadzasz, na co ci aż tyle? Quote Link to post Share on other sites
jakub1441 Posted December 10, 2010 Author Report Share Posted December 10, 2010 miałem o tym nie pisać bo większość ludzi uważa to za zły pomysł żeby robić z ak74 "karabin wyborowy" tzn optyka+ krótkie magi(żeby wygodnie sie celowało podczas leżenia)+ tłumik +fps^_^ a jak będę miał tyle fps to minie zmotywuje do kupna boczniaka Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 jakub1441 na początek nie wkładaj sprężyny tylko kup preckę i np gumkę hop up, teflon fix oraz musisz strzelać bardzo dobrymi kulkami. To co podałem to raczej nie wyciśniesz z tego 500fps, ale najlepiej na początek właśnie zrobic co wypisywałem. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 550 fps-ów? Ty nie przesadzasz, na co ci aż tyle? Po to aby mieć zasięg skuteczny 70 m. Quote Link to post Share on other sites
jakub1441 Posted December 10, 2010 Author Report Share Posted December 10, 2010 może po profilu bardzo nie widać ale już co nieco wiem przy poprzedniej replice tak zrobiłem gumkę guardera sylikonowa i precke system i powiem ze była to bardzo fajna replika(CM.031) tylko modernizacja wtedy wydawała mi się nieopłacalna i kopiłem cm048 a wiec wiem czego chce i jest to dokładnie to co napisał Snipernr1 Po to aby mieć zasięg skuteczny 70 m. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Z postów a raczej twojej ilości wynika że jesteś nowy więc 350 fps no tak do 400fps ale ty będziesz niebezpieczny z tymi 550fps Czy ty nie kierujesz się sercem ani rozumem? :D (tekst z reklamy chyba TP) Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Może lepiej spojrzyj na datę zarejestrowania a nie na posty. Nawet nie znasz człowieka, nie wiesz ile lat się strzela, więc nie wyskakuj, że max 350fps... Quote Link to post Share on other sites
jakub1441 Posted December 10, 2010 Author Report Share Posted December 10, 2010 (edited) I dla tego nie można oceniać ludzi z góry po ilości postów;p ja nie należę do osób które wbiegają do budynku z 400fpsami na full auto nawet rzadko mi się zdarza spamować w lesie tylko seriami strzelam. Może żeby Cie już w zupełności uspokoić to dodam ze mam 20lat:P Mam nadzieje ze ktoś mi coś doradzi bo na razie bardziej mi próbujecie odradzić;P PS: ta cyma jak ja kupiłem pisało że ma mieć 440fps na pomiarach na Basrze wyszło 3 razy 413fps ^_^ Edited December 10, 2010 by jakub1441 Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Precka promyka, gumka systemy/G&G zielona/ Czarny guarder + m140 guardera + teflonfixy, uszczelnienia + ogarniający składający powinno dać około 520 fps. Quote Link to post Share on other sites
jakub1441 Posted December 10, 2010 Author Report Share Posted December 10, 2010 i GB pociągnie na tym? I rozumiem ze do tego baterie muśże zmienić? Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 (edited) Tak, chinol powinien to pociąnąć, strzelaj aż coś nie padnie i wtedy zmień pierwszy tłok pewnie się odezwie :),a baterie najlepiej 10.8 albo LI-Po 11,1 Najlepiej poślij to do Poldka z sulejowa jestes do czewy niedaleko :) Nie wiem jaki tam jest silnik ale m140 na pewno uciagnie, ale i tak powinienieś go kiedys zmienić. Tak odbiegając od tematu to ocenianie ludzi po ilości postów czy dacie dołączenia jest na prawdę bardzo mylne, oberwało mi się kilka razy, że jestem zarejestrowany nie wiem ile 5 miesięcy chyba i mam nie wiem ile postów bodajże mniej niż 20. A tak na prawdę siedzę w asg od lat 4(minie w marcu) i straciłem dostęp do konta na Wmasgu zapomniałem hasła i do tego i do maila na który to konto zakładałem, więc musiałem założyc nowe. Stąd moja prośba oceniajcie ludzi po poziomie wypowiedzi a nie po detalach na lewo od posta. Edited December 10, 2010 by Massimis Quote Link to post Share on other sites
jakub1441 Posted December 11, 2010 Author Report Share Posted December 11, 2010 "Precka promyka" polecacie wiadomo że są dobre i drogie:P a co powiecie o tym: Lufa precyzyjna 6.01mm o długości 455mm firmy JBU http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_88&products_id=118 Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 6.01 JBU hmmm strasznie się ,,syfi'' kulki się okropnie topią w tej, robi się na niej osad a kulki mogą się w niej klinować, nie latać jak powinny. Jeśli chcesz już kupować preckę to JBU sobie odpuść te ich KUANY też z dostępnym Guarder będzie chyba najlepszą opcją. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Jakub tuning jak wiesz jest kosztowny . Proponuje : lufa długości 534 mm lub dłuższa np.systemy schowana w tłumiku dźwięku. SP 140 guarder powinna wystarczyć przy BU guarder lipo 11.1 od 20C Kable modelarskie wciśniesz spokojnie 2mm ^ Mosfet Nowe łożyska ślizgowe - np. ARES - Shooter używam po 50 tys trzymają się dobrze Tłok z pełna metal szczęką podkładkowanie i teflon fix Gumka e.systema dystanser typ H czarny Zębatki i silnik zostaje stockowy. W tym zestawieniu powinieneś mieć od 150m/s .Rof od 16-17 rps. I strzelać z głową a nie w głowę bo zęby lecą jak domino nawet przy znacznych odległościach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts